0
Dinoooz

Kako da zaštitim karter? help

Recommended Posts

Dakle, molim za pomoć i neka kreativna riješenja...

Riječ je o Polu 9N...kupljene su felge 8x17 i gume 195/40 R17...gewinde su već na autu :) i želim s autom jako nisko (zato i je takav odabir gume).

Do problema dolazim jer je ta platforma općenito problematična za ići jako nisko, a pogotovo TDI (koji je u mom autu).

Ne smeta mi ako tu i tamo postružem negdje (da pače :D), ali me podosta strah kartera jer je od njega jedino niže prednji most i to nešto sitno pa je karter praktički prvi na udaru, a uz to je i aluminijski :S.

Kalkulirao sam sa kraćenjem kartera, ali je ta priča otpala nakon što je skinuta oplata jer je getriba vezana pola na karter, a pola na blok :palacd .

Druga ocija je u obliku nekakvih engine raisera jer sam saznao da ekipa po vani to radi, ali ne znam koliko se može podići motor s tim i koliko komplikacija još vuče za sobom?

I treće je klasika u obliku nekakvog šus pleha ili skija, a za to pak ne znam gdje učvrstiti i kako bi to trebalo izvesti? S jedne strane može za most, a s druge?

Sva mozganja, prijedlozi i ideje su dobrodošli :palacg .

Evo prvo znam kako ti je, ali sa 17 cola mislim da ti je atuo dosta visok, ali ako su ti vilice niže od kartera onda se nemoraš brinut jer češ prije strugat sa vilicama nego karterom.a meni su vilice točno 5 cm od poda . sa dimenzijama 195/50/15 Ali to več i sam znaš da parkiranja kao stare babe nema , pod to mislim da sa prednjim gumama udariš u rinzol. to zaboravi sa prenje i zadnje strane .. JA sam razmišljao da recimo umijesto one plastike koje nemam ispod auta da stavim samo aluminijsku zaštitu po sličnom nacrtu kako ide plastika. Nadam se da me shvačaš. Tako da bih ostavio između kartera i tog aluminija točno 1 cm... Ali jedno je moje razmišljanje a drugo to stavit gore..

Ukoliko nešto iskemijš mislim da ču i ja kopirat samo tebe. :palacg

Edited by tomek2203

Pa sa 17 bi trebao biti dosta visok, ali kada ga dobijem na pola gume više neće biti tako...ovo s linka...o tako nečem sam razmišljao, ali ne znam koliko bi na mojem imalo smisla...evo i slika trenutnoga stanja:

DSC03364.jpg

Pokušavam saznati jel postoji kakva oem zaštita odnosno taj šus pleh jer znam da za dosta vag-ova ima.

Edited by Dinoooz

Ma to je visoko , :palacg vidi moju visinu pogledaj koliko mi je branik viši od ovog ispod. i svagdje me ima osim po rinzolu :rotfl

20120327170350691.jpg

ili stavi oem plastiku i izreži ondaj dio kod kartera i stavi lim ... :rotfl

Edited by tomek2203

kad ti drapis negdje posteno nist ti nebude pomoglo

ja sam na svom polu gewinde kratio i auto je bio full nisko, plastika mozda 3cm od poda i nikad nigdje skoro nisam s njom zapeo, a kamoli s karterom tak da...

ak strugnes lagano nikom nist, a ak drapis u sta nebude tu nikakva zastita bas pomogla

@ tomek: ne brine me zaštita kartera na trenutnoj visini! Auto će ići još dosta u pod kada stavim 17 gore...

@ Jandro: gledao sam baš slike tvog pola da se podsjetim i...ja bi još malo niže...u tome je problem i zato bi htio složiti nekakvu zaštitu...

I jel mi zna tko reći što bi sve prepravljanje nosača motora da se cijeli motor podigne vuklo još za sobom?

