Rallye VR6 8 Posted December 31, 2012 Moje ''novo'' svakodnevno vozilo. :cool::naughty: Imao sam Lupo 1.8T sa 180KS koji je bio jako zabavan autić , sa njime sam imaš tešku prometnu nesreću pred par godina. Kasnije sam složio Corrada R32 , ali nikada nisam prežalio taj Lupo. Corrada sam prodao i počeo tražiti Lupo. Uvjet je bio da je od 2001. godiše na dalje jer ima el. gas i predvidjeno mjesto za cilindar za hidraulično kvačilo jer , naravno , ne može ostati originalan motor i da je u odličnom stanju Nakon više od dva mjeseca traženja po oglasnicima , našao sam šta sam tražio. Otišao sam na Weltauto (rabljena VW vozila u ovlaštenoj mreži) i našao Lupo , bilo mi je malo čudno kako na prodaju imaju auto koji ima 10 godina. Lupo je imao 27000 km , prvo sam mislio da je greška , ali nije bila. Eto to je to: Auto od opreme nema ama baš ništa , niti servo Ali zato ima 880kg Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 31, 2012 Išao sam po redu rješavati stvari koje su mi najviše smetale - crni retrovizori i lajsne. Kupio sam nove jasne koje u pripremljene za farbanje da se ne mučim sa originalnim hrapavima I pofarbao skupa sa retrovozorima i kvakama Bio je jako visok , pa sam naprijed stavio H&R opruge , a zadnje originalne ispilao To je onda izgledalo ovako Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 31, 2012 (edited) Na red su došle felge. Htio sam nešto OEM u 16'' da mi ispod stanu 312mm kočnice od S3. Uzeo sam BBS Montreal od Golfa 4 , pa sam ih dao ispjeskariti i plastificirati. Posao je odradjen vrhunski i ne pada mi na pamet ikad više sam farbati felge. , pogotovo jer me materijal izadje više nego pjeskarenje i plastificiranje. Mislio sam da će doći malo svjetlije , ali i ovako je OK , plastifikat + bezbojni lak za sjaj Gume sam uzeo Dunlop SP 9000 195/40-16. Lupo serijski ima 195/45-15 tako da ostajem u serijskoj širini i opsegu. Samo proba jer prije treba napraviti konverziju saa 4x100 na 5x100 komentari tu Edited December 31, 2012 by Rallye VR6 Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 31, 2012 VW je kao Lego kockice , a uz to imam puno dvorište VW-a pa se lako nadje šta mogu iskoristiti Tako da sam otkrio da zadnje glavčine i ležaji od Pola 9N2 2008 sa 5x100 direkt pašu na Lupo Kočnice su 256mm samoventilirajući diskovi od Audija S3 , Lupo ima tolike prednje Imao sam problem sa donjom kuglom , stavio sam od Golfa Vr6 , ali mi je kotač pobjegao nazad , nije bio u centru blatobrana. Trk u trgovinu autodijelova , malo rovanja po policama i nadjem da kugla od Pola 9N 2008. paše u vilicu od Lupa i ekcentrična je. Bilo bi super da konus paše , ali ne paše... Onda trk do Vrhnike kod Ljubljane u firmu koja radi kugle pa su mi složili kučišta kugli od Pola 9N sa konusima od Golfa 3 VR6 i sad sve super. Lijevo polo , desno golf Naprijed idu 312mm diskovi od S3 ( hvala Andrija S3 na poklonu , dobiut češ djir ) Da bi to smontirao , uzeo sam rukavce od Golfa 3 VR6 , stavio nove glavčine i ležaje. Zubi od homokinetičkih zglobova od Lupa ne pašu u glavčinu od Golfa pa sa skužio da zadnji homokinetički od TT-a quattro pašu na poluosovinu od Lupa i glavčinu od Golfa VR6 Glavni kočioni cilindar je pak od Passata 16V iz '91 koji takodjer direkt paše Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 31, 2012 Jučer napokon dobio nešto šta sam naručio prije nego sam kupio auto... KW variate 3 inox , odmah sam uzeo 10 kg jače prednje opruge radi težeg motora koji ide unutra. Imam Var 3 na Lupu W12 i prezadovoljan sa sa njima tako da je na ovaj auto morala ići ista stvar Bacio se na posao da to smontiram Sa kuglama od Pola 9N sam dobio 15 mm širi prednji trap pa je trebalo napraviti malo mjesta u blatobranima. komentari Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 31, 2012 Iznutra sam par stvari promijenio: Octavia RS papučice , audi A3 kožna ručica mjenjača , Golf 4 GTI trokraki kožni volan , te sjedala od Golfa 4 edition koja će uskoro zamijeniti Recaro od Golf 4 GTI. Te siceve već imam , ali ih treba malo urediti Kočnice I to je to , izvana ne mislim ništa dirati , eventualno kočnice pofarbati. Za ovu godinu dosta , sljedeće se radi na mehanici Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 4, 2013 Sakupio sam i nešto dijelova za budući motor Novi turbo KKK K04 od novog S3 2.0 