6 6
Eddie

Sve o: Elektricni podizaci stakala Golf 3

Recommended Posts

Jao, ljudi koji bed....prvi put se susrećem s ovime i duuuuugo mi je trebalo da shvatim kaj ne štima...

Primjetite na jednoj slici ove dvije šelne! Tko je to stavio, zašto je to stavio, kaj mu je došlo u glavu, jao jao...čini se da je sve ok, a zašto je netko stavio te šelne gore pa prozor nije mogao po vodilici gore dolje, ostaje misterij...sva sreća kaj nisam motorić skurio dok sam klikao i pokušavao spustiti staklo...

Tak je bilo od kad sam kupio auto, nisam nikad pokušavao rastepsti jer nisam imao vremena za to...sad sam si odlučio to konačno riješiti i imam kaj vidjeti....stvarno svaka čast onom tko je ove šelne postavio gore, nemam riječi, ako nije želio podizače mogao je jednostavno konektor odpojiti :angry:

sStra to natrag sve montiram na auto jer danas više nemogu! javim rezultat! Hvala svima!

to ti je childlock

Pozz ekipa,

evo imam i ja jedan problem sa podizačima. G3, 92.g, lijevi podizač mi radi ajmo reći normalno znači uredno spusti a za natrag ide malo sporije od puštanja al diže uglavnom fino :D

ALI desni mi ne radi uopće. Probao sam onak držati tipku na 10-20 sekundi i čuje se klik, ali poslje toga isto ništa ne reagira, zatim probao sam i kleme odspojiti na pola sata i također ništa.

Pozz ekipa,

evo imam i ja jedan problem sa podizačima. G3, 92.g, lijevi podizač mi radi ajmo reći normalno znači uredno spusti a za natrag ide malo sporije od puštanja al diže uglavnom fino :D

ALI desni mi ne radi uopće. Probao sam onak držati tipku na 10-20 sekundi i čuje se klik, ali poslje toga isto ništa ne reagira, zatim probao sam i kleme odspojiti na pola sata i također ništa.

Vjerojatno elktronika na motoricu, isti slucaj sam imao i promjenio samo elektroniku i radilo je

imam problem s vozačevim el podizačem..u elektronici samo zuji nešto, cvili ne znam kako bi opisao zvuk kao da je relej zapekao pa ne odvaja..znali tko ima li tu pomoći ili mjenjat elektroniku treba?

Evo i mene ponovo u ovoj temi! ;(

sinoć sam pročita cili ovu temu i kombinacija mali milion :D (riješenja isto tako) ;

:)

Dok mi nestigne jedinica za centralno daljinsko zaključavanje.....da probam riješit prozore :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Situacija je sledeća;

Prednji livi (vozačev) se samo spušta (neće se dignit)?

Prednji desni neće ništa!!! samo se čuje klik-klik???

Zadnji neće nikako na prekidačima koja su na vratima, ALI UREDNO RADE NAPRID, na prednjim komandama?!

Situacija kada sa ključem zaključam i zadržim ključ, uredno otvara i zatvara sve prozore osim prednjeg suvozačevog!!!

znači prednji desni ništa, prednji livi samo spuštanje radi,

zadnji rade samo na prednjim komandama (kod pepeljare???

ima ko kaku ideju?

žice sam u onim gumama gleda, i poteza svaku i sve se drže u komadu još??

Ima ko kaki ideja prije nego li počmem skidat oplate :(((((

mogu li dovest + i - sa akumulatora (žicom) do svakog prekidača i probat spojit direktno???

da vidim dali uopće dobijaju plus do prekidača?

bilo koja ideja je dobro došla

Edited by glogi

Vozačeva vrata sam napravia :D

skinia oplatu, i ima sam šta vidit :(

3-4 žice koje vode na prekidač su se doslovno rastopile

zamijenia žice, jednostavnim uvrćaanjem ;) i izolira...sad šljaka,

sutra dolaze na red ostala, desna, pa onda zadnja....

inst.jpg

Edited by glogi

Pomagaj te! :(

imam problem sa desnim vratima, pukkli su mi držači stakla ;(

kako mi je prozor bia do vrha zatvoren,

a motor nije reagira, iša sam skinit vani sve,

i pošto nisma moga otpustit držače koji drže staklo da nepadne doli,

cimao sam i cimao dok nisam slomia :(:zid:zid:zid

jednostavno nisam znao kako da popustim vide koje drže staklo??? da bi izvuka vodilice vani!?

imali to ko za prodat (da mu je ostalo viška :)

ili da krenem u obilazak otpada i malih oglasa :(

PS:Dali su ovi nosači isti za svaka vrata? ili moram tražit baš za *desna prednja*???

