sb.kiki 0 Posted June 18, 2013 da se i ja uključim u ovu temu. Na passatu imam naprijed i nazad zimmermann pločice i nemam pojma koje diskove, ali nema veze idu dolje uskoro.na njemu su bile trw prije a ove su mi se super pokazale, a pošto vidim da se preporučaju i drugi proizvođači, malo jeftiniji, pa pokušam s njima.sad me zanima kombinacija zimmermann diskova i nekih pločica iz ove teme.dali ima tko kakvih iskustava s time? Share this post Link to post Share on other sites
stjepan1 0 Posted July 10, 2013 Također i mene bi zanimalo koje prednje pločice i zadnje pločice+diskovi. Znam da vw sad ima akciju 4+ ali zadnji puta kad sam ih stavio cvilile su sve dok ih nisam bacio u koš (vjerovatno su i onda cvilile ), na upit u servis, bilo mi je odgovoreno da se to može tak čuti i da oni tu niš ne mogu! Auto je passat 2.0 103kW, 4motion! Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted July 10, 2013 Ja sam stavio nove TRW plocice na orginal diskove sa R-a i sve 5! Nema nikakvog cviljenja ili bilo kakvih popratnih zvukova! Auto koci ko blesav! Share this post Link to post Share on other sites
Raptor6767 4 Posted July 11, 2013 (edited) Također i mene bi zanimalo koje prednje pločice i zadnje pločice+diskovi. Znam da vw sad ima akciju 4+ ali zadnji puta kad sam ih stavio cvilile su sve dok ih nisam bacio u koš (vjerovatno su i onda cvilile ), na upit u servis, bilo mi je odgovoreno da se to može tak čuti i da oni tu niš ne mogu! Auto je passat 2.0 103kW, 4motion! Disk pločice: prednje - 443,20 kn, TRW - 367,20 kn, ATE - 333,14 kn, Pagid zadnje pločice ovise o tome da li imaš el.ručnu i treba mi PR Number (brojevi u user manualu ili ispod rezervne gume) jer postoje i 2 varijante sa el.ručnom cijene su od 300kn, ATE do 472,80 kn, ATE Zadnji diskovi - 325,60 kn/komad, ATE - 317,32 kn/komad, TRW - 306,28 kn/komad, Pagid cijene su sa popustom i PDVom. Moja preporuka - ATE sa ATE Blue Racing kočionom tekućinom (89,25kn/l). P.S. vezano za cviljenje - nema tu pravila. Edited July 11, 2013 by Raptor6767 Share this post Link to post Share on other sites
misc_maker 0 Posted July 18, 2013 Ja sam stavio nove TRW plocice na orginal diskove sa R-a i sve 5! Nema nikakvog cviljenja ili bilo kakvih popratnih zvukova! Auto koci ko blesav! E jesi stavio od 6 R-a ili od 5 R32? Mene zanima takav upgrade...jer budem za koji mjesec trebao mjenjat kompletno i diskove i plocice... Daj molim te ako nije problem napisi sta si sve mjenjao i cjene neke ovirne? tnx Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 22, 2013 Reneko.. daj reci mi o tom racing blue-u. Jer eto bio sam na predavanju koje je bilo općenito o trw-u i dosao je lik iz tvornice koji je drzao nekih 3h predavanje. Došlo se do k.tekućine i vidi sta je on rekao a ja upamtio. Pošto je abs (u njemu je jos x sustava sigurnosti) sve složeniji bas konkretno blue racing tekucina nije preporuka za automobile s abs-om jer je ona nesto gusca od klasične i samim tim abs radi nesto sporije. Zato je ona rađena pretezno za automobile koji se voze na trkama tj bez abs-a. Bila je tu i tablica ate k.tekučina i blueracing je jedino imao nesto malo vecu točku vrenja neg sl6 a opet lošije sto se tiče upijanja vlage te intervala izmjene. E sad mene zanima jel lik toliki perfekcionist il mi tj vi trkači stvarno mislite da ste sta mnogo dobili s tom fancy plavom tekućinom s predznakom "racing" ? Misx maker 6r ima vece ploče od 5ice r-a... Idu ti zastit limovi kliješta ploče pločice a crijeva mislim da je ostavio svoja il od r32.... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted July 23, 2013 (edited) E jesi stavio od 6 R-a ili od 5 R32? Mene zanima takav upgrade...jer budem za koji mjesec trebao mjenjat kompletno i diskove i plocice... Daj molim te ako nije problem napisi sta si sve mjenjao i cjene neke ovirne? tnx Marko sve sam ti objasnio u pm-u. Ivo koliko sam ja uspio sazna i izmjerit, diskovi su isti na R-u i na R32-ci..samo su klijesta nesto sitno veca i drugacije oblikovana na R-u. Kociona crijeva sa GTI-a mi nisu odgovarala, pa sam kupio nova od R-a i to je bilo to. Sve ostalo je na saraf! A ovo za blue racing kocionu tekucinu, istu stvar mi je reklo vise ljudi, da je ta blue racing nesto gusca od orginalne i kao da nije dobra za novija auta sa abs-om.. Pa eto i mene zanima jesu to samo spekulacije ili ima istine u tome? Lp Edited July 23, 2013 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
misc_maker 0 Posted July 23, 2013 Marko sve sam ti objasnio u pm-u. Ivo koliko sam ja uspio sazna i izmjerit, diskovi su isti na R-u i na R32-ci..samo su klijesta nesto sitno veca i drugacije oblikovana na R-u. Kociona crijeva sa GTI-a mi nisu odgovarala, pa sam kupio nova od R-a i to je bilo to. Sve ostalo je na saraf! A ovo za blue racing kocionu tekucinu, istu stvar mi je reklo vise ljudi, da je ta blue racing nesto gusca od orginalne i kao da nije dobra za novija auta sa abs-om.. Pa eto i mene zanima jesu to samo spekulacije ili ima istine u tome? Lp Meni sve jasno....tnx jos jednom.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 26, 2013 prednje su u r20 veće neg kod r32... bar tako veli etka... Share this post Link to post Share on other sites
Dama 0 Posted July 27, 2013 Marko sve sam ti objasnio u pm-u. @vlaho 2901 - možeš i meni proslijediti na pm?thnx! Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted July 27, 2013 Reneko.. daj reci mi o tom racing blue-u. Jer eto bio sam na predavanju koje je bilo općenito o trw-u i dosao je lik iz tvornice koji je drzao nekih 3h predavanje. Došlo se do k.tekućine i vidi sta je on rekao a ja upamtio. Pošto je abs (u njemu je jos x sustava sigurnosti) sve složeniji bas konkretno blue racing tekucina nije preporuka za automobile s abs-om jer je ona nesto gusca od klasične i samim tim abs radi nesto sporije. Zato je ona rađena pretezno za automobile koji se voze na trkama tj bez abs-a. Bila je tu i tablica ate k.tekučina i blueracing je jedino imao nesto malo vecu točku vrenja neg sl6 a opet lošije sto se tiče upijanja vlage te intervala izmjene. E sad mene zanima jel lik toliki perfekcionist il mi tj vi trkači stvarno mislite da ste sta mnogo dobili s tom fancy plavom tekućinom s predznakom "racing" ? Prvi put čujem. Imaš li nešto konkretno? Koristio sam Motul RBF 600 i Castrol SRF. I opet koristim RBF 600. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted July 28, 2013 @vlaho 2901 - možeš i meni proslijediti na pm?thnx! Zamoli Marka da ti proslijedi moj pm..ja ga nisam sacuvo.. Ako ga je on pobriso, onda cu ti napisat ponovo.. Share this post Link to post Share on other sites