Graf Kiky 0 Posted February 10, 2013 dakle odmah u startu da objasnim da mi je ovo prvi auto, mlad sam i neiskusan, tek se učim šta je šta pod poklopcem motora =) tako da se zna razlog ako pitam nešto glupo =) ovako auto mi radi kao traktor kad ga upalim hladnog. vjerojatno radi na tri klipa, padaju mu okretaji (moram držat gas da se ne ugasi) dok se ne ugrije i povečala mu se potrošnja (drastično) malo sam gledao po netu i kažu da je do svječica, kablova ili bobine (to neznam šta je pa bi objašnjenje bilo vrlo dobrodošlo) svječice su nove tako da mislim da to nije sad mi ljepo pomozite i objasnite do čega je i koliko košta popravak tako nečega.. hvala unaprijed Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted February 10, 2013 može biti do razvodne kape.hallov davač, konektori u kapi korodirali, lambda sonda...pokušaj sa dijagnostikom Share this post Link to post Share on other sites
Graf Kiky 0 Posted February 10, 2013 znaći najbolje pripremiti pare i kod mehaničara Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted February 10, 2013 preporučujem ti prvo da odeš na dijagnostiku da vidiš u čem je problem. ako je naprimjer samo lambda sonda to sam zamijeniš, a ako je nešto složenije ili mehaničar ili na crno kod prijatelja Share this post Link to post Share on other sites
Graf Kiky 0 Posted February 10, 2013 preporučujem ti prvo da odeš na dijagnostiku da vidiš u čem je problem. ako je naprimjer samo lambda sonda to sam zamijeniš, a ako je nešto složenije ili mehaničar ili na crno kod prijatelja a koliko košta ta dijagnostika Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted February 10, 2013 imaš članove na forumu koji imaju dijagnostiku i time se bave, mislim da je riječ oko 50-100 kn (ovisi ko će ti koliko uzet) Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted February 11, 2013 Baš me zanima gdje će uštekati džek od dijagnostike... Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted February 11, 2013 odmah u startu, ne pričamo u tuningu nego o kvaru Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted February 11, 2013 Baš me zanima gdje će uštekati džek od dijagnostike... šta nema đek za dijagnostiku šta ćemo sada ?! Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted February 11, 2013 Koji je motor u Siroccu točnije koliko KW ili ako znaš kod motora i koja je godina, za sada znamo da je benzinac Share this post Link to post Share on other sites
Graf Kiky 0 Posted February 11, 2013 Koji je motor u Siroccu točnije koliko KW ili ako znaš kod motora i koja je godina, za sada znamo da je benzinac pardon za krivo mjesto posta motor je 1.6 55kw koliko ja znam 89'godina Share this post Link to post Share on other sites
Graf Kiky 0 Posted February 11, 2013 (edited) da još dodam ako šta pomaže, glava motora je masna kod čepa, i kad ga upalim zna se osjetiti miris goriva dok se auto ugrije niti dimi nit trza ništa, radi ko novi Edited February 11, 2013 by Graf Kiky Share this post Link to post Share on other sites
Graf Kiky 0 Posted February 11, 2013 može li to imati kakve veze sa strujom? u zadnja dva dana počeo mi je dizati napon na 17V (tu i tamo ga digne na par sekundi, vec mi je zbog toga osao osigurac ventilacije) Share this post Link to post Share on other sites
matija_vk 0 Posted February 12, 2013 može li to imati kakve veze sa strujom? u zadnja dva dana počeo mi je dizati napon na 17V (tu i tamo ga digne na par sekundi, vec mi je zbog toga osao osigurac ventilacije) sto se tice dizanja napona otisao ti je alternator, najvjerovatnije diode..... posao za elektricara!! od takvog prepunjavanja moge sve sijalice izgorit na autu! Upali svijetla, grijac zadnje sajbe i sto vise potrosaca i do elektricara!! Share this post Link to post Share on other sites
Graf Kiky 0 Posted February 12, 2013 sto se tice dizanja napona otisao ti je alternator, najvjerovatnije diode..... posao za elektricara!! od takvog prepunjavanja moge sve sijalice izgorit na autu! Upali svijetla, grijac zadnje sajbe i sto vise potrosaca i do elektricara!! koliko kostaju te diode? a jel može bit do akumulatora? cekam placu da uzmem novi jer je ovaj u banani Share this post Link to post Share on other sites