vw fun01 0 Posted November 12, 2012 (edited) Pozdrav društvo Imam jedan zasad ne riješiv problem na AVF engine (96kW). Motor radi bučno, na većini okretaja, ALI KADA MU zatvorim SKORO do kraja onu klapnu za mirnije gašenje motora koja se nalazi iza EGR ventila tako se utiša da ga je milina slušati. Dakle rekao bi da ima presiromašnu smjesu. Snimao sam ga sa VAG COM verzija neka starija 3.XX i prilikom prvog mjerenja ustanovljeno je da MAF na leru uzima preko 370 mg/R a trebao bi 250? Evo kratak isječak link na podatke http://imageshack.us/photo/my-images/545/vwpassat.jpg/ Dakle vidi se da je MAF loš, ali mene zanima sljedeće (probajte odgovarat po pitanjima)? 1. Kolika su min i max očitanja MAF-a za AVF? 2. VAG COM je stariji (stariji od vozila) da li njegova referentna vrijednost za MAF može da bude uopće razmatrana? 3. Kad sam drugi dan vozio auto MAF je se savršeno poklapao te išao čak preko 1200 mg/R na punom opterećenju dok je prvi put bio samo do max 400 mg/R za puno opterećenje u 4 brzini. 4. Šta uzrokuje buku motora, MAF? Čak kad izšekam MAF, MAP, EGR, Turbinu motor ne buči manje. 5. Koliko u leru triba da bude ubrizganog goriva? 6. ZAšto stariji VAG ne može da očita pritisak turbine? Probao sam što kraće, ako vas nešto zanima pitajte, ima podataka! Edited November 12, 2012 by vw fun01 Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted November 12, 2012 To radi buke vidi šta ti je sa srednjim loncem ako ga imaš i katalizator oprobaj izvaditi pa vidi kako će raditi, i naravno kakvi su ti nosači motora, jeli se zatrese auto kad se gasi?? I kakav ti auto ima odaziv na gas?? Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted November 12, 2012 (edited) To radi buke vidi šta ti je sa srednjim loncem ako ga imaš i katalizator oprobaj izvaditi pa vidi kako će raditi, i naravno kakvi su ti nosači motora, jeli se zatrese auto kad se gasi?? I kakav ti auto ima odaziv na gas?? Jel imaš iskustva sa ovim problemom? Naravno da ima srednji lonac i kat, čak kad sam mijenjao "harmoniku" i kad smo malo pročistili katalizator sa kompresorom nitko nije vidio toliko gareži koliko je iz njega izišlo! Nosači odlični, motor se solidno gasi, čak najbolje na onom leptiru za gašenje pored egr ventila, kada to ja učinim ručno. Odaziv na gas dobar, izmjereno 346 Nm pri oko 1900 rpm. potrošnja sve je ok samo buka izludi! Edited November 12, 2012 by vw fun01 Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted November 12, 2012 Dosad se nisam susreo, ali pročitao sam ti negdje davno na ovome forumu,pa mi i je to sad palo na pamet, da je nekome napukla kutija filtera pa je auto vuklo zrak sa strane i bio je puno, puno glasniji, pa vidi i njega Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted November 13, 2012 kolko auto ima km? to gore je normalno na svim pd-tdi motorima preko 300 000... Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted November 13, 2012 kolko auto ima km? to gore je normalno na svim pd-tdi motorima preko 300 000... Ima 200 tkm, takav je ima bar 50 tkm, naravno km je točna. Kako objašnjavaš to da prilikom smanjenja protoka zraka motor lipo radi? Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted November 13, 2012 Senzor temperature usisnog zraka Iako je temperatura zraka varirala od 1-3 °C senzor je pokazivao temeparuru usisnog zraka u rasponu od 11-17°C (ovo su snimljeni podatci u vožnji). Pronašao sam da bi se temperature trebale poklapati, da li je istina? Gdje se nalazi senzor? Share this post Link to post Share on other sites