0
black_spirit

pomoc s felgama

Recommended Posts

evo ovako u prilici sam za jeftine pare dobiti alu felge 4x100 s gumama, 205/55-16 ako se nevaram. i odem danas do lika i skinemo moje 14 cola celicne felge i probamo staviti ove njegove na moje prednje tockove i nemozemo,rub gume zapinje za donji dio amortizera.(opruge su seriske nista spustano). E sada vidim tu po forumu puno trojki sa 16 cola felgama,pa me zanima dali trebam staviti neke distancere ili nesto?? Ili ima neki drugi sistem??? Nisam expert za te stvari pa eto nadam se da cete mi pomoci...hvala unaprijed.... :bravo

Koji je ET felge, koja je širina, dal ikakve podatke o njoj imaš osim da je 16ica sa 4x100?

il ti je ET- premali ili ti je felga preširoka... Rješit možeš s distancama al tu ti trebaju onda i drugi šarafi, u biti trebaju ti i ovako (osim ako već imaš) imao sam priliku gledat tipa gdje je na tricu stavio alu felge al je bio proklet dat još 150kn za druge šarafe i naravno otpao mu je točak... :)

Koji je ET felge, koja je širina, dal ikakve podatke o njoj imaš osim da je 16ica sa 4x100?

il ti je ET- premali ili ti je felga preširoka... Rješit možeš s distancama al tu ti trebaju onda i drugi šarafi, u biti trebaju ti i ovako (osim ako već imaš) imao sam priliku gledat tipa gdje je na tricu stavio alu felge al je bio proklet dat još 150kn za druge šarafe i naravno otpao mu je točak... :)

Iskreno nzm sta znaci et,ali poslikam felge u sub pa cu jos malo potraziti neke oznake

da, distanceri ce ti biti od velike pomoći.

jednom mom frendu je tak zapinjala guma za amortizere i uzeo si distancer 0.5 i sve 5. :)

da, distanceri ce ti biti od velike pomoći.

jednom mom frendu je tak zapinjala guma za amortizere i uzeo si distancer 0.5 i sve 5. :)

oke hvala... a kolka je cijena tih distancera?

cijena distanci ti je taman da te felge neces dobit povoljno vec ce te zajedno izaci u normalnoj cijeni....od 400 kn pa nadalje,,,trebaju ti i sarafi vjerovatno

cijena distanci ti je taman da te felge neces dobit povoljno vec ce te zajedno izaci u normalnoj cijeni....od 400 kn pa nadalje,,,trebaju ti i sarafi vjerovatno

oke hvala....imam kolegu tokara mozda bi se to dalo kod njega odraditi i samo vijeku kupim... :))

Evo distance i šarafi pa čak i prstenovi ako ti budu trebali....

autoprocentar - distance

šarafi i prstenovi

ET - (citat s jednog drugog foruma da ne pišem a kratko i jasno pojašnjeno)

Koliko je felga uvucena unutra odnosno koliko je izbacena vani, odnosno što je ET veći felga je više unutra, a što je manji ET, vanjski rub felge je više prema van

Edited by mile1989

pa jel vi znate da 205/55/16 nije dimenzija za golf 3???? kao prvo previsoka ti je guma čovječe...

pa jel vi znate da 205/55/16 nije dimenzija za golf 3???? kao prvo previsoka ti je guma čovječe...

tako je..bas ja to kontam sada....

vjerojatno zato mu i zapinje...tj njemu guma zapinje a ne felga....

tako je nezapinje felga nego guma :)

Neide ti ta guma u toj colazi na to auto,previsoka je..idu ti gume 195 45 i 205 45,a neke extremnije ti, koliko sam razumia izmedu redaka, i ne trebaju

0