r4zoRbl4d3!* 0 Posted December 29, 2012 Pozdrav Na motoru je promjenjeno sve od potrošnih djelova i stvarno je u odlicnom stanju. Zanima me koje su moguće modifikacije da to ide nešto bolje, jer ovo mi je za benzinca dosta ljeno (5000rpm i osjeti se da nema "sape") Gledao sam po stranim forumima svi pucaju na nekakve sport bregaste, a za to neznam ni gdje bi nabavio kod nas. Inace auto je full serijala. Share this post Link to post Share on other sites
TheCar 0 Posted December 29, 2012 totalno neisplativo na tom motoru išta prčkati nego pare u čarapu pa nekog 16V ubaciti unutra Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted December 29, 2012 Ulozeno dobiveno ti je ubacit ABF. Ili 1,8T jos bolje. :) Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted December 29, 2012 (edited) Na 5 000 o/min u kojoj brzini nema "sape"? Meni se taj motor u Passatu od 1300 kg vrtio 5750 o/min u 5-oj i auto je išao i više nego dobro za svoje kile. U ostalim brzinama je lijepo nabirao i ubrzavao bez problema od 3 000 pa do do crvenog. Motor je bio 2E. Bio je potpuno serijski bez čipa i bregaste ili nekih drugih prerada. Solucije su : Bregasta: CatCams Slovenia Astra Nova d.o.o +386 24716335 Kosovelova 10, Maribor 2000 Chip: http://www.smchiptuning.com/573/vw-golf-iii-2.0-8v-115 I ta igra te dođe oko 500-600 € zajedno. Edited December 29, 2012 by Kenny Share this post Link to post Share on other sites
Romchi 0 Posted December 29, 2012 Mozes staviti jacu pumpu goriva i regulator pritiska goriva od 4 bara pa ce biti malo 'zivlji' . Ali puno bolja solucija ti je 1.8t ili jeftinija abf. Share this post Link to post Share on other sites
sarmaguru 1 Posted December 29, 2012 (edited) turbo na postojeći motor, ili stavit gore 16v glavu i turbo ako hoces abf-a komplet za swap, javi se na pm Edited December 29, 2012 by sarmaguru Share this post Link to post Share on other sites
dalibor 2 Posted December 30, 2012 turbo na postojeći motor, ili stavit gore 16v glavu i turbo ako hoces abf-a komplet za swap, javi se na pm Ovo je jedina solucija, ABF i miran si! Share this post Link to post Share on other sites
sarmaguru 1 Posted December 30, 2012 Ovo je jedina solucija, ABF i miran si! pa nije jedina al je najisplativija ja ću možda za prvi race u osijeku bit na 8v T, moze i duple karbove stavit, imam sve i za to Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted December 30, 2012 Na 5 000 o/min u kojoj brzini nema "sape"? Meni se taj motor u Passatu od 1300 kg vrtio 5750 o/min u 5-oj i auto je išao i više nego dobro za svoje kile. U ostalim brzinama je lijepo nabirao i ubrzavao bez problema od 3 000 pa do do crvenog. Motor je bio 2E. Bio je potpuno serijski bez čipa i bregaste ili nekih drugih prerada. Solucije su : Bregasta: CatCams Slovenia Astra Nova d.o.o +386 24716335 Kosovelova 10, Maribor 2000 Chip: http://www.smchiptuning.com/573/vw-golf-iii-2.0-8v-115 I ta igra te dođe oko 500-600 € zajedno. Slažem se! Redovito mi na servis dolazi jedan passat međulinija karavan 1996.g. sa 2.0 8v i nemogu reći da auto NEide! Naravno nije F1, ali solidno se vozi s obzirom da je toliki auto! Jedino ako kod tebe nešto nije ispravno ili ako previše očekuješ od tog motorića. Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted December 30, 2012 Pozdrav Na motoru je promjenjeno sve od potrošnih djelova i stvarno je u odlicnom stanju. Zanima me koje su moguće modifikacije da to ide nešto bolje, jer ovo mi je za benzinca dosta ljeno (5000rpm i osjeti se da nema "sape") Gledao sam po stranim forumima svi pucaju na nekakve sport bregaste, a za to neznam ni gdje bi nabavio kod nas. Inace auto je full serijala. Izbaciš katalizator, staviš zadnji protočni lonac, denso iridium svjećice, omv super 100 i gas Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted December 30, 2012 a dali sportska ručica mjenjača šta donosi? Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted December 30, 2012 a dali sportska ručica mjenjača šta donosi? Na šta ciljaš? Neka stavi turbo i promijeni xx stvari pa ćemo pričati o snazi, ovo što sam ja napisao je sve skupa neki mali pomak ka življem autu, a šta god želi raditi mislim da je bar malo protočniji ispuh prvo što treba napraviti, ako već želi može i tim bregastima i remapom izvući koji ks, ali poanta je da je upitna isplativost nekog velikog ulaganja! Share this post Link to post Share on other sites
darac mk1 0 Posted December 30, 2012 stavi si turbo, bolji ti je omjer dobiveno uloženo nego da ides bregaste i grane kupovati... Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted December 31, 2012 Gledam malo po vorexu 8v turbo topic nema niti jednog "serijala" sa manje od 200ks što bi bilo sasvim dovoljno. E sad, znam da je najjisplativije ubaciti drugi motor unutra, ali gdje je onda zabava u slaganju i kemijanju Imam doma kao novu T3 turbinu sa dizela, jel bi se dalo to iskoristiti? Gledao sam po forumu ali nisam našao, dali ima koji domaci turbo build da pogledam? Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted December 31, 2012 Ja sam imao taj motor u corradu nakratko, bio mi je najbrze privremeno rijesenje kad mi je g60 otisao k vragu. Pokusao sam se igrat malo s njim, chip, jaca pumpa goriva i stalajuci regulator tlaka, olaksan zamajac itd itd.... dok na kraju i sam nisam vidio da je to sve uzalud ako zelis malo vise snage,poslusaj kako ti i vecina tu na forumu kaze- skupi novcice i idi na 16v, ja sam tako napravio i to je sad vec potpuno druga prica. A kome je do kemijanja- na 16v se mozes igrat do mile volje Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted December 31, 2012 i ja sam imal taj motor u corrado-u al je bilo to sve loše nutra složeno al mogu reči da je dost dobar i izdržljiv motor! 8v turbo ti ima puno kemijanja i svega ali ako očeš to napraviti samo namored al moraš znati da te bude dost koštalo i da nemreš voziti na standardnoj struji niti na g60 struji! turbina od dizla ti nebude igrala na benzincu baš! ako ti kak mogu pomoči samo zovi ili pošalji pm kolko znam tolko mogu pomoči! Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted December 31, 2012 Gledam malo po vorexu 8v turbo topic nema niti jednog "serijala" sa manje od 200ks što bi bilo sasvim dovoljno. E sad, znam da je najjisplativije ubaciti drugi motor unutra, ali gdje je onda zabava u slaganju i kemijanju Imam doma kao novu T3 turbinu sa dizela, jel bi se dalo to iskoristiti? Gledao sam po forumu ali nisam našao, dali ima koji domaci turbo build da pogledam? Turbina od dizela 0 bodova. Nije isto no jedan dečko je radio istu stvar na Opelovom 2.0 8v i mogu ti pokušati nabaviti njegov broj ako ti treba. Može se sve složiti no znaj da treba i odvajanja za to. Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted December 31, 2012 Fala decki na informacijama @Kenny i Marinko ajde cut cemo se poslje nove godine pa da vidim šta se tu da riješiti Da i šta je sa strujom? To nisam baš previše gledao? Iskreno ja bih bolje 8v turbo čisto zato što takvih projekta baš i nema, na race ne idem tako da ne patim da sad to bude nešta ultra nabrijano. Ovo bi napravio čisto da ima nešto više snage i da bude za svakodnevnu vožnju. Sretna nova ekipa! Share this post Link to post Share on other sites