TFSI Injektori od S3 TFSI Skoro novo Helix kvačilo sa jednomasenim zamašnjakom Intercooler od EVO 9 Mjenjač 6 brzina sa short siftrom od Leona 1.8T Recaro sicevi od Golfa 4 Gti , ovaj je u perfeknom stanju , ali vozački treba srediti da bude kao nov komentari Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 9, 2013 Nabavio sam dijelove za upgrade upgreadanih kočnica , sve OEM pa prodbao da li to sve paše kako sam si ja zamislio. Audi RS2 nosač čeljusti tj. adapter Prednja čeljust Porsche 993 uz distancu ide felga 16'' gore Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted April 4, 2013 (edited) xxx Edited May 30, 2013 by Rallye VR6 Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted April 8, 2013 (edited) xxx Edited May 30, 2013 by Rallye VR6 Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted April 10, 2013 (edited) xxx Edited May 30, 2013 by Rallye VR6 Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted November 5, 2013 Lupo TFSI DSG je na prodaju Cijena kod nas bi bila dosta niža , ako nekoga zanima nek me PM-a ili nazove na 098/558-424 http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-lupo-2-0-tfsi-dsg-golf-gti-leon-fr-motor-funtana/186355403.html?&lang=en&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=21&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&ticket=ST-2991105-StrpgOBnSTqOyxrJQXKB-mycas47-2_c01_4201 Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 8, 2013 Imam brdo slika od ugradnje TFSI motora sa DSG mjenjačem , možda nekome bude zanimljivo za pogledati. Auto je složem krajem 5. mjeseca , od tada je sam napravio 15 000 km , manje-više pun gas. Došlo je vrijeme da se auto rastavi i proda. Tako je i bilo. Auto je rastavljen , a mehanika se seli u Golfa jedinicu '77 sa krom branicima i malim štopovima , o tome autu budem napisao koji riječ kada bude složen. Znači TFSI motor sa DSG mjenjačem iz Leona FR (200 KS) , na motoru je napraveljena konverzija na K04 turbo, sa serijskim Cupra R softwareom je bilo cca 270KS , možda i koji više sa obzirom na 3 inch downpipe , otvoreni ispuh i veliki IC. Prvo je nađen donor Priprema instalacija Izrada custom nosača iz nuleDa bi DSG radio , potrebno je prebaciti apsolutno sve iz donora , uključujući i ABS sa svim senzorimaDonji nosač motoraPrebacio sam kompletne instalacije , od prednjeg do zadnje svjetlaOvaj konektor se treba provuči kroz firewall i tu je problem jer se firewall u tvornici lijepi nakon montaže instalacija. Malo fleksanjaInstalacije za ABSProvučene instalacije i zavaren prozor K04 turbo Stup volana preradjen da ide gore brava i svi prekidači od LEona Preradjena tj. proširena pedala od kočnice Donji nosač završen Bočni nosač završen Nosač mjenjača Volan sa DSG tipkama Komentari http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/70499-bijeli-lupo-oem/page-5 Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 14, 2013 Kutija osigurača od Leona je uz male prepravke legla na mjesto originalne Pumpa goriva i kontroler za pumpu od TFSI uglavljena u rezervar od Lupa Nosač za pedalu gasa Da bi DSG , km sat i sve ostalo radilo kako treba , potrebno je bilo preseliti kompletan ABS sa svim senzorima. I tu nastaje problem. Mk5 na dalje imaju magnetne prstene u ležajima prednjih korača dok svi prije imaju narezane prstene na glavčinama. Morao sam rasturiti dvije dobre glavčine (ležaja) od Mk5 da uzmem prstene , jedino rješenje ih je bilo navuči na homokinetičke zglobove. Tako da su zglobovi malo potokareni te su prsteni navučeni gore. I napravljeni nosači za senzore koje sam zavario na rukavce Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 18, 2013 Budući da sam prebacio baš sve instalacije od Leona , trebalo je staviti i can bus motoric od brisača I to onda složeno izgleda ovako: Auspuh sa tri lonca 70mm Našla se ekipa jedno pa išli malo probavati. Ovaj RS4 , malo dorađen nije mogao stići Lupa od 60 - 235 km/h. Kupio sam i visokotlačnu pumpu da se digne na 330 KS , ali ništa od toga , bar ne u ovome autu. Možda u kecu , ako novi vlasnik bude htio. Lupo je sad rastavljen , novi vlasnik čeka da ga složim sa 1.8T S3 motorom i 250 KS ... Idemo dalje Komentari: http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/70499-bijeli-lupo-oem/page-7 Share this post Link to post Share on other sites