0
mopar472ci

passat b3 trokira na benzin

Recommended Posts

Znaci radi se o passatu b3 iz 90' plin.k Kad radi na plin radi manje vise u redu ko i obicno. Ali kad radi na benzin pocme trokirat, npr. dam gas onda prvo nece da ga prihvati pa ga prihvati tek nakon par sekundi. Isto tako kad radi na leru nemoze drzat minimum nego se gasi. S time da moran rec da mi se to pocelo desavat tocno otkako su mi prominili mali kiler grijanja. Znaci sve su skidali pa je moguce da su negdi poremetili ili struju ili nesto drugo . Uglavnom jako tesko se vozi na benzin dok je na plinu sve ok. Pa imali ko kakvu ideju? Za par dana iden prominit zupcasti pa bi to htio usput sredit.

Edited by mopar472ci

Koji je motor je li 66 kw ili 77 kw ili jači to nam prvo reci, jer je razlika u ubrizgavanju goriva da ti možemo lakše pogoditi.

po autu u profilu pise 1.8 , znaci monopoint..

ako na plin radi u redu znaci da je do ubrizgavanja goriva, najvjerovatnije monopoint zahebava

Ne mora značiti ako je 1.8 da je monopoint imaš ti više vrsta ubrizgavanja goriva s tim motorom kao k-jetronic, digifant I i II i digijet :)

Pošto si rekao da ti dosta trokira i gasi se na leru ja bih ti preporučio da najprije pogledaš filter od goriva to ti je kao najlakše, zato jer on može uzrokovati te probleme jer ako nisi koristio dugo benzin, onaj stari benzin se u njemu zaprlja i začepiti ti protok goriva, pa nema onda puni protok goriva pa to dovodi do toga. Baš sam ima mjesec dana u prijatelja isto u passata b3 77kw mu čisto filter isti su bili simptomi kao u tebe, ispuvao sam ga kompresorom i sve uredu, ali ako ga budeš skidao i čistio provjeri i dotok goriva od pumpe, staviš crijevo u neku bocu i daš mu kontakt za paljenje trebalo bi ti bacati ujednačeno gorivo, zastajkivali ti onda ti je pumpa pitanju a ovamo ti ne vidim neki drugi razlog da ti zbog toga gasi na leru jer je to jednostavno ubrizgavanje nije komplicirano, a ti kažeš da ti se samo na benzinu događa, a da se događa i na plinu tu bi se moglo više dijagnosticirati problema

Ok provat cu to sta mi kazes. Auto se stvarno puno vozi na plin a jedan te isti benzin zna stat po pola godine u njemu tako da cu provjerit filter hvala :)

pozdrav

uff , milijun stvari može uzrokovat takove simptome ali evo što bi ja prvo pogledo

-prirubnica ispod rasplinjača (monopointa , kako ga nazvašte)

-oko je prirubnica u redu onda bi pregledao sve one vakume okolo jer to kod tih motora može uzrokovat ozbiljne probleme u radu

-oko je i to u redu onda je naj vjerovatnije senzor temperature motora ili senzor temperature zraka

ili možda instalacija vezana za njih ili ECU (senzor temperature zraka je u samom rasplinjaču )

-to sve naravno pod uvjetom da pumpa goriva radi kak spada...

Ok hvala na odgovorima, jos me zanima zna li ko dobro misto za prominenu zupcastog u Splitu a da nije ovlasteni servis. Neko ko ce mi to sigurno napravit?

Evo odvea sam ga u mehanicara i on mi je prominio oni gumeni nosac karburatora tj monopointa jer je reka da se raspa, to sam i sam vidio. Al kad je stavia novi auto radi bolje al daleko od kako bi triba radit al bar je vozljiv, samo sta mi od tada malo odezano radi na plin a prije je isa dobro na plin. Svi mi kazu da je taj motor jako jednostavan, da moze pric stotine i stotine tisuca km (moj ima 530000).Al nije mi jasno kako ga niko nezna napravit taj prokleti monopoint da radi normalno. Zaboravi napomenit da sam bio u nekoliko mehanicara. Jedan mi je reka da je do motorica ler gasa pa je stavia Boschev od 1500kn pa je radia isto ko i prije. Pa mi stvarno nije jasno u cemu je problem na tako jednostavnom motoru. Sta trebam napravit da bi to proradilo. U ovlastenom su mi rekli da novi monopoint kosta 4500kn, pa san se skoro onesvistia. Sta mislite jel bi mi rijesilo problem da nadem polovni monopoint?

0