darko1307 0 Posted April 29, 2013 Bok! Od nedavno sam vlasnik Golfa V 2.0 TDI 2007. god. Imam problem, auto je pod garancijom weltauta i reklamirao sam da mi klima ne radi normalno, oni me uvjeravaju da radi pa da pitam znalce. Dakle ovo mi je prvi VW pa možda to i je normalno, kad upalim klimu (utomatska-dvozonska) i stavim temp na najniže klima cca 3-5 minuta puše toplo te tek nakon toga krene postepeno hladiti, tek nakon više od 5 minuta hladi zadovoljavajuće, po mom mišljenju ne dovoljno jako. Provjerili su plin i rekli da je sve ok. Ako je ovo Ok onda je AC potpuno neupotrebljiv za po gradu, dok krene hladiti već sam stigao na cilj. Na prijasnjim autima (honda, renault) klima bi počela hladiti nakon 30 sekundi. Sada sam je isprobao kada je vani bilo 25 st, kako ce tek lose biti kad bude 35 st. Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted April 29, 2013 Ukratko.. to nije dobro! Kod mene klima pocne hladit cca 20sec nakon sto je upalim..mozda i krace.. Ti u Weltautu bjeze od odgovornosti jer znaju da je to skupa reklamacija.. Opet odi reklamirat, tu nesto ne stima! Share this post Link to post Share on other sites
darko1307 0 Posted April 29, 2013 (edited) Bio danas cijeli dan i vrate mi auto u 16 sati kao sve OK. Zvao sam covjeka sa prijema u servis u auto kod preuzimanja upalio auto, cekali 4-5 minuta da počme hladiti, nisam potpisao nalog koji je otvoren i dogovorio se da ću ponovno dovesti auto. Oni su provjerili plin koji je uredu i da kompresor ukopčava i kao na dijagnostici ne daje greške. I kažu vidi hladi, naravno nakon 5 minuta rada.... Edited April 29, 2013 by darko1307 Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted April 29, 2013 Ma tu nesto ne stima 100%! Nisam strucnjak za klime, ali brate ja kad je upalim i na 35 stupnjeva, u roku 30 sekundi max., ona pocne hladit.. Dobro si napravio sto nisi potpiso nalog.. Ako ti je pod garancijom, neka ti to srede..nemoj odustajat.. Jel imaju jos kojega golfa na lageru kod sebe ili u servisu, nek usporede ako imaju.. Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted April 29, 2013 Definitivno nije normalno, pa meni je klima na petici doslovno frižider, ni ne pomišljam staviti ispod 22-23 stupnja jer je ledeno.. I to već nekon par sekundi hladi odlično. Mijenjaj servis ako ništa drugo, meni su pod weltauto jamstvom bez prigovora promjenili bravu na vratima zato jer ponekad nije odključavala, a 1170kn je nova koštala. Share this post Link to post Share on other sites
darko1307 0 Posted April 29, 2013 Ma pitao sam ja da mi upale na nekom drugom golfu V kojeg imaju na lageru pa kao netreba itd. Rekao sam šefu servisa da ako je ovakva klima ok da je onda smeće jer u puntu II duplo bolje radi. Jamstvo mi je tek počelo pred mjesec dana i neću popustiti dok mi ne riješe, imam nalog otvoren i miran sam. Neznaju i nemaju alat za kompletnu dijagnostiku pa rade što mogu i ja napraviti, upale klimu i gledaju dali ukopča kompresor, za to mi netreba servis. Kroz koji dan će me zvati da dogovorim ponovno termin ali pomalo me nervira, već 2 cijela dana od 8-16 sam bez auta a i dalje me prave idijotom. Voditelj servisa je neki stari s....a i on tvrdi da je sve OK. Decko na prijemu u servis i prodavatelj su se uvjerili da nešto ne valja. Ako mi ne srede, slijedeći tjedan idem za Zg pa ću usput otići u glavni Zubak i reklamirati, inače auto je kupljen u Burić-auto-Zubak u Puli, u Zg im je veliki tata. Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted April 30, 2013 Moja klima isto malo kaska, treba joj 30-tak sekundi da krene a nakon minute i pingvini padaju u nesvjest. Share this post Link to post Share on other sites
darko1307 0 Posted April 30, 2013 Ma koja minuta, da je tako bio bi sretan, evo danas sjeo u auto i krenuo, stavio temp na 18 st, vani 25 st i trebalo je točno 8 minuta da počne hladiti. Share this post Link to post Share on other sites
darko1307 0 Posted April 30, 2013 Nasao sam na golfmkV.com forumu topic o istom problemu, dosta ljudi imalo sličnih problema. Uglavno ode neki RCV ventil pa kompresor ne tlači kako treba. Ponekad je problem u kompresoru. Sada ako dodjem u servis i kažem da sam čitao na forumu o sličnim problemima gledat će me čudno..a oni neznaju naći kvar odnosno dijagnostika ništa ne pokazuje. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 2, 2013 ako imaju dobar aparat za klimu onda mogu provjerit tlakove u vodoovima i tako skontat jel sve ok.... Diagnostika je u tom dijelu slijepa Share this post Link to post Share on other sites
darko1307 0 Posted May 17, 2013 (edited) Danas cijeli dan bio auto ponovno u servisu i napokon sve valjda provjerili kako treba i priynali da klima ne radi OK. Narucili novi kompresor, ventil kontrole pritiska i neka ekspanziona kosara ili tako nesto. Sad cekam poziv za ugradnju kad stignu dijelovi Edited May 17, 2013 by darko1307 Share this post Link to post Share on other sites