shpeck 0 Posted January 31, 2013 bok, zanimaju me vaša iskustva s 2.0 gti motorom iz golfa trice ? najviše me zanimaju koje su mu mane- najčešći kvarovi i najskuplji popravci ? kakva je dostupnost dijelova i koliko su skupi ? kakve su razlike između 2e, agg ili ady motora. i jedno pomalo glupavo pitanje- ali GDJE piše oznaka motora naime, neznam ni sam koliko je pametno raditi swap motora koji već sad na sebi ima 200 000 + kilometara i nekoliko gazdi koje su ga redovito ubijale na hladno ... ?? zahvaljujem na vašem cijenjenom mišljenju. Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted January 31, 2013 bok, zanimaju me vaša iskustva s 2.0 gti motorom iz golfa trice ? najviše me zanimaju koje su mu mane- najčešći kvarovi i najskuplji popravci ? kakva je dostupnost dijelova i koliko su skupi ? kakve su razlike između 2e, agg ili ady motora. i jedno pomalo glupavo pitanje- ali GDJE piše oznaka motora naime, neznam ni sam koliko je pametno raditi swap motora koji već sad na sebi ima 200 000 + kilometara i nekoliko gazdi koje su ga redovito ubijale na hladno ... ?? zahvaljujem na vašem cijenjenom mišljenju. motor solidan, ide lijepo, nije previše žedan 8-11l imao sam 2E, oznaka motora sa prednje strane pokraj broja motora, na bloku ispod pvc račve vode ili na pvc poklopcu zupčastog remena ako nije izlizana Mada je meni stukla radilica al opet je to dobar motor Ako ima tih cca 200tkm moj je savjet da mu odmah kod ugradnje promjeniš leteće ležajeve, ulje i filter i zupčasti remen Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted January 31, 2013 http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=67788&hl= Napravio sam do sada nekih 10 000km bez problema. Motor ima 266 000km Potrošnja je od 6.5-12l ovisno koliko si težak na gasu. Djelova imaš kao i za sve ostale motore koje su išle u trice/vento, cijene su možda 20% veće (barem za ono šta sam ja mjenjao) nego za obične. Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted January 31, 2013 Ja sam bio jako zadovoljan tim motorom (2E),služio me je bez nekih većih problema. Kupio sam ga sa nekih 180 000 km i netko ga nije štedio pa mi je puštao ulje na dihtungu glave (glava nije bila ravna). Rastavio sam ga i napravio generalku na njemu,vozio se 2 000-2 500 km i izvadio ga zbog ugradnje jačeg motora. Jedino što mi je otišlo na njemu je bio rotor,pumpa benzina i ono crijevo od uljnih para koje ide sa bloka na PCV ventil (na poklopcu ventila). Zahvalan motor i izdržljiv. Puno sam bio zadovoljniji s tim motorom nego sa 1.8 PB (GTI G2) Najskuplji popravci su/je generalka a dijelovi su dostupni i nisu preskupi. Po meni je mana to crijevo uljnih para. Razlika između motora: Kod 2E ADY AGG Godina proizvodnje 11.91-09.94 10.94-12.95 07.95-12.01 ECU DIGIFANT SIMOS SIMOS Mislim da je kod ADY razlika i u usisnoj grani te glavi no svi su oni 85kW jedino AGG ima okretni moment na nešto nižim okretajima 2600 a ova dva 3200. Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted January 31, 2013 ja sam ga u utorak bas kupio, u nedjelju ga vozim na swap na ugradnju u moju duju, moj je navodno agg s 218k km iz trojke 96-97 godiste... ovako od oka sam vidio da je to crijevo od povrata uljnih para poderano i da je po njemu slinilo ulje, sada mene zanima samo kakva je potrosnja ulja i kolika je cifra generalke i slicnih stvari kupio sam zupcasti i spaner drugi, moram jos kupiti ulje i filtere samo neznam koje ulje i kad kupujem gumene nosace motora, dal trebaju biti od motora ili od dvojke? Share this post Link to post Share on other sites
fiki 2 Posted February 1, 2013 Po pitanju ulja stavi 10-w40 bilo koje,ja sam sebi stavio od castrola magnatec a po pitanju gumenih nosača trbeš kupiti od dvojke normalono,taj motor ti ide unutra bez problema i sve ti paše na vijak bez beda! Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted February 1, 2013 Ja ga imam u duji..ide super jako dobro vuce u svakoj brzini...moj ima oko 120 000km..napravio sam s njim oko 4000km od Božića..nemam zamjerke..odlicno ide za tu snagu... e da... motor je 2e Share this post Link to post Share on other sites
pero2e 0 Posted February 2, 2013 Moj je bio 2e, bez ikakvih zamjerki, u godini dana napravio 50000km s njim (sisak-pula svaki tjedan), od kvarova me je samo zezao par dana maf senzor, ali sam ga rastavio i očistio alkoholom. Cijene dijelova nisu ništa skuplje od ostalih golfova bar koliko se meni činilo. Po meni jako zahvalan motor, ima dovoljno snage da nije preopterećen, ali nema performanse da bi bio gti, zato sam bio ugodno iznenađen potrošnjom 7-9l Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted February 2, 2013 2E-Solidan motor, i mene je posluzio cca40-50 000 km i nemam mu neke posebne zamjerke. Potrosnja nije prevelika, nema nesto previse snage, ali opet se da jako lijepo vozit. Kod mog je otisla brtva glave (ali me ipak uspio dovesti iz st do zd iako je temp gotovo cijelo vrijeme bila u crvenom-osim kad bi stao na par min. natocit jos vode)a nakon toga je izletio van iz auta u roku 45min od kad sam stao U svakom slucaju za motor Share this post Link to post Share on other sites