0
tomekk600rr

Problematicni polo

Recommended Posts

Ekipa stari je lani kupio pola, 1.7 sdi, auto je u ok stanju, ove sam godine poradio na limu i sad vec neko vrijeme autc ima dva problema, prvo negdje izgleda vuce zrak, i zato krepava i onda sou dok se opet upali, odzracivanje i komplikacije, drugi je problem sto negdje vuce struju ojma vise nemam di sta gledat,jer sve sam poadio van, muziku, otpojio sat i sve zivo i dalje nakon dva dana stajanja isprazni akumulator skroz, autic bi trebao uskoro na regu, pa ako itko ima kakve sugestije, savjte, samo narijed

Ekipa stari je lani kupio pola, 1.7 sdi, auto je u ok stanju, ove sam godine poradio na limu i sad vec neko vrijeme autc ima dva problema, prvo negdje izgleda vuce zrak, i zato krepava i onda sou dok se opet upali, odzracivanje i komplikacije, drugi je problem sto negdje vuce struju ojma vise nemam di sta gledat,jer sve sam poadio van, muziku, otpojio sat i sve zivo i dalje nakon dva dana stajanja isprazni akumulator skroz, autic bi trebao uskoro na regu, pa ako itko ima kakve sugestije, savjte, samo narijed

Prvo pregledaj akumulator dali ti ima kiseline ako mozes,ako nema natoci des.vode, izmjeri punjenje sa dinama prema akumulatoru i na akumulatoru koliki je napon.Ako ti je tu sve uredu onda promjeni akumulator.Punjenje ti mora biti izmedju 13,8 i 14,2V sa dinama ako puni kako treba a na akumulatoru nemije biti ispod 13 V da bih radio kako treba.

Ako ti je sve to ispravno onda ti nevalja akumulator,jer on da valja nebi se ispraznio sam od sebe,vec je negdje probio unutar celija pa se tako prazni i ostaje bez struje.

Meni se cini da ti je akumulator kako si ti to opisao na kraju karijere,nazalost.

Ako sam nesto izostavio neka se netko nadopuni ,ali ovo su osnone stvari koje se trebaju pregledati.

Kako ti je napisano provjeri dali puni alternator (nije dinama)

Drugo skini klemu minus i uzmi onu ispitnu lampicu jedan kraj lampice spoji na skinutu klemu a drugi na klemu akumulatora i vidi dali žaruljica svjetli normalno ili samo tinja, može skroz slabo tinjati al ako jae svjetli to je znak da nešto vue struju

Ako neznaš drugaije onda dok je tako spojena lampica upaj osigurae jedan po jedan i gledaj dok se lampica ne ugasi, na kojem se osiguraču lampica ugasi taj krade struju, provjeri od čega je i znati ćeš što treba popraviti

A ovo sa paljenjem, provjeri crijevca povrata na diznama, čep na zadnjoj dizni, pvc nepovratni ventil na filteru nafte i sam filter nafte

Dal kad jednom upali dalje pali normalno ili baš svaki put dugo naverglava

Ako je ovo drugo provjeri da nije zamjenjen dovod sa povratom iz rezervara

Kako ti je napisano provjeri dali puni alternator (nije dinama)

Drugo skini klemu minus i uzmi onu ispitnu lampicu jedan kraj lampice spoji na skinutu klemu a drugi na klemu akumulatora i vidi dali žaruljica svjetli normalno ili samo tinja, može skroz slabo tinjati al ako jae svjetli to je znak da nešto vue struju

Ako neznaš drugaije onda dok je tako spojena lampica upaj osigurae jedan po jedan i gledaj dok se lampica ne ugasi, na kojem se osiguraču lampica ugasi taj krade struju, provjeri od čega je i znati ćeš što treba popraviti

A ovo sa paljenjem, provjeri crijevca povrata na diznama, čep na zadnjoj dizni, pvc nepovratni ventil na filteru nafte i sam filter nafte

Dal kad jednom upali dalje pali normalno ili baš svaki put dugo naverglava

Ako je ovo drugo provjeri da nije zamjenjen dovod sa povratom iz rezervara

jucer sam premostio nepovratni ventil, koliko mu je upoce znacajan taj ventil? koliko sam skuzio to je na lajtungu povrata goriva, pa dio vrati u filter dio prema rezervaru.

Što se struje tiče izvadio sam osigurac sata i odpojio svjetlo u kabini, jutros je auto najnormalnije upalio, bit ce da vuce zrak na tom ventilu -.- imam negdje novi al vise ne znam di je a to malo smece kosta vise od filtera zamjenski, veceras cu do frenda po multimear da vidim koliko to on struje upce vuce, al mislim da je bio problem sa tim svjetlom u kabini

0