0
Mojsije

remenica radilice

Recommended Posts

treba mi savjet za skidanje remenice na radilici, u pothvat se još nisam upustio a pretpostavljam da je vida jako stegnuta.

Dali je dovoljno auto ubaciti u brzinu i zakočiti ili moram na neki bolji način blokirati samu radilicu dok odvidavam vidu na remenici.

treba mi savjet za skidanje remenice na radilici, u pothvat se još nisam upustio a pretpostavljam da je vida jako stegnuta.

Dali je dovoljno auto ubaciti u brzinu i zakočiti ili moram na neki bolji način blokirati samu radilicu dok odvidavam vidu na remenici.

Najlakše češ blokirati remenicu sa ključem od velike brusilice!! Ona dva roga što ima, jedan ti upadne u glavu imbus vijka, a drugi namjestiš da upire u susjedni vijak..tako si držiš 'kontru'! :palacg

To s tim ključem od brusilice nisam pokušavao a i nebi. Naj lakše uzet

Neki profil metalni probuzat 4 rupe zavit vite i da jedan kraj profila župne npr za pod

Il za poluosovinu il šta ti je zgodnije.

Stezi samo nov saraf i mjera ti je 9kg te 2put po 90stupnjeva. E za to sve ja

Onaj ključ nebi koristio jer pri stezanju bitan je dobar oslonac.

Da si bliže dao bi ti svoju blokadu u mom slučaju se oslanja na blok tj na dio

Gdje se karter saraf na blok (naravno karter se neskida)

vida je toliko zapekla za uz sva kemijanja (ovo s metalnim profilom nisam imao vremena pokušavati) nisam je uspio otpustiti

plan b je otići kod vulkanizera da s pištoljem olabavi vidu , malo je stegnem ključem pa onda se tako odvezem doma i nastavim skidanje.

zupčanici remenice su na jednoj strani oštećeni da je neophodno mijenjenje iste

Nije zapekala... uz adekvatnu blokadu to ide lagano.. samo treba paziti da je dobra gedora i da nepreskoči....

Neznam koliko imas do doma al gledaj to u vulkanizera (ako dovije) stegni isto finom silom jer dizel je to..velike su vibracije pa bolje bit miran.

Kupi novi vijak obavezno...

Aha.... ok..to se i nesteze neg 2kile al uvjek me snadje da je neki sivonja stezao.

Uglavnom ima blokada i za to. Samo da dodam da nije pametno udarati čekićem

Po vitama v.pumpe i pogotovo od servo pumpe...

P.s sumljam da će lako odvit i imbuse ba radilici. .. zato najbolje i njih nove metnit

Aha.... ok..to se i nesteze neg 2kile al uvjek me snadje da je neki sivonja stezao.

Uglavnom ima blokada i za to. Samo da dodam da nije pametno udarati čekićem

Po vitama v.pumpe i pogotovo od servo pumpe...

P.s sumljam da će lako odvit i imbuse ba radilici. .. zato najbolje i njih nove metnit

za imbuse ide dvanasterokutna gedora 11 ili 12 nisam sad siguran pa se nabije na vanjski obod vijka i pištoljem prk-prk

pih

to zubima skidam :palacg

uglavnom stavio sam novi zupčasti i natezač na staru remenicu radilice

kad opet uvatim vrimena pravim blokadu s 4 rupe na nekom željezu ili idem kod vulkanizera

Edited by Mojsije

remenica napokon skinuta

njeno stanje je ....

7hthtf_zpsf36c7d7c.gif

Ali nebi bilo to kad se nebi pojavili novi problemi

Prilikom pritezanja remenice izgleda da je provrtio navoj u radilici (vida je dobra), navoj na vidi sam namazao dvokomponentnim tekućim metalom i ponovo stegao.

Međutim nakon montiranja svega izgleda da remenica koja okreće klinasti remen malo pleše , kao da nije balansirana.

Nije puno tj.nema šanse da spadne klinasti remen ali bojim se da se od vibracija ne odvida remenica zupčastog.

Jeli moguće da remenica zupčastog nije idealno sila ili se je nešto iskrivilo, remenica klinastog mi djeluje ok.

Trebam li ovo ponovo sve skidati ili da ostavim dok funkcijonira?

Kako more provrtit ako je lagano skinuta i navoj ok... hmm kojom je to silom dotezano? Tekuci metal si metnuo nakon sta je provrtila? Jel vijak novi?

Ja tom metalu nevjerujem jer nema sile kao kad je vijak stegnut propisno. A kako je to dizel tu je dost vibracija a jos i ta remenica... to ce se razletit kad tad... Znači il saniraj nekako il vozi a usput trazi drugi motor jer kad se to razleti ovisno kakve si sreće moze se sve samljet u motoru....

Kako more provrtit ako je lagano skinuta i navoj ok... hmm kojom je to silom dotezano? Tekuci metal si metnuo nakon sta je provrtila? Jel vijak novi?

Ja tom metalu nevjerujem jer nema sile kao kad je vijak stegnut propisno. A kako je to dizel tu je dost vibracija a jos i ta remenica... to ce se razletit kad tad... Znači il saniraj nekako il vozi a usput trazi drugi motor jer kad se to razleti ovisno kakve si sreće moze se sve samljet u motoru....

Navoj je dobar na vijku ali nemam pojma kakav je unutra, vijak je stari ali je dobar. ja čak sumnjam da je i pretthodnik koji je skidao stavljao neku smjesu jer nisam stezao nekom prevelikom silom , da je normalan navoj nebi provrtilo.

Jeli moguće da nova remenice radilice nije idealno balansirana( istina neka zamjenska je), bez obzira na silu stezanja remenica nebi smjela vibrirati ako je radilica dobra.

Navoj je dobar na vijku ali nemam pojma kakav je unutra, vijak je stari ali je dobar. ja čak sumnjam da je i pretthodnik koji je skidao stavljao neku smjesu jer nisam stezao nekom prevelikom silom , da je normalan navoj nebi provrtilo.

Jeli moguće da nova remenice radilice nije idealno balansirana( istina neka zamjenska je), bez obzira na silu stezanja remenica nebi smjela vibrirati ako je radilica dobra.

moguće da ti remenica ne valja, imao sam taj slučaj, stara je bila mirnija od nove

zato izbjegavam kupovati kineske remenice po 80, 100 kn

treba i vidjeti čelo radilice, tj. dosjed za remenicu, ako nije ravan nemože ni remenica dobro sjesti pa je normalno da ''šlaga''

AUTOFRIČE

Ako nemože odviti imbuse od klinaste remenice ja ni ne računam da će se ponovno koristiti nego da će se zamjeniti novima/drugima

moguće da ti remenica ne valja, imao sam taj slučaj, stara je bila mirnija od nove

zato izbjegavam kupovati kineske remenice po 80, 100 kn

i meni to budi sumnje pogotovo kad sam je montirao bilo je nikako namjestit da zub remenice pogodi utor na radilici, probam staru odma sjedne (čujem škljoc) , nova opet jedva , ako je uopće sjela.

Preksutra vraćam staru remenicu pa da vidim simptome

puks

palac gore

problem je bio u novoj remenici

vratio sam staru krezubu remenicu i sve ok , nikakvih vibracija

0