0
antonio94

dimenzije guma

Recommended Posts

pozdrav..kupio sam 16" felge za Polo 9n pa me zanima da li stanu 205/50/16 gume na njega ili ne stane nis vece od 45?

ako auto nije spušten onda će ti stati ali ćeš teško tu dimenziju upisati u prometnu dozvolu.

auto će ti isto tako sa tom dimenziom guma biti malo trom,slabije će ubrzavati.

znaci kj onda bolje da uzmem 205/45? nije spustan auto, ali je 1.4 55kW motor pa tak i tak dosta sporo ubrzava

ma znam da je tvornicki propisana, ali sam mislio deblju uzet zbog toga kj su mi ceste koma pa da ne nabija previse

tvornički je propisano 195/55/15...al ja bi stavio 195/50/15 puno jeftinija je guma,kod upisivanja nebi trebalo biti problema ako ne naletiš na nekog zadrtog

Mislim da necu imat problema sa upisivanjem dimenzija samo oce li sve to stat da nebi nesto strugalo?

pa ako tvornički ide 195/55/15 onda valjda,po svim zakonima fizike i logike može stati i manja dimenzija 195/50/15

obično je problem kad se stavlja veča dimenzija

Mislim da necu imat problema sa upisivanjem dimenzija samo oce li sve to stat da nebi nesto strugalo?

za toliko ti nece nista, meni je najvisa dozvoljena za 6n2 195/45/15, na tehnickom je bila 195/50/15 i upisao mi ih je pod napomenu, smiješ ići 5% preko dozvoljenog a vjerujem da je manja dimenzija još manji problem tako da samo udri ;)

Evo da ne otvaram novu temu, mene zanima ako neko ima iskustva, kolika je najveca dimenzija guma koja se moze upisati u prometnu za GOLF 6 1.6 TDI...

Bio sam na tehnickom neki dan i reko da pitam tamo i kaze lik da nema u nekom programu jos golf 6 i da mi ne moze reci nista.. ja gledam kako nema a vec 7 na cesti :palacd ja mu kazem i sta sad? i on meni dojdi jedan dan pa cemo se "dogovorit"! hahaha teski likovi na tehnickom...

usput, ciljam na gume 235/40 18, ako neko ima iskustva molio bih.. :zivio

Ne znam može li koja devetnajstica nisam ispitivo, ali najveća osamnajstva ti je 225-40/18.

Meni u stanici momak sjeo za komp i sve dimenzije fino izlisto, znači imaju.

Ne znam može li koja devetnajstica nisam ispitivo, ali najveća osamnajstva ti je 225-40/18.

Meni u stanici momak sjeo za komp i sve dimenzije fino izlisto, znači imaju.

:palacg hvala.

Koja dimenzija guma moze ici na polo 9n3 16" ?

205/45/16 je dolazila na 9n3 GTI a 205/40/17 na 9n3 cup edition, mislim da to prolazi na tehničkom, nek se netko nadoveže još... :)

XD skupo ko vrag ima jos koja koja se smije?

EDIT: Naso sam samo ta dimenzije. Izgleda da ipak cu uzet neke 15

Edited by Polo 1.4 Zg

205/45/16 ti prolazi na tehnickom bez problema, tu dimenziju i ja trazim, ali 205/40/17 ne prolazi ja mislim

Ma znam al gledam kod furlana ta guma je po 100 eura komad. Tak daono a imam 50 eura povrat da to ne propadne a 350 eura za gume nedam ni nemam

bilo ti je do prije par dana kod Furlana Toyo T1R s povratom 67€ komad, to sam se ja mislio zaletit ovaj vikend, ali otislo izgleda :angry:

pa imaš kod Furlana ,

Wanli 205/45-16 za 55€ za gotovinu.

il budi u ilegali :lol2

pa stavi 195/45-16 isto Wanli za 50€

Hahaha bas citam te Wanli ljudi kazu jednom stavili vise nikad. Naso sam par testova bas sugeriraju da nisu dobre hahah radje cu stavit 15" i postenu gumu

0