rebac 0 Posted June 2, 2013 Ovako što kako napraviti doči to getribe krače za G3 2.0 8V GTI 2E motor !!!????? Naravno koliko novaca za to sve treba ???? Hvala Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted June 2, 2013 Ovako što kako napraviti doči to getribe krače za G3 2.0 8V GTI 2E motor !!!????? Naravno koliko novaca za to sve treba ???? Hvala Treba ti gitriba od golfa 2 gti 16v kr oznake 2y a koliko love nemam poima uglavnom nemoraš ništa drugo mjenjat osim nje Share this post Link to post Share on other sites
rebac 0 Posted June 2, 2013 (edited) Treba ti gitriba od golfa 2 gti 16v kr oznake 2y a koliko love nemam poima uglavnom nemoraš ništa drugo mjenjat osim nje Ok hvala puno ako ima ko neka slobodno nabaci cijenu na PM Edit : i po cemu da znam recimo ja obicni laik da je to glava kr-a naravno kod kupnje ??? Kada stavim tada cu sigurno znati jelje ili nije Edited June 2, 2013 by rebac Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted June 2, 2013 Prvo napišeš kakav mjenjač imaš,na poluge ili na sajle (najvjerojatnije na poluge). Onda napišeš oznaku svog mjenjača (nalazi se sa donje strane zvona mjenjača,otprilike na sredini,to su tri slova). Onda se zna kakve omjere imaš te nam napišeš što bi htio,da li bi htio svih 5 brzina kraće ili bi samo prve tri itd. 2Y nije nužno kraći mjenjač od tvoga. Ako imaš CHE mjenjač ovi su omjeri: R&P - 3.67 1st - 3.45 2nd - 1.94 3rd - 1.29 4th - 0.97 5th - 0.80 A 2Y je : R&P - 3.67 1st - 3.45 2nd - 2.12 3rd - 1.44 4th - 1.13 5th - 0.91 Razlika nije velika,pitanje je što ti treba tj. koliko kraći mjenjač želiš. Možeš imati kratak kao kod Golfa 1 GTI 2H je : R&P - 3.94 1st - 3.45 2nd - 2.12 3rd - 1.44 4th - 1.13 5th - 0.91 Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted June 2, 2013 Prvo napišeš kakav mjenjač imaš,na poluge ili na sajle (najvjerojatnije na poluge). Onda napišeš oznaku svog mjenjača (nalazi se sa donje strane zvona mjenjača,otprilike na sredini,to su tri slova). Onda se zna kakve omjere imaš te nam napišeš što bi htio,da li bi htio svih 5 brzina kraće ili bi samo prve tri itd. 2Y nije nužno kraći mjenjač od tvoga. Ako imaš CHE mjenjač ovi su omjeri: R&P - 3.67 1st - 3.45 2nd - 1.94 3rd - 1.29 4th - 0.97 5th - 0.80 A 2Y je : R&P - 3.67 1st - 3.45 2nd - 2.12 3rd - 1.44 4th - 1.13 5th - 0.91 Razlika nije velika,pitanje je što ti treba tj. koliko kraći mjenjač želiš. Možeš imati kratak kao kod Golfa 1 GTI 2H je : R&P - 3.94 1st - 3.45 2nd - 2.12 3rd - 1.44 4th - 1.13 5th - 0.91 Ali kec ima tanku spojnicku osovinu a on na trici bi trebao imat debelu ko i na 2y gitribi 28 zubi ako se ne varam Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted June 3, 2013 Ne varaš se,on bi trebao imati jaču spojničku no kako je to već stari auto moguće je da ima neki drugi mjenjač a ne orignalni,mi ne znamo što on ima jer nije napisao. A najmanji je problem promijeniti lamelu kada se skine mjenjač. Kombinacija je puno i on bi trebao napisati što ima a što želi dobiti da bi dobio konkretniji odgovor. 2Y je kraći mjenjač od njegovog no možda on treba/želi još kraći. Isti je i ABG mjenjač,oba su 020 mjenjači za 16v. Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted June 3, 2013 Sta ce ti kraci mjenjac? Ja na GTI 16v sam stavio od 8v(neznam koja oznaka)i auto dobro ide i ubrzava,ali,hhhhh,ali,4 brzina je cca195kmh a 5brzina 205kmh,tj stanu obrtaji na 5700 ,hhhh, mozda danas sutra ubacim 5brzinu od iste oznake mjenjaca ali da je duza,da ide bar do 7000okr, : ) Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted June 3, 2013 kod mene na 2E motoru je neki kratki mjenjac do jaja.. 4. mi je u blokadi negdje 170. dok mi je peta zaribala pa sam stavio malo duzu petu,tako da se sad u petoj zavrti preko 220.. za grad dosta do 4. otvorena voznja u 5. 2000 okretaja 100km/h Share this post Link to post Share on other sites
