WislyWisly 0 Posted December 16, 2012 Imam problem sa retrovizorima na passatu b6... Inače do sada je uvijek na joysticku na L namještao lijevi, na R desni retorvizor... Od danas mi se događa to da na R namješta desni normalno, a na L pomiče OBA retrovizora simultano (npr. kada lijevi ide prema van, desni ide prema van i isto tako prema unutra)... :/ Kao da se software zblesirao... Jeli Vam poznato ??? Hvala Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted December 16, 2012 (edited) Neznam točno, al mislim da je to normalno na vw-ima.. zapravo siguran sam da na petici kad je joystick ne L gore-dolje diže oba retrovizora.. A i kad se privikneš na to postane ti normalno, namjestiš lijevi i poslje toga desni i sve ok. Čak može biti i praktično ako moraš uparkirati negdje u rikverc, a nema prostora i trebaš paziti da nešto ne pregaziš pa samo jednim potezom spustiš oba retrovizora. Edited December 16, 2012 by DejanM Share this post Link to post Share on other sites
WislyWisly 0 Posted December 16, 2012 Neznam točno, al mislim da je to normalno na vw-ima.. zapravo siguran sam da na petici kad je joystick ne L gore-dolje diže oba retrovizora.. A i kad se privikneš na to postane ti normalno, namjestiš lijevi i poslje toga desni i sve ok. Čak može biti i praktično ako moraš uparkirati negdje u rikverc, a nema prostora i trebaš paziti da nešto ne pregaziš pa samo jednim potezom spustiš oba retrovizora. ma nevjerovatno mi je da se nemogu sjetit jeli tako bilo prije... Mislin, siguran san da nije... Al opet moguce da san lagano senilan :/ ajd ako neko ima slican passat neka komentira... Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted December 16, 2012 tako je i kod mene na cetvorci...malo glupo al ajd Share this post Link to post Share on other sites
Ivo_022 1 Posted December 16, 2012 Imaš li putno računalo Plus? Ako imaš, listaj do: postavke, komfor, podešavanje zrcala -> pojedinačno ili sinkronizirano njem. Einstellungen -> Komfort -> Spiegelverstellung -> ▪ Einzeln ▪ Synchron eng. Settings-> Convenience -> Mirror adjustment -> ▪ Individually ▪ Both mirrors Share this post Link to post Share on other sites
WislyWisly 0 Posted December 16, 2012 Imaš li putno računalo Plus? Ako imaš, listaj do: postavke, komfor, podešavanje zrcala -> pojedinačno ili sinkronizirano njem. Einstellungen -> Komfort -> Spiegelverstellung -> ▪ Einzeln ▪ Synchron eng. Settings-> Convenience -> Mirror adjustment -> ▪ Individually ▪ Both mirrors Ma moguce da sam na neki nacin slucajno sam promjenio postavke... Al sigurno nisam preko putnog računala... Kad sam to primjetio u gradu, netko mi je zaklopio retrovizor prije... Uglavnom ako netko zna rjesenje bilo bi super, ako ne nije problem, ovo cak ima i svojih prednosti samo se treba naviknit.... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted December 16, 2012 Neznam točno, al mislim da je to normalno na vw-ima.. zapravo siguran sam da na petici kad je joystick ne L gore-dolje diže oba retrovizora.. A i kad se privikneš na to postane ti normalno, namjestiš lijevi i poslje toga desni i sve ok. Čak može biti i praktično ako moraš uparkirati negdje u rikverc, a nema prostora i trebaš paziti da nešto ne pregaziš pa samo jednim potezom spustiš oba retrovizora. Ne vjerujem da je to normalno na peticama..jer kod mene je normalno da posebno namjestas lijevi a posebno desni.. Mozda se preko Vag-Coma moze to podesit, da bude ili jedno ili drugo..ali nevjerujem da je normalno.. Odi do nekoga ko ima vag-com, pa nek ti to pogleda u opcijama.. Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted December 16, 2012 Ne vjerujem da je to normalno na peticama..jer kod mene je normalno da posebno namjestas lijevi a posebno desni.. Mozda se preko Vag-Coma moze to podesit, da bude ili jedno ili drugo..ali nevjerujem da je normalno.. Odi do nekoga ko ima vag-com, pa nek ti to pogleda u opcijama.. Ja na passatu B5.5 namještam svaki retrovizor posebno. Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted December 20, 2012 meni na 3bg kako vrtim lijevog tak se i desni vrti, a kad desnog namještam onda se samo desni vrti Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted December 20, 2012 meni na petici isto tako radi (od prvog dana). To je normalna stvar. Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted December 20, 2012 Cekaj sad malo, ako je na lijevom stelanje oba kako cu ja sada negdje parkirati unazad gdje mi treba recimo da na oba ogledala gledam prema zadnjim kotacima u pod. Znaci trebam oba ogledala okrenuti unutra i spustiti da vidim zemlju. Kako da to napravim ako se (kad je steljanje stavljeno na lijevo ogledalo) oba ogledala micu??? Znaci stisne da mi ide moje (vozacevo) ogledalo prema unutra(desno) jel i suvozacevo ide desno ili se i ono uvlaci prema unutra? Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted December 20, 2012 To je dobra fora upravo za to parkiranje, samo lijevi stisnem prema dolje i idu oba dva. Vise puta isprobano i zbog toga mi se svida ta funkcija. Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted December 20, 2012 A sta kad ti treba oba prema unutra? Znaci vozacev desno a suvozacev lijevo? Share this post Link to post Share on other sites
WislyWisly 0 Posted December 20, 2012 A sta kad ti treba oba prema unutra? Znaci vozacev desno a suvozacev lijevo? dakle kada hocu oba prema unutra stavim na lijevoga i desno sa joystickom... Oba idu u auto... kada hocu prema van samo obrnuto... Uglavnom ravnam se prema lijevome a desni ga prati... Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted December 20, 2012 e to neznam :-) ja kada to radim samo si ih spustim prema dolje i to je to. Nikakve vise korekcije ne radim. Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted December 20, 2012 A onda super, mislio sam da desni ne prati lijevog. Koja bi to zbunjola bila Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted December 20, 2012 A onda super, mislio sam da desni ne prati lijevog. Koja bi to zbunjola bila kod mene desni pratog lijevog, dakle ja lijevog ulijevo,a desni ide isto tako, u prijevodu ako ide lijevi prema van onda desni ide prema unutra, baš sam to jutros isprobavao Share this post Link to post Share on other sites
WislyWisly 0 Posted December 21, 2012 kod mene desni pratog lijevog, dakle ja lijevog ulijevo,a desni ide isto tako, u prijevodu ako ide lijevi prema van onda desni ide prema unutra, baš sam to jutros isprobavao S tim vec nesto nije u redu... Ma sve je to do postavki u softwareu... Share this post Link to post Share on other sites
thezero 0 Posted December 22, 2012 meni se isto desavalo na mom b5.5 nakon sto mi ga je dripac neki sutnuo nogom i slomio nosac ali je struja i sve bilo oke... onda se kad sam desni namjestao i lijevi micao... nakon raskopavanja i zamjene sve normalno... mozda ti ga je onaj tko ga je "zaklopio" zapravo odvalio lijepo pa su se kontakti sj*bali... Share this post Link to post Share on other sites