Rallye VR6 8 Posted November 7, 2012 Rađe bi kupio K03-k04 hibrid novi koji košta 800e koji je na šaraf na bilokoji 1.8T 150-180 i netreba ništa pruređivati nego kupovao polovni k04 koji ima xxxx km i radio reparaciju i cjevi i downpipe itd za isto konja.. I taj hibrid daje isto KS kao serijski K04? Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 7, 2012 I taj hibrid daje isto KS kao serijski K04? napisao sam koliko je izvučeno na serijskom 180ks motoru sa drugim diznama.. a ako se nevaram još i danas vozi taj turbo u istom autu Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted November 7, 2012 pa hybrid ko3s je ubiti unutrasnjost od KO4 ,barem sam tako s mikijem gledao kad sam mislio drkarit po ibizi Share this post Link to post Share on other sites
corradokarmann 0 Posted November 7, 2012 Jbg meni vise odgovaara varijanta k03s i druge dizne pa cip i to je mjera ulozeno dobijeno! 220 konja nije za podcjeniti! Samo ne znam protocnost dizni da li je veca na 180ks fabricki, na 150 konja je 205 ccm! Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted November 8, 2012 Jbg meni vise odgovaara varijanta k03s i druge dizne pa cip i to je mjera ulozeno dobijeno! 220 konja nije za podcjeniti! Samo ne znam protocnost dizni da li je veca na 180ks fabricki, na 150 konja je 205 ccm! Čini mi se da su dizne na motorima od 180 ks 315 cc , to ti je dovoljno do 220-230 ks Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 8, 2012 Čini mi se da su dizne na motorima od 180 ks 315 cc , to ti je dovoljno do 220-230 ks tako je jedino AUM 150 SERIJSKI IMA K03S I 315CC dizne kao 180ks motor Share this post Link to post Share on other sites
Joo 0 Posted November 8, 2012 tako je jedino AUM 150 SERIJSKI IMA K03S I 315CC dizne kao 180ks motor da taj motor je kod mene. Ocitao sam plocicu na turbu i zaista po brojevima je k03s turbo. Medjutim nema onaj "prigusni" dio ili kako se zove. Jel to nesto znaci? Inace, moja ideja za stage 1 u mom slucaju 3 inca downpipe (ostatak ispuha stock), IC sa ulazom/izlazom na istoj strani, promjena one spljostene cijevi u okruglu i revo stage 1 chip sa maknutom dr lambdom. Po meni najbolje za relativno normalnu cijenu. Jedino ne znam jel moram BOV mijenjat za ovaj od audija 225? Share this post Link to post Share on other sites
corradokarmann 0 Posted November 8, 2012 tako je jedino AUM 150 SERIJSKI IMA K03S I 315CC dizne kao 180ks motor E havla ti ovo me je interesovalo! Share this post Link to post Share on other sites
Roberto 0 Posted November 8, 2012 A što je sa motorima iz seata, tt-a i audija s3? Oni imaju 225ks ako se ne varam, koji je turbo na njima? I koliko se može dobiti sa chipom, usisom i ispuhom na tom motoru? Share this post Link to post Share on other sites
corradokarmann 0 Posted November 8, 2012 A što je sa motorima iz seata, tt-a i audija s3? Oni imaju 225ks ako se ne varam, koji je turbo na njima? I koliko se može dobiti sa chipom, usisom i ispuhom na tom motoru? žjA MISLI DA ONI IMAJU k04 turbo i jace dizne, ja sam trazio taj motor ali tesko je naci.... Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted November 8, 2012 da taj motor je kod mene. Ocitao sam plocicu na turbu i zaista po brojevima je k03s turbo. Medjutim nema onaj "prigusni" dio ili kako se zove. Jel to nesto znaci? Inace, moja ideja za stage 1 u mom slucaju 3 inca downpipe (ostatak ispuha stock), IC sa ulazom/izlazom na istoj strani, promjena one spljostene cijevi u okruglu i revo stage 1 chip sa maknutom dr lambdom. Po meni najbolje za relativno normalnu cijenu. Jedino ne znam jel moram BOV mijenjat za ovaj od audija 225? Zašto ostatak ispuha stock? Diverter valve bi trebao promijeniti da, bar kad čuješ da je otišao, staviš taj 710n od 225 ps modela..dođe 297 kn u ovlaštenom. Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted November 8, 2012 A što je sa motorima iz seata, tt-a i audija s3? Oni imaju 225ks ako se ne varam, koji je turbo na njima? I koliko se može dobiti sa chipom, usisom i ispuhom na tom motoru? K04 , čipa se na 270KS Share this post Link to post Share on other sites