rebac 0 Posted June 3, 2013 (edited) kod mene na 2E motoru je neki kratki mjenjac do jaja.. 4. mi je u blokadi negdje 170. dok mi je peta zaribala pa sam stavio malo duzu petu,tako da se sad u petoj zavrti preko 220.. za grad dosta do 4. otvorena voznja u 5. 2000 okretaja 100km/h Meni je 2 oko 100 km/H 3 oko 150 km/h CHE mjenjač !!! Dakle stavio bi krači mjenjač da se to malo brze razvrtava a i u planu je mapiranje druga punpa regulator pritiska do 4 bara olakšavanje zamašnjaka motorom za zadovoljan kaj se potrošnje tiče neke moje kombinirane vožnje od 8,5-10L max s malo više gasa !!! Jel davno je frend imao 8 ventilca tako malo drkanog i niti jedan serijala abf mu nije mogao ništa il nisu znali voziti Jedino ako nema neko povoljno abf-a pa možda se odlučim na to !!!! Ali gledao sam sve paprene cijene za motore il sam čorav al ni to nebi bilo čudno !!! Edited June 3, 2013 by rebac Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted June 3, 2013 Meni je 2 oko 100 km/H 3 oko 150 km/h CHE mjenjač !!! Dakle stavio bi krači mjenjač da se to malo brze razvrtava a i u planu je mapiranje druga punpa regulator pritiska do 4 bara olakšavanje zamašnjaka motorom za zadovoljan kaj se potrošnje tiče neke moje kombinirane vožnje od 8,5-10L max s malo više gasa !!! Jel davno je frend imao 8 ventilca tako malo drkanog i niti jedan serijala abf mu nije mogao ništa il nisu znali voziti Jedino ako nema neko povoljno abf-a pa možda se odlučim na to !!!! Ali gledao sam sve paprene cijene za motore il sam čorav al ni to nebi bilo čudno !!! 2y ti je dobra gitriba kratka je jer se 16v voli vrtit ali potrošnja ce ti se malo dignut i gulit ces po autoputu 120 u 5. na 4000okr Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted June 3, 2013 2e motor ima dugi hod i nije bez razloga na njemu duži mjenjač kao i na abf-u za razliku od 1.8 motora i 8 i 16v. sa kraćim mjenjačem ćeš dobiti osjećaj da auto ide bolje ali izm,jeri pa ćeš vidjet da je čak možda spori. Taj motor ide lijepo iz niskih okretaja ali iznad 6 rpm nije koa 1.8 , i sa dužim mjenjačem je duže u toj zoni gdjr je naj jači, kratki mjenjač bi imao smisla na nabrijanoj glavi i agresivnijoj bregastoj.. kao što je kenny napisao , 16v kr/pl voli okretaje i tu je bolji kraći mjenjač , za abf isto bolji seriski ukoliko je motor stock Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted June 4, 2013 Posto je tema o motoru koji mene zanima imam pitanje. Kada bi ubaciva taj motor u duju koja je po papirima 1.6b oznake PN na motoru,dali moze ostat moja getriba,normalno triba mi komplet motorna instalacija,svi agregati vjerovatno i rezervoar s pumpom i plovkom,samo mi je ta getriba upitna,e da i ako sam sta zaboravio nadopisite.... Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted June 4, 2013 Posto je tema o motoru koji mene zanima imam pitanje. Kada bi ubaciva taj motor u duju koja je po papirima 1.6b oznake PN na motoru,dali moze ostat moja getriba,normalno triba mi komplet motorna instalacija,svi agregati vjerovatno i rezervoar s pumpom i plovkom,samo mi je ta getriba upitna,e da i ako sam sta zaboravio nadopisite.... Može , moraš svoj set kvačila, ako mi daš kod getribe mogu ti ispisati omjere. btw.. ( ako ti je lamela f190 , uzmi lamelu f210 za spojničku od 24 zuba ) t neb trebao biti problem za taj motor Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted June 4, 2013 (edited) Može , moraš svoj set kvačila, ako mi daš kod getribe mogu ti ispisati omjere. btw.. ( ako ti je lamela f190 , uzmi lamelu f210 za spojničku od 24 zuba ) t neb trebao biti problem za taj motor Etka kaze da je na PN motoru 4s getriba,e sad dali je sta kemijano neznam,mora bi provjerit na getribi, a lamela je 190 to znam jer sam ju mjenja ima par godina Edited June 4, 2013 by Leo-st Share this post Link to post Share on other sites
