silverline 0 Posted December 14, 2012 Ekipa, planiram staviti na auto celicne felge sa zimskim gumama 205/55/16. E sad, ono sto me muci je to što u originalu na Golf VI ide felga 6x16 ET50. Pitanje je da li moze ici i felga ET42? Share this post Link to post Share on other sites
hrvoje14 0 Posted December 14, 2012 Imaš ovdje dobar kalkulator za to što te zanima pa si pogledaj: http://www.willtheyfit.com/index.php?width...p;Submit=Submit Share this post Link to post Share on other sites
silverline 0 Posted December 18, 2012 E da, evo jucer bio kod vulkanizera i nemalo sam se iznenadio. Htio uzest 4 gume na 4 č.felge. Trazio sam da mi stave GY Ultra Grip 8 (205/55/16). I prije montaze, dok su gume stajale pokraj, gledam ja , i ne mogu vjerovat - DOT 5010. Odma sam poludio i idem pitat prodavaca, i rec mu da to nije nova proizvodnja, a on kaze da je. Da unutar 3 godine se sve smatra pod novo, jer da ne mogu ni oni birat vec zavisno od posiljke je DOT!!! Mislim da kenja, i da idu metodom - ako prodje prodje. Nakon toga trazim druge gume, i Michelin Alpin A4 su bile sa DOT 3912. Njim sam uzeo i montirao. Celicne felge sam na kraju našao 6,5*16 ET50. Bas onako da bude sve po knjizi. Eto to je to! Sad snijeg neka pada! :-) Pozzz Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 18, 2012 pa u pravu je ,cak do 5 godina neke gume uz pravilno skladistene se vode pod nove Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted December 18, 2012 E da, evo jucer bio kod vulkanizera i nemalo sam se iznenadio. Htio uzest 4 gume na 4 č.felge. Trazio sam da mi stave GY Ultra Grip 8 (205/55/16). I prije montaze, dok su gume stajale pokraj, gledam ja , i ne mogu vjerovat - DOT 5010. Odma sam poludio i idem pitat prodavaca, i rec mu da to nije nova proizvodnja, a on kaze da je. Da unutar 3 godine se sve smatra pod novo, jer da ne mogu ni oni birat vec zavisno od posiljke je DOT!!! Mislim da kenja, i da idu metodom - ako prodje prodje. Nakon toga trazim druge gume, i Michelin Alpin A4 su bile sa DOT 3912. Njim sam uzeo i montirao. Celicne felge sam na kraju našao 6,5*16 ET50. Bas onako da bude sve po knjizi. Eto to je to! Sad snijeg neka pada! :-) Pozzz Dobro si napravio. Sad recimo da si uzeo one GY iz 2010,. uzmimo za primjer, da ih ideš prodavat za godinu-dvije, svi bi gledali DOT, i na osnovu toga bi morao dosta spustiti cijenu jer bi potencijalni kupci govorili "pa gume su stare već 5 godina" Share this post Link to post Share on other sites
vw GoGO 0 Posted December 18, 2012 (edited) Upravo to, ako je pravilno skladištenje do 5 godina se smatra novom. Sad drugo šta tebi nije drago stavljat gumu iz 2010, isto šta nebi bilo i meni Edited December 18, 2012 by vw GoGO Share this post Link to post Share on other sites
Mirage 0 Posted December 19, 2012 Nebi je ni ja stavio...pa da je ne znam kako skladištena... Share this post Link to post Share on other sites