0
mateo_vk

pitanje u vezi turba

Recommended Posts

ovako posto se bas i ne razumijem u aute imam jedno pitanje.radi se o golfu 3 1.9tdi-u 90ks 1996 godina.

pitanje je na koliko turbo okretaja pocinje boostat jer u bilo kojoj brzini kada ga dignes na 3000 okretaja

iza ostane oblak dima.pa ako stvarno pocinje tek na 3000 jel se to moze kako spustit na jedno

2000 da pocinje ako ima tko kakvo pojasnjenje sa slikama bio bih mu jako zahvalan ili kako

da smanjim dim jesu li u pitanju dizne ili nesto drugo.i da on dimi

i u leru,a kada ga umjereno vozis ne dimi tek pocne iznad 3000 okretaj i to jako reko mi prijatelj

koji se jednom prilikom vozio iza nas da se ulje ne osjeti nego samo

gorivo.ako itko moze ikako pomoc neka komentira.HVALA.

što se tice turba, sigurno puše puno prije 3000, cak i ispod 2000 , opce poznato je da su dizeli najucinkovitiji na 2000 do 2500 okretaja, te tada motor radi u optimalniom broju okretaja za njega, sada do kojeg broja okretaja puni dobro to ti ne znam, sve ovisi od motora, pogotovo noviji tdi sa puno okretnog momenta, oni vole nize okretaje.... a dimit moze iz vise razloga,bosch pumpe, dizni, strpi se mozda ti da netko još kakav moguci uzrok toga dima, pozzz

Malo ti je pitanje krivo postavljeno.

A kak auto ide??

Taj dim vjerovatno nije zbog tog kaj on počne "punit" tek na 3000 o/min nego zato kaj mu fali zraka/pritiska

Ili zbog krive informacije o pritisku zraka

auto ide odlicno,motor trosi malo ulja.

bio je na dijagnostici i nije nijedan problem naden.

jedino me to zeza sto na 3000 pocne iza izlazit ko iz lokomotive

i to u bilo kojoj brzini da si.

Edited by mateo_vk

Slatkih li briga, ako auto ide dobro i dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku, neznam zasto bi to bio takav problem.

Jel imas usmjeren prema dolje cijev na auspuhu???

Za autora topica

Procitaj pravila foruma i uskladi avatar prema njima

cijev je prema dolje,i kad dignem do 3000 bas se vidi kako pocinje izbacivat to me je jedino zabrinulo

da nije nekakav kvar,a ako kazes da se ne trebam brinit ok :).

0