0
Graf Kiky

Akumulator

Recommended Posts

Decki upomoc

Vec mi se drugi put u zadnjih mjesec dana preko noci ipraznio akumulator

u ćemu može biti problem šta ga isprazni?

jel se može akumulator ako je loš sam isprazniti?

skini kleme navečer.

vuce ti negdje masu, sve prekontroliraj, meni je vuko masu takoder, promijenio sam kablove i sve 5 kasnije..

vuce ti negdje masu, sve prekontroliraj, meni je vuko masu takoder, promijenio sam kablove i sve 5 kasnije..

ok kako da prekontroliram di mi masu vuce

koje kablove si zamjenio?

jel moguce da mi pojacalo od woofera vuce

Šta nebi trebo vuć struju, a ne masu?!

Ugl. odpojit +, između akumulatora i kleme stavit ampermetar izmjerit struju kad ništ ne radi. Ak teće struja, onda je do auta, ak ne teće onda je akumulator u pitanju. Struje do 0.1 A su dozvoljene, makar je i to puno. Ak je do auta probaj čupat redom osigurače i mjerit struju, kad prtestane teć sam pročitaj od čega je osigurač i provjeri dotićni potrošać.

EDIT: Pojačalo je spojeno da se pali preko remote žice na radiju?

Edited by Passat

Šta nebi trebo vuć struju, a ne masu?!

Ugl. odpojit +, između akumulatora i kleme stavit ampermetar izmjerit struju kad ništ ne radi. Ak teće struja, onda je do auta, ak ne teće onda je akumulator u pitanju. Struje do 0.1 A su dozvoljene, makar je i to puno. Ak je do auta probaj čupat redom osigurače i mjerit struju, kad prtestane teć sam pročitaj od čega je osigurač i provjeri dotićni potrošać.

EDIT: Pojačalo je spojeno da se pali preko remote žice na radiju?

ok hvala budem to probao

da pojacalo je spojeno na remote

još pitanje dok ne provjerim struju

dali mi može isprazniti ako mi je ostaqo upaljen prekidač za grijanje zadnjeg stakla

i prekidač za maglenku koja mi ne radi (neznam zašto moram provjeriti dali je prekidač ili kablovi žarulja je u redu)

I neispravan alternator ti može vući struju kada je auto ugašen, pa provjeri i njega

meni bas masa nije bila dobra, gubila je kontakt, bila mi pre tanka zica od nje, ugl zamijenio sam kablove i kleme, od akumulatora i sve zice od masa na motoru i od onda mi ne vuce struju..najbolje kod elektricara pa nek vidi do cega je (najsigurnije)..

meni bas masa nije bila dobra, gubila je kontakt, bila mi pre tanka zica od nje, ugl zamijenio sam kablove i kleme, od akumulatora i sve zice od masa na motoru i od onda mi ne vuce struju..najbolje kod elektricara pa nek vidi do cega je (najsigurnije)..

je najsigurnije al ovak je najjeftinije =)

ovak

stanje ugašenog auta je 0,00

znaći da bi to mogao biti akumulator?

akumulator je star godinu dana al neznam šta je sve preživio jer auto je kod mene tek neka 2 i pol mjeseca

Jesi 100% siguran da je 0.00? Neke struje bi trebalo bit, al jako male za sat na tabli i sl.

i još jedna stvar, koji radio imaš?

da 0,00, kad otvorim vrata i upali se lampica dobije nesto struje

radio troši oko 0,27 kad je ugašen ono da samo sat radi al nakon 30 sec se gasi skroz i ništa ne troši

radio je sony cdx-gt25 x-plod

Onda je vjerojatno do akumulatora, jer nema ga šta trošit, struja je 0 A. Probaj navečer izmjerit voltažu na akumulatoru i ujutro pa vidit kolke su razlike. Pun bi trebo imat oko 12.7V, a prazan oko 12.2V. Pa ak ti pada, a kleme su prek noći bile dolje, onda znaš na čemu si.

Evo ti kako još možeš provjeriti vuče li ti igdje struju, odspojiš minus(-) klemu i u mraku prođeš klemom 0.5- 2 cm iznad minusa(-) akumulatora i ako vidiš da ti iskri, onda ti vuče nešto struju, ali to moreš vidjeti samo ako ti je sve isključeno što bi ti moglo vući struju, znači ništa upaljeno, jer ako ti je bilo šta uključeno iskrit će naravno

Iskrit će mu jer ima pojačalo pa dok se kondenzatori ne nabiju, al badava mu to kad je mjerio instrumentom i piše 0.0 A. Budem prekopo, imam u sječanju isto takvu neku temu gdje se pogađalo u čemu je stvar pa stavim tu kad nađem.

EDIT:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....ator+alternator

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....rnator&st=0

Edited by Passat

ok stavio sam drugi akumulator. prijatelj mi dao svoj stari. kad ono opet ista stvar, dva dana i aku prazan

ponovo mjerenje i ovaj put mi pokazuje da mi pojačalo cucla struju. nekih 0.43A

znam da je sve dobro spojeno i kablovi su novi pa mi sad recite do cega je

e da i pojacalo mi je prestalo svirat prije nekih tjedan dana, lampica svjetli, protekt nije upaljen a nisam jos prekontrolirao dal je woofer krepo al nevjerujem

ok stavio sam drugi akumulator. prijatelj mi dao svoj stari. kad ono opet ista stvar, dva dana i aku prazan

ponovo mjerenje i ovaj put mi pokazuje da mi pojačalo cucla struju. nekih 0.43A

znam da je sve dobro spojeno i kablovi su novi pa mi sad recite do cega je

e da i pojacalo mi je prestalo svirat prije nekih tjedan dana, lampica svjetli, protekt nije upaljen a nisam jos prekontrolirao dal je woofer krepo al nevjerujem

Moze bit da je glavni relej ecu-a ostao ''upaljen'' pogledaj na ploci sa relejima koji je za sto i eliminiraj jednog po jednog, lako je moguce da je tu kvar.

0