danijel12 0 Posted May 25, 2013 ej ljudi pozz!! nakon dosta vremena odlučio sam na svom golfu v 1.9 tdi 77kw očistit egr ventil... jer sam čitao dosta da se on čisti s vremena na vrijeme zbog gareža i ulja što se tamo stvara i naravno u vezi ovog imao sam pravo... Uz egr ventil skinuo sam i crijeva što idu sa intercoolera znači 2 komada i njih sam očistio, začuđujuče nije bilo tako puno ulja koliko sam očekivao u crijevima bilo je masno ali to su izgleda uljne pare koje s vrijeme na vrijeme tamo stvaraju... rastavljanje je išlo glatko i pod mazano stvarno su se švabe potrudile oko svakog detalja sve na svom mjestu hebiga das auto..... .... dalje nakon čišćenja i lagane zajebancije s egr ventilom koji je bio u užasnom stanju i naravno čišćenja ostali crijeva... auto koda je dobio nova pluča hehe brži odaziv gasa jednostavno osjeti se razlika to mogu kazat. jedini dio što nismo očistili je grana što ide dalje od egr ventila nismo tili riskirat da se nebi šta pokidalo to ćemo drugom prilikom nadam se kad turbina bude išla na reparaciju a kad će bit neznam... eto nadam se da sam pomogao dragim formašima koji su isto mislili očistit... bilo kakvo pitanje spreman sam odg i zadnje par slika!! egr ventil nije baš čist.. grana čisto sve!! ljudi pozz Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted May 25, 2013 Nije to tak ni strašno bilo,čistil sam i gore, usisnu si trebal skinut i očistit jel ona je u gorem stanju. i onda bi osjetil razliku. Share this post Link to post Share on other sites
danijel12 0 Posted May 25, 2013 Nije to tak ni strašno bilo,čistil sam i gore, usisnu si trebal skinut i očistit jel ona je u gorem stanju. i onda bi osjetil razliku. dali a nezz nisam se ufal he ima dosta tega za skidat mislim za usis!! Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted June 4, 2013 Kakva je situacija s skidanjem usisne na petici 77kw? jel lakše pristupiti šarafima nego na passatu 3b ili je teže zbog položaja mašine? Share this post Link to post Share on other sites
danijel12 0 Posted June 6, 2013 Kakva je situacija s skidanjem usisne na petici 77kw? jel lakše pristupiti šarafima nego na passatu 3b ili je teže zbog položaja mašine? nezz stari nisam još skido kad uhvatim vremena ali sam gledo malo po netu nije teško samo je malo stisnuto i moraš odozdola skinut jednostavnije je kad ga rastavim stavim slike tu na forum... Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted December 30, 2015 Jel skidao tko usisnu? Ja se spremam cistiti egr pa bi i usisnu odmah..ili mozda kupiti ima liqui molly neki sprej koji otopi garez Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted December 31, 2015 Imas malo zajebancije sa donjim sarafima dok skines usisnu, ali nikakvi liqui moly ti nece pomoc, cetkicu u ruke i ribaj, pogotovo na usisnim kanalima Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted December 31, 2015 (edited) A onaj hladnjak ispusnih plinova ide dolje s usisnom ili ga ne diram? Za sve tdi motore ima video na netu ali za pd 105 nikako naci Edited December 31, 2015 by gorup Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted January 1, 2016 Rijeseno.ocisceno i jedino me muci ulje u usisnoj kaj prek oduska dolazi, ali tak valjda mora biti Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 1, 2016 To su uljne pare koje se kondeziraju i stvaraju ulje.... Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted January 2, 2016 Slobodno se stavi onaj oil catch can? Share this post Link to post Share on other sites