bozic.hrvoje 0 Posted January 2, 2013 (edited) zanima me da li slabi ili neispravni grijači mogu biti uzrok otežanog paljenja nakon što auto duže vrijeme ostane vani ( npr. kroz noć ) naime, sada kada su takve temp ako auto ostavim kroz noć vani, ujutro dam kontakt, lampica grijača se upali zajedno sa ostalim lampicama, ali se odmah ugasi, i kada pokušam upaliti auto zavergla, ali ne upali odmah nego vergla malo duže, i kada upali onako malo zabrunda jače. nakon toga auto dalje normalno upali ( recimo ostavim ga na prakiralištu sat - dva ) i odmah još jedno pitanje, koliko bi dugo trebala u autu svijetliti lampica grijača? ( jer velim meni se ugasi odmah ) Edited January 2, 2013 by bozic.hrvoje Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted January 2, 2013 Prvo ti nama reci koji ti je model Passata ? Ovako možemo samo nagađati koji je u tebe, ako je jedan od novijih modela on može upaliti bez problema i sa jednim grijačem, ali ja pretpostavljam da je u tebe b3 ili b4. Ako je jedan od tih dvojice može ti teže paliti ako imaš koji grijač ne ispravan i grijači ti se u njih brzo isključe za jedno par sekundi, ovisi koliko je hladno, sad jeli to u tebe traje toliko vremena to ti ne znam. I kad ga pališ čekaš li relej da ti isključi grijače ili ga odmah pališ čim se isključi lampica od grijača? Koliko ti je star akumulator, možda je on pri kraju? Možda ti je i anlaser oslabio. Za ovo što si napisao da ti kasnije pali normalno a ranije ne, to ti može biti do kabla što vodi do anlasera sa akumulatora, tako mi je bilo u susjeda, on za razliku od tebe ima forda sierru ali su mu bili isti simptomi dugo bi verglao ali kasnije normalno palila i nitko mu nije mogao otkriti kvara vozio ga je u par mehaničara ali ništa nitko joj nije mogao otkriti kvara i zbog dugog verglanja mu je na kraju otišao anlaser i kad sam mu mijenjao anlaser vidio sam da mu je koroziralo kablo što ide na anlaser, ja ga ostavim takvoga do ujutra sa novim anlaserom da vidim kako će paliti i on opet sutra isto radi, promijenim mu kablo i sve 5. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 2, 2013 Kad bi duže radili garant bi odmah upalio. Čaka je u tome šta grijaci rade na temperatura lma ispod cca 4c... Što je temperatura niza duže rade. Grijati il radi il neradni... jedino ga naslage izgorenog ulja mogu oslabit da manje zari neg inače. P.s nerece o kojem je motoru riječ Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 2, 2013 pretpostavljam o onom passatu 1.9tdi, 66kw, 2000godište sa original 215000km Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 2, 2013 (edited) pretpostavljam o onom passatu 1.9tdi, 66kw, 2000godište sa original 215000km da upravo se o tome passatu radi...zašto mislis smajlić nakon svega? sumnjaš u kilometražu? aku je star 2.5godina sutra namjeravam multimetrom izmjeriti ispravnost grijača, pa odmah molim ako bi mi mogli reći koje vrijednosti treba pokazivati aparat da bi grijači bili ispravni? Edited January 2, 2013 by bozic.hrvoje Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 2, 2013 (edited) pa ne tvrdim 100 posto ali sve sto si dosad naveo potice bar na sumnju u kilometrazu po meni je to blize 400 tisuca minimalno,a ovaj sad problem se samo nadovezuje na to ocito je da motor nije najbolji, i vec cim je temperatura niža slabije pali a grijaci ti se ni ne pale jer nije dovoljno zima...jer da se pale lampica bi ostala goriti par sekundi grijace ne moras ni gledat, Edited January 2, 2013 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 2, 2013 auto je kupljen u 6mjesecu 2002godine ( tada je imao 90000km ) i od onda je kod nas tako da ja mislim da je kilometraža točna na kojoj bi temperaturi grijači onda trebali početi raditi? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 2, 2013 autofreak napisao ispod 4 stupnja, cim lampica ostane svjetliti, upaljeni su pa dobro, onda je potrosen kao da ima 400 tisuca Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 2, 2013 pa sad su temperature debelo ispod 4 stupnja noću.. izmjerit ću sutra pa ću biti pametniji.. Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted January 2, 2013 Čekajte, hoćete reći da vam se svima lampica grijaća ugasi odmah pol sekunde nakon što date kontakt ako je vani iznad 4 stupnjeva? Nisam nikad brojio ali meni gotovo uvijek i kad je + 4 i kad je +20 svijetli barem 3 sekunde kad je motor hladan? , jedino malo duže svijetli kad je vani minus.. I tako je i na golfu i na passatu, a i jedan i drugi pale na zub na bilo kojoj temperaturi, i 100% nije ništa prtljano oko grijača. I čudno mi je što svima stalno odlaze grijači, nama na passatu nisu ni mijenjani od kad je pri nama od 2003, a tko zna dal su i kad prije toga.. auto ima malo više od 220000 na satu trenutno A s trajanjem grijača možda ima kakve veze to da nikad ne palimo auto prije nego se pogase sve lampice, a kad je bilo - 15 na passatu sam čekao još koju sekundu nakon što se ugasila lampica grijača dok se nije čuo relej.. a sigurno doprinosi i to što auti maksimalno 15 dana godišnje prenoće na otvorenome Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 2, 2013 ako ti se lampica grijaca ugasi odmah poslije ovih ostalih to je onda kao i svima nama drugima pise fino ako ostane svjetliti onda grijaci rade i temp je ispod 4c Share this post Link to post Share on other sites
