0
Coha

VW Vento

Recommended Posts

gledaj, imas isti auto, koji je prije ima ok optiku, nigdje ga nisi razbio i nigdje nisi udario sa zadnjim mostom, i sada si stavio novi most, sta mostu moze biti od normalne voznje???' pa nije sveti petar sisao s neba i skrivio ti most, meni to uopce nema logike, ja bih probao promjenit majstora za optiku, jer ne znam sta vise imas promjeniti????? mozda ce ti reci da ti je sasija kriva pa da promjenis i nju....

isti problem kod mene na g3- usput zadnji most se moze lagano stelat naprijed nazad na ona tri sarafa i onda se dogodi npr da zadnja lijeva guma ima manji razmak od zadnje desne u odnosu na prednje. ja sam 5 puta radio optiku kod 3 razlicita majstora . svi oni rade spur prema zadnjim tockovima... meni je zadnji majstor napravio 4 mm zatvoren prednji trap a sve je kao bilo u granicama normale nemogu se sad sjetit koliko je to bilo u stupnjevima tocno,auto vuklo u lijevo i jeo vanjski rub lijeve gume.uglavnom problem sam rijesio tek kad mi je jedan momak nastelovo trap na stangu i konope...inace momak radi trapove na trkacim autima i steluje kako ti hoces da se vozi...

koji je to momak da mu odvezem auto? moze ime i na pm?

joj neam pojma vise.....a gle na optici kompjuter pokazuje svoje.....postelali su oni meni prednje kotace da auto vise ne vuce u stranu....ali kotaci su mi u minusu....:/

Edited by Denis-Vento

joj neam pojma vise.....a gle na optici kompjuter pokazuje svoje.....postelali su oni meni prednje kotace da auto vise ne vuce u stranu....ali kotaci su mi u minusu....:/

kakvom minusu? špur zadnjih kotaca ti mora biti malo zatvoren, to je tvornicki tako na svakom autu, ne kuzim sta drugoo te zeza?

neznam dali je moguce da su pomotane osovine na koje idu dobosi....

most je kupljen od robii-ja iz gorice sta je vozio jubija....a ja sam samo most promjenio na djelu di su i seleni....mozda da te zadnje osovine promjenim?

a pokusaj jos i to napravit, mada kazem, nema mi smisla da je samo od sebe nesto otislo :S jel moguce da ti cura ili netko bubnio autom negdje a da ti nije rekao? :S

gle cura je vozila auto....i niko drugi osim nje i mene a i da je roknula negdje rekla bi mi tak da neznam

a gle moguce da je most bio vec smotan kad smo ga kupili jer nisam imao nikakvih problema dok nismo Gewinde stavili i otisli na optiku....

aa znaci ti nisi radio optiku prije gewindi... e jbg to si mi trebao napisat odmah, probaj jos zamijeniti te osovine, pa ces viditi, onda si zamijenio sve, pa bi trebalo to dati rezultate neke :) samo da nije problem oko sasije gdje se hvata most, znas li dali je bio udaran auto bocno ili nekako?

stvar je u tome sto auto nikad nije lupan,jedino je bunker bio malo udaren i suvozaceva vrata.....a i skidao sam branike sa njega i original je zastita jos na njemu

evo danas sam sa majstorom pricao i skuzili smo da se optika nemoze napravit kak spada zato sto je zadnji kraj uzi od prednjeg i kad stave one instrumente na kotace ne ocitava se dobro zbog toga.....

sad da se to rjesi trebao bi distance od centimetar i pol sa svake strane da to bude to i da se optika moze napravit

Svima nam je vise uopce poznato da je zadnji most u golfa III/venta uzi od prednjeg,pa kako onda nama ostalima centriraju trap??

evo danas sam sa majstorom pricao i skuzili smo da se optika nemoze napravit kak spada zato sto je zadnji kraj uzi od prednjeg i kad stave one instrumente na kotace ne ocitava se dobro zbog toga.....

sad da se to rjesi trebao bi distance od centimetar i pol sa svake strane da to bude to i da se optika moze napravit

denise moj, ako je to onaj isti majstor, kloni ga se, na vecini atua je zadnji trag kotaca uzi!!!!!!!! sta ti on prica???? to je neki pekar koji se ulovio corava posla... toliko o njegovom majstorluku :s poz

icu valjda ovaj tjedan do drugog majstora pa cu vidjet

prijatelju.jesi rijesio problem? bas sam se nacitao gluposti tu. optika na ventu ako se nastela kako treba,mora ic ko curica. pitanje jel taj tvoj majstor zna nasetelat prednji nagib tocka sto je jako bitno. na zadnjem mostu nemas sta radit,jedino ako nije smotan,a i to se ravna.ovo je balkan.nikaki drugi mostovi. ja vec dugo radim optiku i pod optikom ravnamo mostove na hrpi auta. i jos sto je bitno.i optika moze lagat.ona se mora bazdarit.predpostavljam da tvoj majstor nema bazdar.inace puno kosta. mi svaki ponedjeljak bazdarimo i nema problema ni reklamacija. imamo dvije CORGHI optike i udaramo. kod tebe savjetujem da mjenjas majstora

Vidim da me se spominjalo, bez brige, ne smatram se prozvanim, ali smatram da trebam jos jednom napomenuti da je most prodan kompletan i uredan, te ne vjerujem da je do njega, u detalje i istragu do cega bi bilo necu ulaziti.

LP

Edited by Robiii

Da pitam usput nešto u vezi optike jer se spremam promijenit sponu na golf 2, a mijenjao sam prije toga ležajeve amortizera i krajnik i auto mi nakon toga jasno nema dobar špur al nisam još išao na optiku dok sve ne sredim. Pitanje je zašto mi kad motam volan u jednu stranu ima puno jače skretanje od druge strane, jel to spona kriva?

Da pitam usput nešto u vezi optike jer se spremam promijenit sponu na golf 2, a mijenjao sam prije toga ležajeve amortizera i krajnik i auto mi nakon toga jasno nema dobar špur al nisam još išao na optiku dok sve ne sredim. Pitanje je zašto mi kad motam volan u jednu stranu ima puno jače skretanje od druge strane, jel to spona kriva?

to ces sve rjesiti na optici,nista strasno samo ti sad letva nije na nuli,tj nije jednako podjeljena,zato ti je ta razlika :palacg

evo ovako i dalje nisam nastelao spur
sta se desava?
drugi majstor mi je rekao da to nije do spura....nego do neceg drugog...
provozao je moj auto i utvrdili smo ovo:
smotas puni desni....izravnas...auto vuce u desno
smotas puni lijevi......izravnas...auto vuce u lijevo

dok motam lijevo i desno cuju se opruge kako se napinju....a i kad na raskrizju smotam puni i pustim volan nevraca ga do kraja nazad neg ostane malo
malo npr u lijevo i auto tamo i ode
nezz do cega je to...ta autu su ta-tehnix gewinde
jel ima kakve veze ona mala opruga tj dali je dolje ili gore?

Robi sto se tice zadnjeg mosta sve je u najboljem redu :D

ma jebem im mater mjenjao sam ih kad sam stavljao gevinde -_-'

probaj uzet originalne, u ovlastenom sam ih platio mislim nekih 60kn komad

pa toliko sam ih ja platio u auto spasu prije godinu dana

nisam majstor, ali možd pomognem..

si provjerio selene? možd je jedan u banani pa ide bočno.. i gewinde su ziher ispravne?

seleni su ful ispravni i gewinde su nove dosle k meni nikad na autu nisu bile stare su godinu dana

0