VEDRAN_vw_bj 1 Posted April 9, 2011 Mislim da ćeš najvjeroajtnije morat upotrijebit silu i nešta potrgati. Probaj sa rezanjem sajli na vofdlicama. Nemora bit da su ti zupčanici zacvikali, može bit ta ti se sajlica prefrkne i preplete na onim "špuljicama" na krajevima vodilica. I ako stavljaš novi mehanizam gledaj da to bude original. Bježi od zamjenskih što dalje. I obavezno odspoji konektor sa motorića, meni kad se to prvi put dogodilo nisam ga odspojio i vrtio je dok nije izgorio. Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted April 9, 2011 (edited) Dal si oslobodil staklo, ako nisi najvjerojatnije ima još neku kopću koju moraš osloboditi. Moj savjet, otvori ljeva vrata io vidi kak se tam drži i skida, pa onda po toj logici riješi i desnu stranu. http://forums.vwvortex.com/showthread.php?...Forum-FAQ/page5 Evo možda ti pomogne. Na sredini stranice počinje ono kaj tebe zanima. Edited April 9, 2011 by frenki Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted April 9, 2011 Staklo ima dva sjedišta na svakoj vodilici, na svakom sjedištu ima po jedan šaraf, njemu je problem doć do njih pošto su između dva lima (vanjske i unutarnje oplata vrata). E sad bi bio jedino izlaz kad bih dečko imao tako tanku ruku i viljuškastim ključem došao do njih i popustio ih. Onda bi stvar bila riješena. Na svojem autu nisam imao nekih problema, ali ti podizači su mi vadili krv na slamčicu. Na vozačevim vratima mjenjao jednom, a na suvozačevim 3 puta. Za poludit. Share this post Link to post Share on other sites
robe 0 Posted April 9, 2011 (edited) Spusti taj mehanizam čim niže i nek staklo sklizne isto tako čim niže tako da uspiješ odšerafit hvataljke koje drže staklo, kad je staklo slobodno onda ga digni do vrha i zaljepi ili pitaj nekoga da ti pridrži a mehanizam ide onda komplet van, jako je tjesno ali ide, sve zamakni na lijevu stranu, malo probavaj nije ipak toliko zakomplicirano... ja sam to u proslih mjesec dana 3 puta raskopavao... ako trebaš kakav dio imam ja za vozačeva vrata na 5 vratnoj trojci mehanizam... ali isto tako motor se čuo a sajla se nije micala jer se zapetljala... ako trebaš kakvu slku kojeg djela javi Edited April 9, 2011 by robe Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 9, 2011 Dal si oslobodil staklo, ako nisi najvjerojatnije ima još neku kopću koju moraš osloboditi. Moj savjet, otvori ljeva vrata io vidi kak se tam drži i skida, pa onda po toj logici riješi i desnu stranu. http://forums.vwvortex.com/showthread.php?...Forum-FAQ/page5 Evo možda ti pomogne. Na sredini stranice počinje ono kaj tebe zanima. e tnx za ovo, iako je moj mehanizam očito nekakvi drugačiji od ovog na slici, ovaj na slici ima 5 šrafića, a moj samo 3... Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 9, 2011 Spusti taj mehanizam čim niže i nek staklo sklizne isto tako čim niže tako da uspiješ odšerafit hvataljke koje drže staklo, kad je staklo slobodno onda ga digni do vrha i zaljepi ili pitaj nekoga da ti pridrži a mehanizam ide onda komplet van, jako je tjesno ali ide, sve zamakni na lijevu stranu, malo probavaj nije ipak toliko zakomplicirano... ja sam to u proslih mjesec dana 3 puta raskopavao... ako trebaš kakav dio imam ja za vozačeva vrata na 5 vratnoj trojci mehanizam... ali isto tako motor se čuo a sajla se nije micala jer se zapetljala... ako trebaš kakvu slku kojeg djela javi ma to je to, to mi je netko morao reći! ja nisam uopće primjetio da je staklo "zahačeno" za vodilice, sad vidim da postoje šrafi između ta dva lima, nadam se da ću uspjet to odšrafiti...idem sad to odšrafiti pa da odvojim staklo... već sam mislio da je prijašnji vlasnik zaljepio staklo za vodilice vidjet ću kad rastavim, vrlo vjerojatno ću nešto trebati, javim se....Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 9, 2011 evo skinuo sam ja to dolje...i sve fino poslikao da vam pokažem....možda će korisitit još kome osim meni meni se na prvi pogled čini sve ok, ne vidim da bi bilo negdje nešto oštećeno... primjećuje li netko kakvu nepravilnost? dali je moguće da je salja sa ovim štiftom iskočila iz ovog djela i da mi zato nije radilo? ako je sve ok krećem dalje sa rastavljanjem ovog djela gdje se nalazi salja i zupčanik Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted April 9, 2011 Pa moguče je. Složi pa probaj na suho. Share this post Link to post Share on other sites