Ishmael 0 Posted January 2, 2013 da upravo se o tome passatu radi...zašto mislis smajlić nakon svega? sumnjaš u kilometražu? aku je star 2.5godina sutra namjeravam multimetrom izmjeriti ispravnost grijača, pa odmah molim ako bi mi mogli reći koje vrijednosti treba pokazivati aparat da bi grijači bili ispravni? Svaki grijač "vuče" oko 15ak Ampera... Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 2, 2013 ako ti se lampica grijaca ugasi odmah poslije ovih ostalih to je onda kao i svima nama drugima pise fino ako ostane svjetliti onda grijaci rade i temp je ispod 4c pa sada su temp sigurno ispod 4stupnja i lampica grijača mi se odmah ugasi, a susjedu na audiju a3 ostane svijetliti neko vrijeme i tek se onda ugasi Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted January 2, 2013 ako ti se lampica grijaca ugasi odmah poslije ovih ostalih to je onda kao i svima nama drugima pise fino ako ostane svjetliti onda grijaci rade i temp je ispod 4c Ovo boldano nije pisalo Ma tolko puta sam na ovom forumu pročitao da se odmah ugasi da sam već počeo misliti da je moguće da se ugasi i prije ostalih, sad sve jasno, tako sam i mislio Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 2, 2013 (edited) Čekajte, hoćete reći da vam se svima lampica grijaća ugasi odmah pol sekunde nakon što date kontakt ako je vani iznad 4 stupnjeva? Nisam nikad brojio ali meni gotovo uvijek i kad je + 4 i kad je +20 svijetli barem 3 sekunde kad je motor hladan? , jedino malo duže svijetli kad je vani minus.. I tako je i na golfu i na passatu, a i jedan i drugi pale na zub na bilo kojoj temperaturi, i 100% nije ništa prtljano oko grijača. I čudno mi je što svima stalno odlaze grijači, nama na passatu nisu ni mijenjani od kad je pri nama od 2003, a tko zna dal su i kad prije toga.. auto ima malo više od 220000 na satu trenutno A s trajanjem grijača možda ima kakve veze to da nikad ne palimo auto prije nego se pogase sve lampice, a kad je bilo - 15 na passatu sam čekao još koju sekundu nakon što se ugasila lampica grijača dok se nije čuo relej.. a sigurno doprinosi i to što auti maksimalno 15 dana godišnje prenoće na otvorenome Meni na audiju se i nepali lampica dok temp neode na cca 6c pa sto je niza temp duze gori. Znaci na cca 6c gori tih pol sec il sec.... druga stvar je da grijači (kod nekih tdi-ova) rade i dok motor radi... pa tako motor mirnije radi tih par sekundi plus (bar kod mene) je tu ajmo ga nazvat autom. čok dok grijači rade (lampa ugasena) Ps iskopcavanjem davaca temp lampica/grijači bi trebala uvjekpri davanju kontakta goriti Edited January 2, 2013 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 3, 2013 probao sam danas multimetrom ispitati grijače i 3 su davala otpor 1.0 - 1.1 ( četvrtoga nisam mogao izmeriti jer nisam mogao nikako skinuti onu plastičnu kapicu sa njega ) nakon toga sam otpojio senzor temperature ( onaj na račvi ) i kad sam dao kontakt lampica grijača je ostala upaljena još cca 5 sec nakon što su se sve ostale ugasile, tako da je vjerojatno krepao opet taj senzor. još ću to točno danas ispitati dijagnostikom pa ću vidjeti. čiji zamjenski senzori su kvalitetni? ja sam prije 6mjeseci kupio BERU i izgleda da je gotov da li je moguće da nije problem u samom senzoru nego u nekom kabelu koji vodi do njega ili do grijača? Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 3, 2013 vratio se sa dijagnostike..majstor kaže da treba mijenjat senzor temperature motora jer ovaj krivo očitava. pokazao mi je i kad je kazaljka temp u autu na 90celzijevaca, njemu je na komjuteru prikazivalo 79.5celzijevaca Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 3, 2013 Toliko o zamjenskim dijelovima,,,,, Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 3, 2013 da...a svi su mi pričali kako je BERU pouzdani proizvođač ništa, morat ću uzeti originalni senzor Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted January 3, 2013 A originalni senzor je kao VW, malo morgen. Radi ga ELTH i može se kupiti kao takav samo na sebi nema VW logo. I puno, puno je jeftiniji. PS. Nemojte mislit da pljujem po OEM dijelovima, ne već se smijem njihovoj domišljatosti i cijenama naravno. Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted January 4, 2013 ja uopce ne pratim lampicu koliko dugo ce svijetliti nego slusam dok relej ne skljocne Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 4, 2013 danas zamijenjen senzor temperature...auto ostaje vani cijeli dan i noć pa ćemo vidjeti da li će lampica ostati uključena malo duže Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted January 4, 2013 nažalost, lampica se gasi odmah, onako kao i prije. ovo je video paljenja auta na 5celzijevaca nakon što je cijeli dan stajao vani: http://www.youtube.com/watch?v=K6Mb_OEQ8aE a ovo je paljenje nakon 6km vožnje: http://www.youtube.com/watch?v=k08MGHuKOuA lampica sa praktički ugasi istoga momenta nakon paljenja Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 4, 2013 Sad stari davač uštekaj u jack i vezi pvc vezicom uz tu račvu na glavi pa da sve to stoji van vode. I reci jel tad pali lampicu kak treba? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 4, 2013 prviput vidim tdi 90 ks u passatu do 260 graviran Share this post Link to post Share on other sites