0
116-TDI

Senzor ulja

Recommended Posts

cim upalim auto na putnom racunalu zapisti "oil sensor werkstatt" i lampica blinka zuto

razina ulja je ok, promjenjeno prije cca 3500km, castrol edge za VW

prvi put sam to primjetio prije 7 dana

od prvi puta nije se palilo svaki put kad upalim auto, ali od jucer upozorava svaki put kad upalim auto.

spojen na dijagnostiku i nema nikakve greske.

sta bi trebao provjeriti? senzor ulja ili?

cim upalim auto na putnom racunalu zapisti "oil sensor werkstatt" i lampica blinka zuto

razina ulja je ok, promjenjeno prije cca 3500km, castrol edge za VW

prvi put sam to primjetio prije 7 dana

od prvi puta nije se palilo svaki put kad upalim auto, ali od jucer upozorava svaki put kad upalim auto.

spojen na dijagnostiku i nema nikakve greske.

sta bi trebao provjeriti? senzor ulja ili?

A kad se prvi put upalila lampica jel ulje bilo na minimumu ili ne?

Provjeri mikroprekidač na bravi haube, ožičenje do senzora...

senzor ulja provjeri prvo da nije kontakt oksidirao, pa probaj staviti neki jeftiniji ja sam stavio od tokića za 20 kn da provjerim dal je do njega ako je onda kupio kvalitetniji i to je to.

moguće je da je pumpa ulja ili Su se kanalici zastopali...

ili odi na dijagnostiku

nije.

cim se prvi put upalila odmah sam stao i ugasio auto, pa kasnije provjerio razinu ulja i na mjeracu pokazuje da ima taman.

napisao sam gore da sam bio na dijagnostici.

Edited by 116-TDI

sry nisam vidio odmah. meni se prvo počeo paliti kad je hladan i kad sam bio na 2500 rpm il više ali nakon par dana je gotovo stalno pistalo otišao u tokić i rekli Su mi da imaju 2 senzora (golf 2) i zamjenio sam onaaj koji je na kucistu filtera ulja koštao je cca 20 kn stavio probao više se ne pali kupio oem ovog ostavio u rezervi i gas :)

2 gangxxxta: Njemu se pali žuta lampica, znači nije tlak ulja nego razina/temp. a to je drugi senzor

2 116 tdi: na tvojem mjestu bi provjeril mikroprekidač u bravi haube motora - jer ga koristi za gašenje lampice razine ulja kad dotočiš ulje (što nije u tvojem slučaju ali nema veze), provjeri ožičenje do senzora razine, na kraju probaj naći drugi senzor pa probaj s njim (da si bliže posudio bi ti svojeg OEM koji mi je višak)

senzor crko.. nista cudno... Provjeri spoj kabela i senzora.. nekad se zna ištekat/oštetit

probali kabal odspojit i ponovo spojit i opet isto.

bit ce da je senzor gecrk :D

mjenjat cemo ga nagodinu hehe

eto ako netko nije znao....ovo sto je meni signaliziralo je bilo to da mi ni jedan grijac ne radi. (osim ako stvarno ne fali ulja) B)

jucer sam malo teze upalio i jutros otisao kod majstora da vidi grijace i gle vraga...ni jedan ne radi.

kad smo ih zamjenili lampica vise nista ne signalizira.

Dobra diagnostika kad ni grijač nemoze očitat ki gresku.

Nadaj se da je to uzrok bio mada kad crkne grijač pretezno blica njegov simbol na tabli

Lampica gijaca blinka kad neradi prekidac stop svjetla... provjereno

nekuzim kakve veze ima senzor ulja zuta lampica sa grijacima??????stvarno ces svasta cuti...lampica od grijaca zna svijetliti i ako pregore od stopa zarulje.provjereno.a i kakva je to dijagnostika da ne pokazuje da grijaci ne rade...sad niista ne kuzim vise...

nekuzim kakve veze ima senzor ulja zuta lampica sa grijacima??????stvarno ces svasta cuti...lampica od grijaca zna svijetliti i ako pregore od stopa zarulje.provjereno.a i kakva je to dijagnostika da ne pokazuje da grijaci ne rade...sad niista ne kuzim vise...

0