0
207zebra

VW-Touran 2004 1.6 TSI

Recommended Posts

Nema komunikaciju sa ECU od motora dok sve druge module moze.

Gresku je izbacio 01314,diagnoza sa VCDS-om orginalnim.

Auto je stajao dve godine u garazi nije paljen,u tom vremenu ostao bez struje,ispraznio se akumulator.

Prije toga je vozio normalno bez ikakvi gresaka.

Sada nakon toliko vremena napunit akumulator auto vrti ali nepali, ali se kod kontakta upali ventilator sam od sebe od hladnjaka.

Benzin je novi natocen u rezervaru,osiguraci svi ok,releji rade,zice pregledane sve cijele nema prekida,struje nema na svjecice,benzin nedolazi.

Dali je netko imao takav ili slican slucaj i sta bi jos bilo da gledam.

Evo jedan slučaj koji je mom frendu bio.

Stajao je auto godinu dana i miš mu je zavukao se pod haubu i pregrizao neke kablove.

Provjeri malo ožičenje.

Jesi probao spojit pumpu goriva direktno da vidis jel ona radi uopce.. javi se belom (Beli)

to bi bio 1.6 FSI

Je to 1.6 FSI ,zice sam gledao sve su ok pumpu nisam kad se necuje uopce, nema ni iskre na svjecice.

Neznam dali da biram da je greska u ECU ili da se jos pozabavim trazenjem gresaka.

Nije mi jasno zasto mu se ukljuci ventilator na hladnjaku kad das kontakt.

meni to nekako vuce na slab akumulator

jer obicno se tako zblesiraju kad je aku slab a moguce da je otisao od stajanja

meni to nekako vuce na slab akumulator

jer obicno se tako zblesiraju kad je aku slab a moguce da je otisao od stajanja

Ma aku.sada ima struje doasta i vergla dobro i neprazni se ali mogu ga promjeniti pa vidjeti

Komunikacija s ecu, kaze ti i dijagnosika, nema veze ni struja ni nista

Komunikacija s ecu, kaze ti i dijagnosika, nema veze ni struja ni nista

Ma znam ja da nemam kontakta sa ECU,ali treba napon za diagnostiku.

Samo mi nisi nista odgovorio konkretno ako imas kakvo rjesenje.

Nisi ni ti napisao zasto i gdje je auto stajao dvije godine, prva pretpostavka kontakt i zice na ecu, ako ima struje da vergla fino ima je i za komunikaciju s ecu, za pumpu gurni pritisak u rezervar zracnim pistoljem il skini saraf na filteru (neznam kak se ozracuje na tom fsi) pa vidi jel sprica

Nisi ni ti napisao zasto i gdje je auto stajao dvije godine, prva pretpostavka kontakt i zice na ecu, ako ima struje da vergla fino ima je i za komunikaciju s ecu, za pumpu gurni pritisak u rezervar zracnim pistoljem il skini saraf na filteru (neznam kak se ozracuje na tom fsi) pa vidi jel sprica

Nema veze zasto je stojao ali pise da je sa njime sve uredu do tada i da je vozio normano,neugodno mi je to pisati ali nazalost covjek je umro,a zena nevozi pa ga je sada htjela prodati a u njega se nekuzi nista.

Mozda sam sada objasnio povjest koja te zanima.

Naravno da ima struje za komunikaciju ali nemoze uspostaviti kontakt sa ECU od motora dok moze sa ostalim modulima.

Nisi sve procitao sve na pocetku sta pise.

Pumpu sam danas probao direktno radi,ali nema veze to kad nema ni struje na bombinama a tako ni iskre.

FSI sistem nisu kao ostali sistemi... oni imaju kontroler za pumpu benzina kojom upravlja ECu motora..

To što se pale ventilatori od hladnjaka je što nema komunikacije, tj. podataka o temperaturi koju čita ECU.. jer noviji sistemi nemaju termo prekidač, već ECU diktira kad se venntilatori uključuju i to prem razlici temperature koju motor čita.. jedan na ulaz kilera, a drugi na ulaz u motor.. naravno i AC isto regulira paljenje.. ali da neidemo u tančine...

jedino što možeš probati je da otkopčaš ECU i pustiš desetak minuta..pa opet ukopčaš, ali bez paljenja, te se probaš spojiti sa diagnostikom..

a drugi je da se pokuša spasiti ECU spajanjem na stolu.. i da se vidi šta je sa flash memorijom...

to što ti vidiš druge kontorlere je zato što su svi na gatewayu i automatski ti ih prepozna... jer ako gateway radi ti se možeš ucjek ukopčati sa diagnostikom i raditi će samo aktivni kontroleri

Edited by Beli

FSI sistem nisu kao ostali sistemi... oni imaju kontroler za pumpu benzina kojom upravlja ECu motora..

To što se pale ventilatori od hladnjaka je što nema komunikacije, tj. podataka o temperaturi koju čita ECU.. jer noviji sistemi nemaju termo prekidač, već ECU diktira kad se venntilatori uključuju i to prem razlici temperature koju motor čita.. jedan na ulaz kilera, a drugi na ulaz u motor.. naravno i AC isto regulira paljenje.. ali da neidemo u tančine...

jedino što možeš probati je da otkopčaš ECU i pustiš desetak minuta..pa opet ukopčaš, ali bez paljenja, te se probaš spojiti sa diagnostikom..

a drugi je da se pokuša spasiti ECU spajanjem na stolu.. i da se vidi šta je sa flash memorijom...

to što ti vidiš druge kontorlere je zato što su svi na gatewayu i automatski ti ih prepozna... jer ako gateway radi ti se možeš ucjek ukopčati sa diagnostikom i raditi će samo aktivni kontroleri

Hvala na potpunom odgovoru,znaci ako ni to neuspije odkopcavanje ecu onda mogu racunati na njegovu izmjenu sa drugim.

Budem javio ako izmjenim ecu dali sam ga rjesio, :palacg

Edited by 207zebra

Hvala na potpunom odgovoru,znaci ako ni to neuspije odkopcavanje ecu onda mogu racunati na njegovu izmjenu sa drugim.

Budem javio ako izmjenim ecu dali sam ga rjesio, :palacg

prije izmjene pokušati spasiti ECU na stolu..

nije ECU_ baš jeftin.. a i nemožeš samo tako uzeti od drugog auta.. nije to golf 3...

0