Zdravko

097/7066400

Split

nosa.jpg

Edited by glogi

Ne vidim tocno sta je slomlheno jer sam na mobu pa mala slika, ali ako je ono di se kvaci sajla to se da zakrpat, a sutra ti provjerim jesu isti klizaci za lijeva i desna vrata jer imam rastavljeno par komada

slomljene su plastike koje se drže za vodilicu, tako kad ih stavim na vodilicu nemogu "stajat"!! spada mi sa vodilice

onaj dio di dođe "graničnik" na sajli, on je čitav, ali ovi dijelovi (ostali su u vratima)

koji "se drže za vodilicu plastični" on su pukli na oba nosača :(

daj molim te pogledaj (ako imaš volje uslikaj) pa javi

nosac.jpg

Edited by glogi

evo gledao sam sad, i mislim da nemogu ici nosaci za lijevi na desni podizac i obratno jer neznam sad kako da objasnim mjenja se strana, kad bi stavio npr od lijevog na desni podizac bili bi nosaci s krive strane vodilice ako me razumijes sta mislim

jedan je od lijevog, drugi od desnog

imgp8416customk8ljv.jpg

imgp8417custom7tz52.jpg

vodilice ne mogu ici, ali se zato podizac lijevi moze kompletno presloziti na desni i obrnuto, osobno radio na ibizi s desnog na lijevi,

puno posla ali nije nemoguce

Da...

Mada mi nije baš jasna slika...da se nemože ovaj sa jedne vodilice prebacit na drugu vodilicu i obratno...

sutra ću potražiću onda na otpadu, ili možda čak ima i posebno kupit to u auto dijelovima.....sutra je radni dan....pa ću vidit...

zadnja vrata sam danas napravi, na oba vrata falila masa, i jedna žica prekinuta u zglobu vrata...

sad sve radi, samo ovo nosače da nabavim

ps:kako se oni skidaju (stavljaju) na vodilicu???

dali je potrebno micat sajlu, pa od vrha "nataknit na vodilicu? ili mogu na bilo kojem mjestu vodilice se stavit??

Edited by glogi

sajlu moras skinuti i dobro pazi gdje je sto bilo i nemoj pokidati nesto.

Samo polako, nije komplicirano i budi njezan :care

ma ok, valda neću...smo moram prvo nabavit nosače stakla ;)

budem jedan apač popija i pomalo

evo, dok neriješim problem, usporedia sam ove dvi slike!? :)

i meni se pari da bi mogli pasat, da sa live vodilice prebacim na desnu vodilicu(na drugim vratima!? :)

i ovu desnu na livu vodilicu!? hmm....

g6fp.JPG

Edited by glogi

a gle, probaj ako imas to sve skinuto dole, nemas sta izgubit

edit:

ovo gore sto sam ti uslikao je isti nosac samo 1 slika od desnih a 2 od lijevih vrata....i sad kad bi taj npr od desnih stavio na lijeva mislim da bi bilo s krive strane vodilice.... neznam nisam siguran al tako sam si u glavi nekako slozio to

Edited by said

gotovo! :hehe

Lagano sam se satra...dva puta sam ponovo vadii pa stavlja,

prvi put postavia sve, i prozor spustia u te držače do kraja (do dna) tu se "s*eba"

i kad sam iša dignit, zatvorit prozor, motor je diga maksimalno staklo i držač se zaglavi gori na kolutu!? :zid

opet isti problem kao prvi put!!!! :zid samo se čuje klik klik... i neće nigdi... niti mogu popustit vide od stakla pa sam ponovo

cima cima i vidim da neide, onda sam sa donjeg kraja, isčupa sajlu i olabavia sve, malo spustia prozor i sve vani pa ponovo ispočetka

:unsure:

drugi put sma zatega staklo na samom vrhu nosača, i sad kad ga digne do kraja, kolut nemože uvatit nosač ;)

Hvala svima :palacg

qivc.jpg

simd.jpg

Edited by glogi

Ajd nek si uspio, super sad znas sve za drugi put ;)

ma koji drugi put :)

u mene je 6-7god...i planiram ga dat u oglasnik,,, tako da se nadam da više neću imatt zezancije sa vratima .

:vozi

A nisi rekao jel pasu nosaci sa lijevih na desne vodilice

A nisi rekao jel pasu nosaci sa lijevih na desne vodilice

mislim da nepasu. :)

Covek ih je ima vec skinute, pa sam ih usporedia sa starima. Svojim.

Sent from my Newman K1 using Tapatalk 2

Edited by glogi

Pozdrav

el. podizac na vozacevim vratima mi se poceo ponašati cudno, ako stisnem da se spusti onda ide 5 cm pa stane pa opet stisnem i opet ide 5 cm pa stane, i tako do dna ista stvar ako ga dižem. Auto je 5 vratiju, ima podizace na svim vratima, i noviji tip podizaca. Do se bilo vec desilo ali se onda samo od sebe popravilo. Ako ima netko kakvu ideju do cega bi to moglo biti?

probaj zatvorit prozor i drzi tipku za podizanje stisnutu par sekundi dok ne cujes "klik" pa isprobaj onda dal radi.... ako ne onda negdje nesto zapinje

motorić u banani ili onaj termoelement u njemu, pa skuži neku "prepreku" i ne da mu dalje

6 6