0
ipe

LT35 remenica radilie

Recommended Posts

pozdrav

dakle ,riknula mi remenica radilice (raspala se guma ) , stavio novu zamjensku i ova riknula nakon 3-4 mjeseca

jel netko ima slična iskustva , dal je problem zamjenska remenica ili je nešto drugo...što ju uništi tako brzo

stavio bi sad novu originalnu ali šta ako se raspadne opet tak brzo..

ugodan dan

pozdrav

dakle ,riknula mi remenica radilice (raspala se guma ) , stavio novu zamjensku i ova riknula nakon 3-4 mjeseca

jel netko ima slična iskustva , dal je problem zamjenska remenica ili je nešto drugo...što ju uništi tako brzo

stavio bi sad novu originalnu ali šta ako se raspadne opet tak brzo..

ugodan dan

često se susrećem sa sličnim tegobama na različitim markama auta, najčešći uzrok raspadanja remenica i španera kanalnih remena je kuplung remenica na alternatoru koja zašteka i sve trzaje koje remen prenosi na alternator ona ne ublažava nego remen dalje prenosi na ostale klizače tj. remenice koje pak te vibracije uništavaju

tako da prvo provjeri tu remenicu mada i zamjenska remenica nije bajno rješenje al sigurno bi trebala trajati duže od 4 mjeseca

LT je nema definitivno kuplung remenicu... a dal se moze metnit neznam... mozda neka s drugih vozila... jer je nesto veca od standardne i bas nije osovina alternatora toliko duga da bi se na nju navila remenica. Ja sam sebi mislio metnit na 2,5 u stotki al problem je ta osovina.

Neznam tko radi zamjenske.... moguce da su losije kvalitete neg orginalne.... 3.02 mjeseca koliko km? Možda bi to mogao i reklamirat

Tu je malo zeznuto sta se steže velikim Nm i uvjek koristit nov centralni vijak....

motor je 2,5 tdi , neznam dal ima remenicu s kuplungom na alternatoru ...nisam gledal

prešo je oko 10K s ovom novom zamjenskom , kupljena kod tokića propisno montirana s novim šarafom

naj vjerovatnije je nekokinesko smeće al sve jednoje nekakbrzo riknula

možda ipak nešto hebe pa se bržeuništi ?

kaj bi moglo još bit osim te remenice alternatora ?

0