SlavenGTI 0 Posted January 1, 2013 bok evo ja ti u trici imam 2.0 G60 imam ubiti G60 motor sa 2e blokom.i kako me strah da ce mi lader riknut umjesto reparacije stavit cu turbo najvjerojatnije da i to isprobam i da se imam s cim vozit svaki dan dok slazem 20v Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted January 1, 2013 Imao sam taj motor u svom bivšem GTI-u, nepoderivo čudo, vesel ali fali mu snage svakako. Ubacio sam ga sad starcima u Golfa - minimalni troškovi održavanja, potrošnja razumna i pouzdan skroz - samo riječi hvale imam za njega ali za one koji žele nešto više izvuči iz njega radije ABF-a ubosti puno bolja podloga za izvlačenje snage jer ovoga da se dovede do neke pristojne brojke snage treba dosta love utopiti. I sam sam svojevremeno imao ideju 16V glavu složiti na njega i poigrati se sa snagom ali kad sam sve stavio na papir isplativije je drugu bazu uzeti. Ova ideja sa G-laderom je interesantna zapravo, konstrukcijski su 2E i PG dosta slični motori volio bih vidjeti u praksi to jel šljaka bez puno kemije... Share this post Link to post Share on other sites
SlavenGTI 0 Posted January 1, 2013 sve sljaka super jedina je razlika sta je blok vislji pa onda malo zeza nosac alternatora i npr odusak na bloku drugaciji ma ugl sve sitnice. ali auto lijepo ide ave ok Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted January 1, 2013 sve sljaka super jedina je razlika sta je blok vislji pa onda malo zeza nosac alternatora i npr odusak na bloku drugaciji ma ugl sve sitnice. ali auto lijepo ide ave ok Napiši malo više informacija o tom uratku baš me zanima kako si to sve riješio da šljaka Nosač ladera ide stari ili ima kemije? Koju struju si koristio - digifant I? Neke slike Share this post Link to post Share on other sites
dodo r1914s 0 Posted January 1, 2013 (edited) Skini katalizator - cijev fi60 + 2 protočna lonca - jedan stavi umjesto katalizatora i drugi umjesto zadnjeg, prespoji vakuum cjevčice na kutiji od usisa tako da ti uvijek vuče hladan zrak i stavi širu cijev za dobavu hladnog zraka - osjetit ćeš malu razliku 100% - a za nešto više složi si kraći mjenjač jer serijski od 2e je predug i osim toga da se tu igrat i sa paljenjem.....ugl ja imam taj motor u svojoj ibizi i prezadovoljan sam - nema neke razlike u odnosu na standard abf-a do nekih 140,150km/H Edited January 1, 2013 by dodo r1914s Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted January 1, 2013 2 kazaam pg i 2e su dva razlicita motor pg je zapravo isti k kao stari mk1 gti motor sa 136mm klipnjacama... 2e je daleko napredniji... kaj se tice teme racunaj da ces skurit dva soma eura sigurno za 200-tinjak konja... najisplativije ti je u sloveniju po 1.8t (225ks) ako nadjes i njega pod haubu... sa cipom ide na 260ks to te kosta otpr. 2500 soma da radi kak se spada... ja sebi slazem 16vt kupio sam ''skoro'' gotov projekt i jos potrosio soma eura na njega i jos ne radi! i jos soma cu potrosit da to bude kak se spada... Share this post Link to post Share on other sites
SlavenGTI 0 Posted January 2, 2013 nosac ladera ide stari samo sta se vida tzamo gdje na 2e bloku ide odusak pa sam s frendom navarivo nosac tojest bazu tako da mogu obradit da dihta i kroz nosacv napravio mali odusak da bude ajmo rec za svaki slucaj...a molim frenda da stavi slike i to jer ja brzo izgubim zivce tipkat po kompu da predstavim tu svoku kantu vec jednom. a taj seriski motor u trojci san i ja imo,gore sam stavio auspuh i 421 granu premjestio takoder u gutiji vakume da vuce hladan zrak i stavio kraci mjenjac moj ti je savjet stavit kraci mjenjac svakako ako plAniras ostat na tom motoru jer taj origigi mjenjac je prepreprepredug i tad ces osjetit razliku..... LAMA bio sam kod GEMA u garazi vidjet keca isto je slago 2.016vt stvarno jaaeaako zanimljivo izgledA to sve.isto tako brdo love hehehe Share this post Link to post Share on other sites