sapko 0 Posted April 2, 2013 Radi se o felgama 5x100 koje bi trebale ići na rupe 5x112, centralna rupa ista. E sada staviti konusne šarafe to bi išlo ali dali tko ima iskustva sa time, dali trese itd. Share this post Link to post Share on other sites
nizde 0 Posted April 2, 2013 ne ide s konusnim šrafima....ako je ET felgi veliki onda eventualno staviti adaptere Share this post Link to post Share on other sites
sapko 0 Posted April 2, 2013 Ispravak, sa pomičnim konusom. Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted April 2, 2013 12 mm je too much za pomične konuse Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted April 3, 2013 Jedino rjesenje adapteri Ja msm najtanji smiju biti 15 mm,u mene je prijatelj na 19mm vozio.Sada jedino ako je ET povoljan za adaptere. Imas clana sarmaguru koji reklamira pravljenje adaptera i svega ostalog.Firma je MBC customs Evo link pa se raspitaj: http://www.facebook.com/mbccustoms?fref=ts Ili se obrati direkto njemu preko pm-a! A imas i jos jednog momka koji to profesionalno radi On i jeste pravio te 19m adaptere za prijatelja mi: Evo link: http://www.facebook.com/SukiAlloyClinic?fref=ts Pozz Share this post Link to post Share on other sites
VZ2001CB 0 Posted April 3, 2013 15 mm taman ako ima lufta (ET) za 15 mm Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted April 3, 2013 Adapteri nisu jedino rješenje .. postoji glavčina koja je identična glavčini 5x100 promjera. Share this post Link to post Share on other sites
g.power 1 Posted April 3, 2013 Adapteri nisu jedino rješenje .. postoji glavčina koja je identična glavčini 5x100 promjera. Od kojeg je auta ta glavčina? Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted April 3, 2013 Kad sam ja trazio taj info od jednog "kolege" tu,rekao mi je da će mi javiti,uz razno razna izmotavanja..da bi skontao i sam da mi nezeli rec ni pomoc.Posto me je to jako naljutilo otisao sam u trgovinu auto djelovima gdje mi radi prijatelj i izvadio na stol sve svakojake glavcine iz VAG grupacije. Glavcina od Golfa 5 je skupa sa ležajem i ona izgleda ovako: a kad se taj ležaj izbije ona izleda ovako: Glavčina je identična tricinoj glavčini od 5x100 i velikog je promjera za zglob.Kao takva se može kontra probušiti i na 5x100 i zadržati oba para rupa.Lako se upreša u postojeći ležaj u rukavcu. Potrebno je naći neispravne glavcine sa lezajevima od golfa 5 i ispresat je.Također hvala frendu AUTOFREAK koji mi je dobavio 2 glavčine od Golfa 5. A ovom kolegi kojeg sam zvao bi poručio da u životu i nije baš najbolje biti sebični gad jer kad-tad ce mu se obiti od glavu..Al eto ga tamo,sam će se prepoznati Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted April 3, 2013 (edited) Hm interesantno,hvala ti sto si podijelio sa nama :respect Sta mislite da li bi ovo islo na MK4 i sta sa zadnjim glavcinama?? :/ Hvala jos jednom sto si postao ovo sve Edited April 3, 2013 by Sarajlic Share this post Link to post Share on other sites
Grozni 007 0 Posted April 3, 2013 i sta sa zadnjim glavcinama?? :/ zadnje glavčine (komplet sa lagerom) od Audia A3 2004.g. on ima 5 x 112 Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted April 3, 2013 zadnje glavčine (komplet sa lagerom) od Audia A3 2004.g. on ima 5 x 112 :fakjea Hvala ti druze puno Share this post Link to post Share on other sites