Edited by Dinoooz

šuspleh ne puši kad imamo plastični vezni lim, učvrstiš zadnji kraj za most i kad pljusneš negdje u grabu puca vezni lim na autu... na 17" ga se neće dat jako zakucat u pod pogotovo na osmicama tak da nema straha da će karter negdje zastrugat, ja u 5 godina nisam nigdje zapeo na ležećima ni u zg ni drugdje...osim ako ideš na rinzole, onda nema spasa :D

I jel mi zna tko reći što bi sve prepravljanje nosača motora da se cijeli motor podigne vuklo još za sobom?

treba onda rezati i kraka šasije (desni), odnosno napraviti polumjesec za dužu poluosovinu je će strugati ako

digneš motor sa gertibom.

Najjednostavnije riješenje, a meni nije palo na pamet hahaha...hvala puno :)...tako će nekako i biti...

stavi onda 185/35 17 gumu i bit ce ti nisko... al neznam cemu to... znaci ja sam za cca 2cm gewinde skratio da može još nize i ti bi još niže od toga :D :D

A nikad ne znas haha...

Ne kuzi se bas najbolje na tvojim slikama jer je sve dosta tamno, ali ja se nadam dobiti prednje rubnjake na pola gume i zadnje na trecinu gume, ako me kuzis...

Vidjet cemo kada nakon zime posarafim to na auto koliko ce trebati dirati u rubnjake i plastike, a i kako ce mi se svidjati tj ocu htjeti jos nize ili ne...

Btw koliko se mogu skratiti gewinde? Iza si ih pretpostavljam kratio da amortizer bolje radi jer i tako opruga dirigira...a naprijed?

A nikad ne znas haha...

Ne kuzi se bas najbolje na tvojim slikama jer je sve dosta tamno, ali ja se nadam dobiti prednje rubnjake na pola gume i zadnje na trecinu gume, ako me kuzis...

Vidjet cemo kada nakon zime posarafim to na auto koliko ce trebati dirati u rubnjake i plastike, a i kako ce mi se svidjati tj ocu htjeti jos nize ili ne...

Btw koliko se mogu skratiti gewinde? Iza si ih pretpostavljam kratio da amortizer bolje radi jer i tako opruga dirigira...a naprijed?

meni je pol gume bilo pod bletobranom sigurno, a ostalo mi jos 1cm navoja...

prednje gewinde sam skratio na dijelu gdje ulazi u rukavac, dok ih skines sve ti bude jasno, naravno ak svi proizvodaci imaju dolje rupu ko ta technix, a zadnji kraj sam izbacio maticu i stanjio jos onaj dio gdje dolazi matica, onaj konus kao tak da sam i iza dobio jos 1,5cm nize, a amortizer nisam dirao jel nije bilo potrebe za tim... jedino sta sam odbojnu gumu skratio za kojih 2cm i super je bilo... nit lupalo ni skakalo ni nist

meni je pol gume bilo pod bletobranom sigurno, a ostalo mi jos 1cm navoja...

prednje gewinde sam skratio na dijelu gdje ulazi u rukavac, dok ih skines sve ti bude jasno, naravno ak svi proizvodaci imaju dolje rupu ko ta technix, a zadnji kraj sam izbacio maticu i stanjio jos onaj dio gdje dolazi matica, onaj konus kao tak da sam i iza dobio jos 1,5cm nize, a amortizer nisam dirao jel nije bilo potrebe za tim... jedino sta sam odbojnu gumu skratio za kojih 2cm i super je bilo... nit lupalo ni skakalo ni nist

Onda mi se sviđa to što čujem :bravo

Hvala puno na info...koristit će mi :)...

Kod mene. Golf 4 tdi 90. motorček je 1cm višlje.

Kakvo je stanje s ispuhom,downpipe,flex crijevo i nosač ispuha što ide na podokvir?Ako ti nije teško kad uhvatiš priliku okinut koju fotku odozdo :zivio

Kakvo je stanje s ispuhom,downpipe,flex crijevo i nosač ispuha što ide na podokvir?Ako ti nije teško kad uhvatiš priliku okinut koju fotku odozdo :zivio

evo sutra, sad me malo kmica ufatila i treba it popt i tako to. :zivio

0