robe 0 Posted April 9, 2011 Prva slika, otvori taj poklopac gdje sajla ulazi i izlazi, nutra je kotačić (zupčanik) koji namotava, moguče da su utori na tom kotačiću izlizani i sajlu namotava krivo to se fino zategne i onda nikamo ne mrda, provjeri to za svaki slučaj iako je moguče da je krivo i to šta si naveo... Kod mene ista stvar, neke kopčice su pukle sajla se krivo namotala i sad je za bacit, jedino elektronika je ok. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 9, 2011 da to je problem imao sam i ja takav slucaj na svom autu i od frenda isto to se dogodilo, al mozes to popravit vrati nosac stakla na vodilicu i namjesti taj dio koji je iskocio(taj komadic na sajli koji vuce nosac gore dolje) vrati ga u sjediste na nosacu(ono sto si obiljezio na slikama) i privezi ga zicom da nemoze vise iskociti i trebalo bi radit, ja sam tako to rjesio i vec dugo radi, neznam dali ima za kupit taj nosac posebno pa sam ja to tako rjesio Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 9, 2011 Jao, ljudi koji bed....prvi put se susrećem s ovime i duuuuugo mi je trebalo da shvatim kaj ne štima... Primjetite na jednoj slici ove dvije šelne! Tko je to stavio, zašto je to stavio, kaj mu je došlo u glavu, jao jao...čini se da je sve ok, a zašto je netko stavio te šelne gore pa prozor nije mogao po vodilici gore dolje, ostaje misterij...sva sreća kaj nisam motorić skurio dok sam klikao i pokušavao spustiti staklo... Tak je bilo od kad sam kupio auto, nisam nikad pokušavao rastepsti jer nisam imao vremena za to...sad sam si odlučio to konačno riješiti i imam kaj vidjeti....stvarno svaka čast onom tko je ove šelne postavio gore, nemam riječi, ako nije želio podizače mogao je jednostavno konektor odpojiti sStra to natrag sve montiram na auto jer danas više nemogu! javim rezultat! Hvala svima! Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 9, 2011 da to je problem imao sam i ja takav slucaj na svom autu i od frenda isto to se dogodilo, al mozes to popravit vrati nosac stakla na vodilicu i namjesti taj dio koji je iskocio(taj komadic na sajli koji vuce nosac gore dolje) vrati ga u sjediste na nosacu(ono sto si obiljezio na slikama) i privezi ga zicom da nemoze vise iskociti i trebalo bi radit, ja sam tako to rjesio i vec dugo radi, neznam dali ima za kupit taj nosac posebno pa sam ja to tako rjesio vidjet ću, ako neće lovit, jednostavno ću ga zaljepiti...imam kvalitetno ljepilo, kad nešto zaljepiš više se neda odljepiti mislim da je to bolje riješenje od žice Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted April 9, 2011 Ta dotična osoba je te šelne najvjerojatnije stavila gore da sajlica ne spadne sa ovog kotačića jer se to isto zna dogodit i onda isto nastaje belaj, ali se to onda ne radi sa šelnama već postoje druge metode. No sve u svemu bitno je da si ti problem rješio. Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 9, 2011 da moguće je i to...sve u svemu jako sam razočaran sa kvalitetom ovoga...a da ne pričam koliko sam se najebal da odšrafim držaće stakla, nepristupačni su u pm, ko da nije original, a jest...užas živi mogli su to puno kvalitetnije i pristupačnije napraviti, na američkim modelima je dosta jednostavnije to odšrafiti i skinuti dolje, barem prema onom kaj sam vidio na vortex-u... Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 10, 2011 Said je u pravu! Znači ovaj štiftić iskače..... ....iz nosača stakla Dali je moguće kupiti taj nosač stakla novi, i koliko košta? Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 10, 2011 Eto, uspio sam popraviti! Koristil sam vezicu i grips, za svaki podizač jedna vezica i jedan grips Vezica se prepela ispod salje i kroz mali otvor na nosaču stakla, i stavi se grips (ili neka druga kruta plastika) tak da se vezica može stegnuti i napeti salju i onaj štiftić u utor i to postaje fiksno i više nemože van I na autu Radi odlično, oduševljen sam Hvala svima koji su pomogli, nadam se da sam i ja pomogao nekom sa ovim slikama! Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 10, 2011 eto super drago mi je da si uspio to popravit Share this post Link to post Share on other sites
