1 1
puks

Duga prigušena kao dnevna svjetla

Recommended Posts

Na golfu 4 imam spojene maglenke kao DRL, već 5 godina, i nikad nikakvih problema sa policijom. Tome vjerovatno pripomaže položaj samih maglenki to što su u faru kod golfa 4, pa se ni ne kuži da su to maglenke.

Evo vam pa čitajte :lol:

Članak 108.

(1) Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno.

(2) Stražnja svjetla za maglu na motornim ili priključnim vozilima smiju se upotrebljavati samo po magli i u slučaju smanjene vidljivosti.

(3) Svjetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila mogu biti bijele ili žute boje, a na stražnjoj strani crvene boje.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Da, tocno tako, straznje kaze samo kad je magla, a prednje se ne spominju....

Da, tocno tako, straznje kaze samo kad je magla, a prednje se ne spominju....

Kako ne piše pa u 1. točci piše da se PO MAGLI smiju koristiti prednja svjetla za maglu

i to im je dosta jer ne piše kada se smiju nego kada se nesmiju koristiti

s tim da za kratka svjetla postoje i druga pravila/zakoni po kojima se ona smiju koristiti i po tome se mogu izuzeti iz ove točke

Al probajte, bilo je 300kn a koliko je sada neznam, kazne naravno

Kako ne piše pa u 1. točci piše da se PO MAGLI smiju koristiti prednja svjetla za maglu

i to im je dosta jer ne piše kada se smiju nego kada se nesmiju koristiti

s tim da za kratka svjetla postoje i druga pravila/zakoni po kojima se ona smiju koristiti i po tome se mogu izuzeti iz ove točke

Al probajte, bilo je 300kn a koliko je sada neznam, kazne naravno

To je jednostavno krivo tumacenje zakona.

Stavka 1 kaze da kad je magla da moras imati upaljena kratka, magalenke ili kratka i maglenke zajedno. To nije zabrana koristenja prednjih maglenki u ostalim uvjetima jer nigdje ne pise da se prednje maglenke moraju koristit samo kad je magla, za razliku od stavke 2. Kuzis razliku?

Poanta ovog stavka je da po danu, u periodu kad nisi obavezan koristiti svjetla, da za vrijeme magle moras imati upaljena kratka ili maglenke, a sluzi za one pacijente koji to ne mogu sami skuziti :)

Edited by projektilski

Moja prva kazna, i to prvog dana kad sam dobio dozvolu je bila upravo ta..za maglenke, u jutro sam upalio maglenke i samo poziciju, nakon 7 km od kuće zaustavi me pandur i pita vozacku, a ono vozacka izdana taj dan.. I on kaže ako sam jucer polozio da bih trebao znati kako se ne smije imati upaljene maglenke ako nije magla i nakelji mi kaznu od 100kn(toliko je bila tada)!

Da si bio upućen nebi kaznu dobio ;)

I meni kolege pričaju da se ne smije ali ja radije pročitam zakon :lol:

A ako si tad bio svježi vozač trebao bi znati da se samo s pozicijama ne smije voziti (barem su nas tako učili)

Moja prva kazna, i to prvog dana kad sam dobio dozvolu je bila upravo ta..za maglenke, u jutro sam upalio maglenke i samo poziciju, nakon 7 km od kuće zaustavi me pandur i pita vozacku, a ono vozacka izdana taj dan.. I on kaže ako sam jucer polozio da bih trebao znati kako se ne smije imati upaljene maglenke ako nije magla i nakelji mi kaznu od 100kn(toliko je bila tada)!

Upravo to!

Naš zakon je u mnogim stavkama nedorečen

A Kile ti samo peglaj sa maglenkama i nemaš brige, al kad te lape onda se vadi na zakone

Uglavnom

Moje pitanje je bilo

DUGA SVJETLA KAO DNEVNA AL DA SVJETLE 50% SNAGE

postoji ta mogućnost i naći će se netko tko će to imati, a mogao bi i ja

Evo i za primjer

Išao sam na atest sa autom bez kvaka i kažu u CVH nemože

zakon piše da auto mora imati brave a kvake se ne spominju al opet ne igra

a ne igra zato što se u tamo nekoj stotoj točci navodi da je brava u nekoliko djelova i sastavni dio brave je kvaka

dosta da nam ne odobre atest

Edited by puks

Nemam pojma o ovom slučaju koji si naveo ali ću ići s nekom logikom. Logično je da auto koji nema kvake nema ni brave, nisi sigurno na vratima ostavio rupu za ključ ako si već kvake skidao :lol:

A za maglenke neću komentirati, živi u svojim uvjerenjima a ja ću u svojim :zivio

Tihi je nedavno napravio tu opciju pa mi pokazao...jako dobro i funkcionalno. Mozda da pogledas na audi forum ako postoji tema o tome tamo :palacg

Upravo to!

Naš zakon je u mnogim stavkama nedorečen

A Kile ti samo peglaj sa maglenkama i nemaš brige, al kad te lape onda se vadi na zakone

Kao prvo, nije napisao kad je to dobio kaznu, jucer ili prije 10 godina, kao drugo, ni prvi ni zadnji put da netko popusi kaznu zbog nepismenog policajca.

Btw, ja sam si isprintao procisecenu verziju zakona, pa da vidim kad me zeli po nekom clanku kazniti a ja mu procitam sto pise nutra :))

Nemam pojma o ovom slučaju koji si naveo ali ću ići s nekom logikom. Logično je da auto koji nema kvake nema ni brave, nisi sigurno na vratima ostavio rupu za ključ ako si već kvake skidao :lol:

A za maglenke neću komentirati, živi u svojim uvjerenjima a ja ću u svojim :zivio

Kile moj, cilindar nije brava, brava je ono s unutarnje strane vrata i tom logikom smo se i mi ponijeli, znači imamo bravu al ne i kvaku koja je sastavni dio brave i popušili smo igru

Passat TDI

evo konačno netko da ima ovo samo je smola što ja nisam na audi forumu pa ako možeš prenjeti ili naći broj od dotičnog pa da ga kontaktiram

Edited by puks

Naravno dragi moji ;)

Evo 0989008344 - Tihomir

edit - kolega je bio brzi od mene :palacg

Edited by Passat TDI

Naravno dragi moji ;)

Evo 0989008344 - Tihomir

edit - kolega je bio brzi od mene :palacg

Hvala i brzom i sporijem !!

1 1