Roberto 0 Posted November 8, 2012 E to je već nešto Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted November 8, 2012 (edited) Kad je već otvorena tema...kakav usis imate složen na 1.8T? Meni je jedino usis potpuno stock... I još uvijek ne znam šta sa modulom paljenja ako bi se mijenjao airbox Edited November 8, 2012 by dean Share this post Link to post Share on other sites
Joo 0 Posted November 8, 2012 Zašto ostatak ispuha stock? Diverter valve bi trebao promijeniti da, bar kad čuješ da je otišao, staviš taj 710n od 225 ps modela..dođe 297 kn u ovlaštenom. zbog mira i tisine. Dosta mi je glasnih auta. Pa neka i izgubi kojeg konjica usput, samo neka je tisina. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted November 8, 2012 Kad je već otvorena tema...kakav usis imate složen na 1.8T? Meni je jedino usis potpuno stock... I još uvijek ne znam šta sa modulom paljenja ako bi se mijenjao airbox Ivan@turbo je na svom jubi-u stavio ulaz u airbox od r32 golfa , vidno je širi , poručio cijev u ovlaštenom servisu ( potrebno je malo modificirati airbox, možeš pogledati u njgovoj temi ) Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted November 8, 2012 zbog mira i tisine. Dosta mi je glasnih auta. Pa neka i izgubi kojeg konjica usput, samo neka je tisina. A ne znam kojeg to smisla ima, pogotovo ako ostaviš katalizator i lonac tvornički, besmisleno. To je možda ok ako radiš cijeli sistem da je downpipe malo širi ajde, ali ovako ne. Na mom je fi60 mm sve protočno bez kat. i zvuk je super, nije preglasan. Pa nije to honda da vrišti ko da je kolju a i turbak je druga priča Ivan@turbo je na svom jubi-u stavio ulaz u airbox od r32 golfa , vidno je širi , poručio cijev u ovlaštenom servisu ( potrebno je malo modificirati airbox, možeš pogledati u njgovoj temi ) Znam da, htio sam vidjeti i druge primjere.... Share this post Link to post Share on other sites
Joo 0 Posted November 8, 2012 A ne znam kojeg to smisla ima, pogotovo ako ostaviš katalizator i lonac tvornički, besmisleno. To je možda ok ako radiš cijeli sistem da je downpipe malo širi ajde, ali ovako ne. Na mom je fi60 mm sve protočno bez kat. i zvuk je super, nije preglasan. Pa nije to honda da vrišti ko da je kolju a i turbak je druga priča Mislim da me nisi razumio, downpipe od 3 incha, sa iskljucenom dr lambdom da mi ne svijetli check engine. Dakle bez katalizatora. A ostatak ispuha stock, da se ne cuje. Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 8, 2012 Mislim da me nisi razumio, downpipe od 3 incha, sa iskljucenom dr lambdom da mi ne svijetli check engine. Dakle bez katalizatora. A ostatak ispuha stock, da se ne cuje. neće svejtliti CE ako skineš kat i možeš zadržati obje lambde.. Share this post Link to post Share on other sites
tutwagen 0 Posted November 8, 2012 jos jedno pitanje vezano za 18T,dali je pametno i imali smisla downpipe omotato azbeznim platnom tako da ne prenosi toplinu na turbinu,dali je netko se susretao s tim Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted November 8, 2012 Nisam bas upucen al mislim da ce sa time biti zasticeni samo okolni djelovi (blizu downpipe-a) jer valjda turbo grije downpipe a ne obrnuto... Share this post Link to post Share on other sites
josip 1 Posted November 8, 2012 k04-001 je direktni plug n play umjesto k03s, navodno isto igra do 260-270ks Share this post Link to post Share on other sites
tutwagen 0 Posted November 8, 2012 Nisam bas upucen al mislim da ce sa time biti zasticeni samo okolni djelovi (blizu downpipe-a) jer valjda turbo grije downpipe a ne obrnuto... svejedno,to sam i mislio ali zna se i on zacrveniti,a to je dodatno zagrijavanje,samim motanjem mislim da bi bilo bolje samo neznam dali se u ispusnoj nesto moze manifestirati s kontra efektom Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 8, 2012 k04-001 je direktni plug n play umjesto k03s, navodno isto igra do 260-270ks tako je..tzv k03-k04 hybrid... za taj turbo sam i bio pisao u prijašnjim postovima Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted November 8, 2012 svejedno,to sam i mislio ali zna se i on zacrveniti,a to je dodatno zagrijavanje,samim motanjem mislim da bi bilo bolje samo neznam dali se u ispusnoj nesto moze manifestirati s kontra efektom jedino za bolju odvodnju temperature bi bilo i već neko vrijeme razmišljam je presvlačenje kolektora i ipušnog kućišta u keramiku.. i auspuh ili bar downpipe od inoxa Share this post Link to post Share on other sites