robe 0 Posted May 6, 2011 Da se nadovežem na temu. Problem je u vozačevim vratima, u golfu imam noviji tip podizača i uništila mi se sajla i popucale kopče, ali sam uz auto dobio stariji tip podizača koji ima jednostavno dvije žice + i - a ne onu elektroniku sa 15 pinova kao noviji tip. Sad mene zanima kako da ja spojim taj stariji tip na postoječu elektroniku novijeg tipa? Dali je tko to radio? moram mjenjat cijelu elektroniku? dali se isplati? ima tko shemu? Napišite sve šta znate i mislite Hvala Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted May 6, 2011 Ovako ljudi, pomagajte mi nekako. Imam gadan problem. Kad god hoću odvesti auta kod elektrićara, svi ga odbiju. Nikome se neda zaj. s time. Uglavnom, zeza me električni podizači stakala. 1. Pustim vozačev prozor, zatvara mi se šiber ili šiber zuji. ( a staklo neće spustit ) 2. Ne radi prekidač na suvozačevoj strani, pa moram sa vozačeve strane pustit staklo. 3. Isto kao i zadnje desno staklo. Neradi prekidač. Pa moram staklo spustit tamo od naprijed. 4. Obrnuta situacija kao i kod rednim brojem 3 . Radi na tipki ali nemogu od tamo naprijed spustit staklo Jel bi mi mogao netko ukratko napisati odakle da krenem provjerit. Koji relej pogledati. ( elektromotori su ispravni ) Kako očistit kontakte na prekidačima ( zapravo čime smijem ) Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 7, 2011 Ovako ljudi, pomagajte mi nekako. Imam gadan problem. Kad god hoću odvesti auta kod elektrićara, svi ga odbiju. Nikome se neda zaj. s time. Uglavnom, zeza me električni podizači stakala. 1. Pustim vozačev prozor, zatvara mi se šiber ili šiber zuji. ( a staklo neće spustit ) 2. Ne radi prekidač na suvozačevoj strani, pa moram sa vozačeve strane pustit staklo. 3. Isto kao i zadnje desno staklo. Neradi prekidač. Pa moram staklo spustit tamo od naprijed. 4. Obrnuta situacija kao i kod rednim brojem 3 . Radi na tipki ali nemogu od tamo naprijed spustit staklo Jel bi mi mogao netko ukratko napisati odakle da krenem provjerit. Koji relej pogledati. ( elektromotori su ispravni ) Kako očistit kontakte na prekidačima ( zapravo čime smijem ) prije svega si provjeri zice u onim gumama između vrata i stokova jer tamo znaju puknut zice pa se događaju takve cirkusarije a ovo za kontakte imas neki sprej bas za to mislim da se i zove kontakt sprej Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted May 10, 2011 Ok. Budem to pogledao onda. Hvala Share this post Link to post Share on other sites
Antonio-zg 0 Posted July 9, 2011 Stanje je ovakvo: imam podizač izvučen van iz vrata. Kada sam kupio auto, bivši vlasnik mi je rekao da je jednom prilikom spustio zadnje staklo i da se više nije moglo dinguti pa je je skinuo podizač i zabio komad drveta da drži staklo Ulgavnom htio bih konačno riješiti problem. Vrata još nisam otvarao da vidim kakva je petljavina nutra, ali sam poslikao podizač, pa ako netko može baciti oko šta bi tu moglo biti shebano osim eventualno motorića? Koliko ja vidim ova plastikica jedna je puknuta pa se pitam je li to radi problem? Pretpostavljam da to ima samo u ovlaštenom za kupiti? Evo fotki... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted July 10, 2011 jesi probao motoric da li radi? ako nisi spoji ga na instalaciju da vidis da li radi a gle tebi je tu smrdana to sto je sajla ispala tj ona zuta plastika ti treba biti zakvacena na doljnji dio vodilice kao sto je ova zelena na gornjem djelu zakvacena, jedino ako je ta zuta puknuta onda to vjerojatno mozes baciti, a ako nije probaj je zakvaciti malo je to tesko objasniti ovako, mozda bi bilo najjednostavnije da rastavis i druga zadnja vrata i vidis kako tamo sta stoji i tako i ovaj slozis Share this post Link to post Share on other sites
Antonio-zg 0 Posted July 10, 2011 jesi probao motoric da li radi? ako nisi spoji ga na instalaciju da vidis da li radi a gle tebi je tu smrdana to sto je sajla ispala tj ona zuta plastika ti treba biti zakvacena na doljnji dio vodilice kao sto je ova zelena na gornjem djelu zakvacena, jedino ako je ta zuta puknuta onda to vjerojatno mozes baciti, a ako nije probaj je zakvaciti malo je to tesko objasniti ovako, mozda bi bilo najjednostavnije da rastavis i druga zadnja vrata i vidis kako tamo sta stoji i tako i ovaj slozis da znam kako treba stajati sajla i ovaj nosač stakla na vodilici... samo problem je što i uz najveće napore ne mogu zakvačiti sajlu na krajeve vodilice.. kao da fali 2-3 cm sajle... je li moguće da je mehanizam 'progutao' negdje malo sajle - tipa da se smotala unutra u mehanizmu motora? jer velim nema nikakve šanse da je zakvačim na vodilicu! Bum probao sutra jel radi motor... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted July 10, 2011 pa skini motoric sa mehanizma i vidi tamo gdje se sajla namotava, ali ne vjerujem da je "progutao" jer tamo ima urezane kanalice da se uredno namotava sajla Share this post Link to post Share on other sites