sarmaguru 1 Posted June 4, 2013 kod mene je ACD mjenjač na 8v i poprilično su kratki omjeri ovdje na sredini stranice imaš omjere http://www.rabbitgtipage.com/transmission.html Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted June 4, 2013 kod mene je ACD mjenjač na 8v i poprilično su kratki omjeri ovdje na sredini stranice imaš omjere http://www.rabbitgtipage.com/transmission.html Po ovoj tabeli nije velika razlika izmedju moje i getribe od 2e motora Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted June 4, 2013 Ovi sto voze 2.0 motore...koliko imate ubrzanje 0-100 ili od 60-100 u trecoj Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted June 4, 2013 (edited) Evo ovako, ubrzanje vama ne ovisi samo o getribi, nego naravno i o gumama, što su vam šire gume auto sporije ubrzava, više troši i krajnja mu je manja brzina, i tako u svakoj brzini vrijedi. U mene je ja mislim 4T getriba, samo nisam siguran jer mi se vidi 4 i nešto od slova T na njoj, pa ne znam jeli 4Y ili 4K dosta mi je izlizano to slovo, ali najvjerovatnije je mi je 4T. Uglavnom podatke sam našao na ovoj stranici http://zelek.com/diagram_charts/diagramlist.htm a vamo sam unio podatke o brzinama i profilu guma i dobijo dijagram http://www.cargister.com/calculator-gear-ratio Pa onda koga zanima samo unese podatke o prijenosim i dobije dijagram, koji u mene približno točno odgovara u auta s tom getribom, razlika možda u par kilometara Edited June 4, 2013 by Ivan Pandža Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted June 23, 2013 evo ja bi 5 brzinu stavio do TDIja 90ks,ali nemamo pojma koje su oznake ni kod mene ni kod frenda,e sad kako se to skine i sta... doznamo kodove kroz koji dan... moze par uputa do tada Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted June 24, 2013 evo ja bi 5 brzinu stavio do TDIja 90ks,ali nemamo pojma koje su oznake ni kod mene ni kod frenda,e sad kako se to skine i sta... doznamo kodove kroz koji dan... moze par uputa do tada ako ćeš mjenjat samo 5 br. odnosno zupčanik, to ti je naj lakše , čak se nemora mjenjač skidati sa autu , smo nočni poklopac. moraš uporediti diferencijale od oba mjenjača tako da bi točno znao dali je i koliko je duža ili kraća brzina.. Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted June 24, 2013 (edited) chb je bila mene na mome agg znaci s 1.8 90ks trica s njom je ispaljivao brzina 5 2000rpm 72kmh po satu na 195 45 16,nije samo staviti duzu petu jer se moze izgubiti snaga zbog difa... ovaj mjenjac navedeni sluzi na abf tako da ,4 pera bez federa Edited June 24, 2013 by VWlaho Share this post Link to post Share on other sites
T o m a 3 Posted June 24, 2013 evo ja bi 5 brzinu stavio do TDIja 90ks,ali nemamo pojma koje su oznake ni kod mene ni kod frenda,e sad kako se to skine i sta... doznamo kodove kroz koji dan... moze par uputa do tada Tebi ne paše od tdi-a, ako si stavio mjenjač od 8v (020) Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted June 24, 2013 A mozda od 1.6 74kw?Na poluge je mjenjac Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted June 25, 2013 Evo imam dole jedan mjenjac... Ja sam skinuo ovaj poklopac,ali ovaj da komplet vidim zubcanike i vilicu I ovo sad ima,i koji je tu bitan oba ta zubcanika ili...? Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted June 25, 2013 kad mjenjas 5. brzinu.mjenjas oba zubcanika.. e sad ja sam zaboravio...ja sam skinio zubcanik sa 37 zubi i stavio sa 45 zubi...e sad dal je 37 zubi imao ovaj ljevi ili desni,zaboravio sam... ugl kad mjenjas 5.u moraras oba zubcanika jer ti je to u paru,jedan veci jedan manji... koji je to kod mjnjaca Share this post Link to post Share on other sites