0
Fico

Golf III tdi 110ks kanalni remen

Recommended Posts

pozz,motor 1.9tdi 110ks trese se kanalni remen i natezač..nezz jel je problem u spaneru ili alternatoru?spaner nema lufta u nosaču kad izvadim kanalni remen,rolica ok,ali na alternatoru nema kuplung remenice nego je obicna nezz jel to original ili je neko stavil drugi alternator??jel neko imao slican problem?? da ne kupujem bezveze,remenicu i spaner ..hvala!

kod mene je na PD 74kw motoru isto tak bilo kad je otisla remenica alternatora, sad trebas vidjet jel kod tebe tak orginal ili je netko promijenio

da to nezz ,jel taj motor mora imat kuplung remenicu ?90ks nema ...

stavi nju i stvar rjesena. Pogotovo taj jaci alternator. Rješih tako bar 10 trojki,nitko neide za tim pa bacaju pare na spanere remene remenice a sve bude do remenice alternatora. Svaki s klimim dizel je to imao. Pa i td .

ok,hvala..jel imate vi tu koju remenicu za prodat ? ili moram novu kupovat?

jel neko zna dali se remenica kanalnog remena na radilici smije okretat ,samo alu srce,a vanjski obruc stoji na mjestu? znaci stavim remenicu u skripac samo vanjski obruc a sa dva odvijača mogu okretat alu.srce remenice..jel mora to biti zaljepljeno za onu gumu između srca i vanjskog obruca ili se smije okretat ??

Naravno da ne,ta je odradila svoje uz pomoć obične remenice alternatora. Ova gore i jest da ublažuje trzaje kao i ta na radilici al kaako ova gore bloika onda kajis skače i trese cjelu distibuciju.... posljedice su oštećenje košuljica natezača... rasklimavanje natezača,ribanje ležaja alternatora i stradavanje te remenice koja je u tebe stradala.

Znači zamjenom iste ćeš djelomicnoi rjesit problem i nestat ce zvuovi vjerovatno al opet sve dok gornju nerjesis to nije dugog vjeka...

ok,ma stavil budem drugi alternator sa kuplung remenicom i tu remenicu cu promjenit,a natezač nije jos stradal...

meni je to bilo na mojoj trojci i ona remenica kod radilice ona velika kaj dođe oko 1500kn je vrisnula, nakon toga sam metnuo novu, novi španer i remen i 140A alternator sa mk5 i riješen problem :) ,trebaš alt? :D

rijesil sam problem bilo je samo do remenice na alternatoru ..stavil sam kuplung remenicu i sve je super :D

sad jos trebam cijevi od intercoolera od golfa V ili passata one kaj se samo nataknu

ja ti ih nebi preporučio jer se te natikače na većim boost-ovima trgaju... Aluminij i metalni oosigurač se bas i nevole...

taj motor sam stavil u golfa II,a dobil sam jeftino ic od passata pa sam njega pripasal pa mi treba barem jedno crijevo da ne moram rezat ic nego da bude original da natknem,a da dalje nastukam..ne kemijam nista vise od toga ostalo je sve original na motoru tak da nebi trebalo biti problema..

0