a112 0 Posted April 4, 2013 (edited) Ili razbušit 5x100 glavčine na 5x112 M12, ili razbušit kotače ako se može pa je svuda dupli pcd. Edited April 4, 2013 by a112 Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted April 4, 2013 Ili razbušit 5x100 glavčine na 5x112 M12, ili razbušit kotače ako se može pa je svuda dupli pcd. Na glavčini 5x100 nema mjesta za 5x112 Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted April 4, 2013 (edited) ide li opcije sto je petar govorio...5x100 glavcine razbusit na 5x110 m12 i vijke s pomicnim konusom? Edited April 4, 2013 by dzinn16v Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted April 4, 2013 ide li opcije sto je petar govorio...5x100 glavcine razbusit na 5x110 m12 i vijke s pomicnim konusom? Možda bi išlo ali jaaako knap. Evo skica. Znači glavčina bi trebala biti fi 126 da je donekle sigurno. Na fi 110 su rupe M12 na samom rubu (ukupno fi 122). Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted April 4, 2013 to mi je bas bas tijesno.... A da li sad postoji opcija ovo sto je ivan rekao...da se ta glavcina od golfa 5 ikako upresa u rukavce od golfa 2 ili 3? Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted April 4, 2013 to mi je bas bas tijesno.... A da li sad postoji opcija ovo sto je ivan rekao...da se ta glavcina od golfa 5 ikako upresa u rukavce od golfa 2 ili 3? "Glavčina je identična tricinoj glavčini od 5x100 i velikog je promjera za zglob.Kao takva se može kontra probušiti i na 5x100 i zadržati oba para rupa.Lako se upreša u postojeći ležaj u rukavcu." :palacg Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted April 4, 2013 "Glavčina je identična tricinoj glavčini od 5x100 i velikog je promjera za zglob.Kao takva se može kontra probušiti i na 5x100 i zadržati oba para rupa.Lako se upreša u postojeći ležaj u rukavcu." :palacg Ali mislim da nitko nije gledao da disk od MK3 neće ići na glavčinu od MK5 a i centralna rupa na disku od MK3 je manja nego na MK5. Onda bi trebalo skemijati disk od MKV 280x22mm (b 1K0615301AC). A meni niti ne izgleda isto dio koji ide u ležaj. Ili će trebati tokariti glavčinu ili je ima samo pola koja će fiksno sjesti u ležaj. vs. Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted April 4, 2013 Joj petljanije nista...nema druge nego adaptere i bok Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted April 4, 2013 Imam i doma jednu drugu tipu glavcine od petice i njoj ne treba nista radit..postoje 2 vrste izvedbe tih glavcina sa lezajevima.Uslikat cu kad stignem pa cu postaviti sliku..a i mislim da je jednostavnije dat tokaru to da napravi ta 100 kn nego placat adaptere cca. 500 za prednji most, a o ET. sa adapterima da ne govorim.Na disku od 5x100 ima mjesta za probusiti 5x112 ,jedino nema na glavcini od trice. Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted April 4, 2013 Imam i doma jednu drugu tipu glavcine od petice i njoj ne treba nista radit..postoje 2 vrste izvedbe tih glavcina sa lezajevima.Uslikat cu kad stignem pa cu postaviti sliku..a i mislim da je jednostavnije dat tokaru to da napravi ta 100 kn nego placat adaptere cca. 500 za prednji most, a o ET. sa adapterima da ne govorim.Na disku od 5x100 ima mjesta za probusiti 5x112 ,jedino nema na glavcini od trice. Jel ide disk od trice na tu glavčinu fizički. JA znam za problem da G60 disk nejde na 5x100 glavčinu, jel je veća po fi-u od 4x100, tako da to neće niti ovdje igrat mislim. Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted April 4, 2013 Jel ide disk od trice na tu glavčinu fizički. JA znam za problem da G60 disk nejde na 5x100 glavčinu, jel je veća po fi-u od 4x100, tako da to neće niti ovdje igrat mislim. Nisam probao,posao sam na put pa kad se vratim mogu oprobat pa cu ti javiti.. Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted April 4, 2013 Ajde poslikaj to i probaj...pa da napokon rijesimo dilemu 5x112 felgi na golfa 2-3 Share this post Link to post Share on other sites