0
marrac

Pitanje u vezi kocnica

Recommended Posts

Zanima me kako vam koci gti koji ga imate....meni bas nije nesto narocito,pogotovo kad putujem autocestom kad se zagriju,onda posebno oslabe.I zna li netko kako pojacati serijske kocnice,bez onoga stavi vece i jace...mislim pojacati da bolje hvataju sa slabijim stiskom papucice.

Da ne otvaram novi topic napisat cu u ovaj jer se isto radi o kocnicama....kada kocim dosta nisko hvata papucica....nije tvrda,lagana je za stisnuti jedino sto je dosta nisko.Jucer sam rastavljao zadnje celjusti,vadio klipove i cistio iznutra,kasnije smo izracili kocnice ali je kao sto kazem nisko.To nije samo od jucer jer je i prije bila niska,pa me zanima sta napraviti da ranije pocinje hvatati,jer kada stiscem papucicu kao da ima dosta praznog hoda prije nego pocne kociti,tj. prije nego se pod nogom osjeti otpor...

za pocetak kupi kvalitetno ulje ( ne neko za 20kn na benzinskoj ). Kupi pletene lajtunge kocnica ( cca 350kn prednje i zadnje ) i onda dobro odzraci sistem nakon sto montiras lajtunge.

Moras vidjeit poboljsaje od 20 posto sigurno.

Nadalje mozes mijenjati plocice za neke bolje. Inace 280 a pogotovo 288mm diskovi na G3 koce sasvim solidno za masu i brzinu auta.

sve su ti napisali,a de jos reci kakvo ti je ulje u posudi jel crno?

Ulje je dosta tamno,nije bas crno ali ni daleko od toga....moram to sve rijesiti jer ovako je gadno.Kada kocim imam osjecaj da ce kocnica samo propasti... :rolleyes:

A hvala vam svima na odgovorima,uskoro se vracam u Osijek pa cu sve to morati rijesiti...neki dan sam bio na tehnickom i sto se tice kocenja nije bilo problema....pogotovo sto lijeva i desna strana auta na valjcima nema odstupanja,jednake su i na prednjim i straznjim tockovima.

Nema potrebe za bacanjem novaca na pletene lajtunge ako se voziš normalno,za tu lovu radije promijeni ulje koje ti je vjerovatno izgubilo viskozitet.

Ako ti se desi da je nisko nakon mijenjaja ulja onda može biti glavni kočioni cilindar no može biti i do zadnjih čeljusti.

Promijeni ti ulje pa vidi promjenu (ako je bude)

Koliko bi trebalo ici ulja?Auto data mi pokazuje 2 L,a auto nema abs pa mi se to cini puno.

Nema potrebe za bacanjem novaca na pletene lajtunge ako se voziš normalno,za tu lovu radije promijeni ulje koje ti je vjerovatno izgubilo viskozitet.

Ako ti se desi da je nisko nakon mijenjaja ulja onda može biti glavni kočioni cilindar no može biti i do zadnjih čeljusti.

Promijeni ti ulje pa vidi promjenu (ako je bude)

Kočiono ulje nema viskozitet jer to nije ulje nego kočiona tekućina

kad potamni povuklo je u sebe previše vlage pa se brže zagrijava i stvaraju se čepovi koji se ne tlače kao koč. tekućina i kočnica nema svoju silu

Ako čeljusti kako kažeš love jednako vjerovatno je loš kočioni cilindar

Metalna fleksibilna kočiona crijeva dosta znače i dobro ih je staviti, nije obavezno, al sa njima je kočnica ''puno direktnija'' tj. ima bolji odaziv noga-papučica- kočnice jer kod njih je širenje od pritiska svedeno na minimum ili ga uopće nema kao kod gumenih a pogotovo starih

Pa jel ti puks gore napiso da to nije ulje vec kociona tekucina.. i cisto sumnjam da u sistem idu 2L jer ja sam sa litrom sto mi je kolega Autofreak poslo, promijenio tekucinu u 2 auta.

Ali mislim da ti je to najjeftinija solucija za pocetak.. ako nije to onda pokusaj sa kocionim cilindrom..

Pa jel ti puks gore napiso da to nije ulje vec kociona tekucina.. i cisto sumnjam da u sistem idu 2L jer ja sam sa litrom sto mi je kolega Autofreak poslo, promijenio tekucinu u 2 auta.

Ali mislim da ti je to najjeftinija solucija za pocetak.. ako nije to onda pokusaj sa kocionim cilindrom..

Ma znam,zeznuo sam se....nisam mislio sipati ulje u kocnice.... :rolleyes:

A sto se tice kolicine,i meni se cini puno sto pise 2 litre...a svakako cu jedan dan promjeniti pa vidjeti sta ce biti.Jucer smo izracili sve 4 celjusti pa je malo bolje,tj. vislje hvata kocnica.

ulja ti ide oko 4-5dcl, ja sam kupio litru i još mi je ostalo za jedanput promijeniti ulje u kočnicama, kakve imaš diskove i kakve imaš pločice? ako imaš one najjeftinije vjeruj da ti je dobar dio i zbog toga, a možda su ti i istrošene, kad sve promijeniš onda to mora kočit skroz fino ;)

Nisu nesto istroseni,ali su vec stari jer su bili na autu kad sam ga kupio i nista nisam dirao....kada dodjem u Osijek moram to sve srediti...a zbog ovoga mi je bilo cudno da idu 2 litre tekucine...

screenshot009rn.png

toliko ide kad je sistem prazan. A 5 dcl za promjenu ulja, umro sam od smijeha. Toliko ga ima samo u posudi iznad cilindara :) gdje su onda još klišta, itd..

ne zavaraj se sa boju ulja! Nije uvjek ulje zlato-prozorne boje, imaš i plave. Tako da, ako nemaš pojma o tome, vodi auto do mehaničara. Polaznanje na kočnicama, može imat strašne rezultate.

Nije problem sto se tice popravaka jer sve sam radim na autu,osim remena jer to ne zelim.....a i meni je bilo cudno da ide tako malo ulja,jer ipak treba popuniti cijeli sistem.A kocnice smo neki dan dobro izracili tako da je sada papucica puno vislja,tj. u visljem polozaju hvata kocnica.

0