logic 0 Posted February 29, 2016 BRK7EIX (iridium) kostaju 120kn plus po komadu BKR7E obicne svjecice kostaju 120kn sve 4 Prve su longlife i mjenjaju se svakih 60k km il sl i to je jedini plus. Share this post Link to post Share on other sites
golf4tdi2001 0 Posted February 29, 2016 Ok, cat onda dolje.. Neznam, tak mi je reko cijenu, 120 kuna po komadu, minus rabat koji mi da.... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 29, 2016 Golf tebi onda nude neke ko sto sam i ja uzeo...jbg ja druge nisam probao da bi mogao reci da su ove skupe bolje ili losije od nekih drugih...al ako je kolega zadovljan sa svojim onda ne vidim razlog zasto uzet ove skupe Share this post Link to post Share on other sites
piko 0 Posted February 29, 2016 Golf tebi onda nude neke ko sto sam i ja uzeo...jbg ja druge nisam probao da bi mogao reci da su ove skupe bolje ili losije od nekih drugih...al ako je kolega zadovljan sa svojim onda ne vidim razlog zasto uzet ove skupe Netko ti je krivo rekao jer sve 4 svjecice dodu 120 kn Ja se vec 2 mj vozim bez adaptera jer nemam vremena da ih izglođem Izgledaju ovakohttp://i282.photobucket.com/albums/kk277/awesome_al/coiladap.jpg Ja bi maknuo katalizator il bar stavio drugi koji je protocniji. Ja se vozim na plin tako da tehnicki i bez kat-a prolazim imas maknut katalizator? imama i ja plin kako si lambde slozio na varalicu ili softwerski Share this post Link to post Share on other sites
Grozni 007 0 Posted February 29, 2016 Ja se vec 2 mj vozim bez adaptera jer nemam vremena da ih izglođem Izgledaju ovako http://i282.photobucket.com/albums/kk277/awesome_al/coiladap.jpg imaš i za kupiti u orginalu te adaptere samo su plastični ... orginalni kataloški broj je 077 905 390 http://www.vwpartsvortex.com/oe-volkswagen/077905390 zavisno koju glavu motor 1.8 T ima, treba se malo modificirati tj. pobrusiti da sjedne do kraja http://www.audi-sport.net/xf/threads/2-0-tfsi-coil-packs-on-a-1-8t.142034/page-7 Share this post Link to post Share on other sites
golf4tdi2001 0 Posted March 1, 2016 Ne vidim ni ja samo kad bi uspio nac jeftinije, samo mi nude te skupe.... Grozni007 hvala puno Share this post Link to post Share on other sites
logic 0 Posted March 1, 2016 Sta vama znaci jeftino? Odnosno koliko ste spremni dat za te adaptere? Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted March 1, 2016 Koliko sam na skuzio, koja je fora sa tim TFSI bobinama. Nove su, crvene su, eventualno predjes na njih kad ti ove 20V pocnu stucat i bacat missfire, i mozes stavit svjecice sa vecim zazorom, malo veca iskra, ali eto kazu na stranom forumu da nitko nije nista primjetio Share this post Link to post Share on other sites
logic 0 Posted March 1, 2016 Ja sam presao na njih jer nebi trebale krepavat kao serijske. Samo nek budu pouzdane i super Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted March 1, 2016 I koliko te ta igra kostala? Share this post Link to post Share on other sites
golf4tdi2001 0 Posted March 1, 2016 Ha gle nije skupo ak znas da traje, zato i kazu kolko para tolko muzike..al da je razlika 4 komada za 120 kuna i 1 komad za 120 kuna, bome je.... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted March 1, 2016 Jel te bobine pasu na bilo koji 1.8T sa adapterima? Share this post Link to post Share on other sites
logic 0 Posted March 1, 2016 Jel te bobine pasu na bilo koji 1.8T sa adapterima?Pase na bilo koji 1.8tI koliko te ta igra kostala?Mene je ispalo cca 280kn komad s popustom Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted March 1, 2016 Znaci samo adaptere uzet i bobine? A posto se nadju bobine...i koji je tocno dobitak s njima Share this post Link to post Share on other sites
logic 0 Posted March 1, 2016 Za bobine pise koliko sam ih ja platio po komadu prije par mjeseci post iznad nego si pitao Pa ak ocekujes par konja dobitka il sl onda ih nemas zasto uzimat. A ak trazis pouzdanost, bolji rad motora i sl onda je to to Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted March 1, 2016 Ja sam mislio da je to cijena adaptera Pa nije to neka velika lova... Ako mi odu ove orginalne onda cu to razmotriti Share this post Link to post Share on other sites
