Mojsije 0 Posted February 11, 2013 večeras tokom vožnje sam primjetio neobiča šum tokom rada motora, kad sam bolje poslušao nakon dignute haube čini mi se da šum dolazi od bregaste osovine i mijenje zvuk kako se okreće bregasta (tim ritmom). Što to može biti ? ležaji bregaste ili neki hidropodizač Koliko je to opasno jer sutra moram napraviti 200 km, bjim se da me ne ostavi negdje? Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted February 11, 2013 Bregasta je u "mostićima" i nema ležaje ali nebitno,Ventildekla mora dolje ako šrota pod njom i na tvom mjestu nebi ni palio motor dok se ne raskopa i vidi šta je... Ako se nekužiš u to bolje daj majstoru pogledat nego da sahraniš motor u tih 200 km. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 11, 2013 tako je jos bi dodao da se baci malo oko na natezač i zupčasti remen..... Share this post Link to post Share on other sites
Audi 2 Posted February 12, 2013 Remen i njegovi djelovi stvaraju šum. Share this post Link to post Share on other sites
Mojsije 0 Posted February 12, 2013 audi je bio u pravu problem je bio u zatezaču remena (toliko o mom lociranju problema osluškivanjem) ukratko ljudi ne kupujte najeftinije rezervne djelove , prvo remenica radilice sad i natezač kako me je krenulo na kraju ću vratit i zupčasti s kojim sam prešao 100 000 Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted February 12, 2013 Ček malo,prešao si 100 tisuća km s zubčastim? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 12, 2013 to sam i predpostavljao zato sam i skrenuo pažnju na remen i natezač.... Natezanje remena bez znanja il alata za provjerit nategnutost (na španeru nema obilježja za naštelit nategnutost) nema uvjek sretan kraj... Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 12, 2013 (edited) audi je bio u pravu problem je bio u zatezaču remena (toliko o mom lociranju problema osluškivanjem) ukratko ljudi ne kupujte najeftinije rezervne djelove , prvo remenica radilice sad i natezač kako me je krenulo na kraju ću vratit i zupčasti s kojim sam prešao 100 000 Mojsije,samo te dragi Bog cuva s tim remenom,ako je vec presao 100 000 km.. Mjenjaj to.. Vec jucer.. Ili si vec otisao na put.. Edited February 12, 2013 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Mojsije 0 Posted February 12, 2013 Mojsije,samo te dragi Bog cuva s tim remenom,ako je vec presao 100 000 km.. Mjenjaj to.. Vec jucer.. Ili si vec otisao na put.. Točnije 100-120 000 km, nisam 100% siguran jer mi 3 godine nije radio brojačkilometara (bio sam prelijen da kopam po instrumet tabli), pa mi je kasnije trebalo zbog posla pa sam popravio (već 4 godine je popravljeno). Svi problemi su mi počeli nakon što sam odlučio zamjeniti zupčasti... kupim zupčasti i zatezač (pumpu vode sam mijenjao prije 3 godine pa smatram da je dobra), nakon skidanja starog otkrijem da je oštećena remenica radilice. U vezi toga sam pokrenuo jedan drugi topic. Kupim i remenicu sve promjenim, nova no name remenica od giza očigledno nije dobro istokarena pa se vidjelo da malo vibrira velika remenica koje pokreće klinasti. Vratim opet staru oštećenu i sve ok , nema vibracija. Nakon 5-6 dana čujem ove šumove zbog kojim sam pokrenuo topic, novi zatezač (no name) je vidljivo nekvalitetniji od starog (brand INA), kao da je od tanjeg lima uprešan i lakši je, i čini mi se da je natezač zupčasti remen izbacivao prema vanjskom rubu remenica do je sa starim natezačom zupčasti na sredini remenica. Eto od mog servisiranja ponovo sam vratio stare djelove (remenicu radilice i natezač) jedino je zupčasti novi, nebi me nimalo iznenadilo da me i on počne zajebavat kad sve zajebava. Share this post Link to post Share on other sites
Mojsije 0 Posted February 12, 2013 jel ima netko staru ispravnu orginalnu remenicu radilice , ove zamjenske od giza nevaljaju (barem ova koju sam ja kupio) Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 13, 2013 imam par pitanja. Zašto no name dijelovi, Zašto ne uzet orginal remenicu i vijak Zašto vracat stari natezač Znači bar 3put skidano a kako si nastavio bit ce toga još. Share this post Link to post Share on other sites
Mojsije 0 Posted February 13, 2013 imam par pitanja. Zašto no name dijelovi, Zašto ne uzet orginal remenicu i vijak Zašto vracat stari natezač Znači bar 3put skidano a kako si nastavio bit ce toga još. zato jer je orginal nekoliko puta skuplji od zamjenskog (a trebao bi se naručiti pa drugi dan dolaziti) ipak da sam znao da su ovi zamjenski djelovi toliki škart drugačije bi postupio a stari natezač sam vratio čisto da testiram jeli šum dolazi zbog natezaća ili nečeg drugog Share this post Link to post Share on other sites