golf4tdi2001 0 Posted March 1, 2016 Evo dobio sam ponudu od laste, aluminijski cca 2000 kuna fi70 sa protocnim loncem a umjesto cata ide cijev na flande, a inox oko 3000 kuna..... Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted March 1, 2016 Ja sam mislio da je to cijena adaptera Pa nije to neka velika lova... Ako mi odu ove orginalne onda cu to razmotriti ti imaš stari tip bobina sa modulom paljenja, i na tvoju struju neidu ove bobine... a i tvoje bobine su pouzdane i nije s njima bilo problema razlika u bobini je da je Range kod različitih svjećica veći i samim time se nepregrijavaju/ samim time nepregaraju.. kod mapiranog motora je to dosta osjetljivo jer ima u većoj frekvenciji okida i samim time se više grije... te crvene nisu sve identične, ali one TFSI crvene imaju "kvalitetniju " iskru, naravno na lošoj svjećici ni iskra nije kvalitetna. odaziv i misfire jer taj dio na koji se osjete, ali naravno kod ispravnih svjećica i bobina, EGT je normalniji i bude razlika nešto sitno u momentu jer nije ista smjesa u cyl. za primjer jednog TFSI-a kojeg sam radio, serijska bobina čovjeku crkla, stavio čovjek novu u prvom full throttlu je i nova crkal, stavili RS4 bobinu radi normalno auto, ali na leru broji misfire, skinem svjećicu, a svjećici fali elektroda, doslovno je rastopljena bila... RS4 bobina je na takvoj svjećici imala iskru (kakvu takvu), serijska bobina je imala i pregrijala bobinu i crkla ubrzo.. zato su RS4 bobine dugotrajnije, jer kao što sam rekao imaju veći Range u zazorima svjećice da za ove lokalne dušebrižnike koji se opterećuju sa time tko je što napravio... sve moguće stvari na novijem i starijem tipu 1.8T sam slagao sebi i drugima, i pričam iz iskustva... za ne neki veliki trošak anemični 1.8T sa serisjkim diznama i turbom može jako fino ići.. ali treba napraviti neke stvari kako treba.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted March 1, 2016 Evo dobio sam ponudu od laste, aluminijski cca 2000 kuna fi70 sa protocnim loncem a umjesto cata ide cijev na flande, a inox oko 3000 kuna.....Jel tu u cijeni i njihov rad ili?Puno mi to zvuci...ja sam fi60 inox cijevi i lonac protocni 2x70izlazi s dostavom kuci platio 1300-1400 kuna cca Beli...jos nesto razmisljam da si mi vec pricao da ne idu te bobine na moj motor al vidim decki kazu moze na bilo koji... Uglavnom onda nista od toga...meni bobine rade ok za sad nakon 40t km kod mene Share this post Link to post Share on other sites
golf4tdi2001 0 Posted March 1, 2016 Tak su mi rekli, od turba do kraja..u subotu sam narucen u 8 kod njih pa cemo vidjet Share this post Link to post Share on other sites
Rallye G60 17 Posted March 1, 2016 Netko ti je krivo rekao jer sve 4 svjecice dodu 120 kn Ja se vec 2 mj vozim bez adaptera jer nemam vremena da ih izglođem Izgledaju ovako http://i282.photobucket.com/albums/kk277/awesome_al/coiladap.jpg Ja bi maknuo katalizator il bar stavio drugi koji je protocniji. Ja se vozim na plin tako da tehnicki i bez kat-a prolazim Ja takodjer neznam kakve su to svjecice za 1.8t od 120kn.Ja sam takodjer kupovao za svoga i bile su 400kn sa popustom koju kn manje. Share this post Link to post Share on other sites
logic 0 Posted March 1, 2016 Bkr6e ( il hladnije bkr7e) su 120kn sve 4 Iridium bkr6eix su oko 400kn i jedino bolje kod njih je sta se rijeđe mijenjaju. Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted March 1, 2016 Evo dobio sam ponudu od laste, aluminijski cca 2000 kuna fi70 sa protocnim loncem a umjesto cata ide cijev na flande, a inox oko 3000 kuna.....Cek cek, 3000 kn inox auspuh od pocetka do kraja sa loncem? I downpipe? Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted March 1, 2016 Rallye koje si ti uzimao? Ja sam uzeo ngk PFR6Q Cak je i preko 100 kuna komad bio ali neki popust i dao samo oko 400 koju kn manje Share this post Link to post Share on other sites
Grozni 007 0 Posted March 1, 2016 bkr6r su najobičnije,normalne svječice i zato je cijena cca 50-60 Kn Mpc PRF6Q su laser platinium i cijena je cca 120-150 Kn Mpc iridium BKR6EIX su cca 150-180 Kn Mpc cijene su po komadu i promjenjive od dučana do dučana, ako ko ima kakav popust onda su još i manje. Share this post Link to post Share on other sites