Ivan Pandža 0 Posted June 8, 2013 Evo ovako zbavio sam radio-mp3 LG LAC3900RN sa ovakvim bojama na sebi roza, narančasta, zelena, zelenocrna, plava, plavobila, 2X tamnoplava i bila, i sad bih spajao na Golfa. A u Golfa imam drugačiji radio sa drugačijim konektorom, pa bih spojio onda žice na žice na ovoga novoga. Od Golfa koje imam žice su ove boje crvena, ona spojena na ovaj stari konektor sa narančastom i naravno crvenom,pretpostvaljam da bi onda i nju trebalo spojiti opet na dvije, smeđa mi je spojena na crnu, da pretpostavim to je masa, 2X sivo crnu koja je spojena na 2 bijele, i 2X zelenocrne ja mislim koje su spojena na isto te boje. Pa sad pošto neznam koja od ovih boja od ovoga novoga mp3 služi za koju svrhu i koju bi trebalo izolirati, molio bih da mi netko pomogne oko toga, pošto se ne razumijem ni truna oko te audio tehnike, jer nikad nisam to spajao. Svaka pomoć dobro došla Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 8, 2013 procito sam samo ovo di koja zica odnesi t ljudima koji se bave tim, 50-100kn, bar znas da je dobro Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted June 8, 2013 bez obzira sta odlucis i napravis, stavi euro jack-ove jer to je spas, kasnije ce ti mjenjanje radia biti djecja igra ako mozes stavi koju sliku jer ovako je to igra bez granica Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted June 8, 2013 nitrous-oxygen said: bez obzira sta odlucis i napravis, stavi euro jack-ove jer to je spas, kasnije ce ti mjenjanje radia biti djecja igra ako mozes stavi koju sliku jer ovako je to igra bez granica Aha, a kako izgleda taj euro jack, možeš li mi naći kakvu sliku, jer ja imam nekakav konektor, koji nije došao u golfu, već mi došao sa starijim radiom i on je spojen na njega, i ovaj što ima u novom radiju se ne može spojiti na taj, jer su potpuno na drugoj strani i nisu ni približno isti, uglavno poslikam sutra taj novi radio i konektor na njemu i slike od staroga i ako sumnjam da će se išta vidjeti na njemu jer sve to zbijeno, pa ćemo onda vidjeti to. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted June 8, 2013 Uglavnom našao sam upute na ovom linku za njega http://www.lg.com/tn_en/support-product/lg-LAC3900RN# i moći ću ga spojiti preko njih, samo me ovo zanima, pošto vam ne mogu to uslikati te upute odnosno shemu spajanja, spominje se neki kao prigušivač (dimmer) i njegova skolpka, dali je to povezano sa kontaktom jer ima isti znak kao sklopka za paljene i obadvoje su spojene prema akumulatoru, A ja mislim da je u golfa samo crvena spojena prema kontaktu pa na akumulator, pa me zanima mogu li se zajedno spojiti te dvije na crvenu, ili mi je bolje da ne spojim taj prigušivač, da ga izoliram. Pa eto neka netko stručan udje i pogleda shemu, pa neka mi odgovori Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted June 9, 2013 (edited) http://static2.tme.eu/katalog_pics/8/3/b/8...6909/zrs-50.jpg ovo ti je muski euro konektor, koji dolazi na svim radijima i predpostavljam da je tako i na tvom, on se ubode na zenski konektor koji vecina novih auta ima serijski vec u sebi ali tvoj nema pa ga ti trebas staviti a on izgleda ovako: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...unit_in_car.JPG ovaj zenski konektro lijepo spoji na svoju inastalaciju i kasnije ces moci mjenjat radio kada ti se prohtije, tih euro jekova imas u trgovinama gdje prodaju neku elektro robu što se tice drugog pitanja, najme, vrlo je jednostavno, prvo sa probirkom nadi plus, te ga oznaci nekako, predpostavljam da golf ima samo stalan plus i da bi za kontakt trebao vuci plus s bravice a to je zajebancija za laika. sad cu ti i opisati sta ti koja zica sluzi koliko budem znao, neko strucnije neka me dopuni Plava zica: ti je plus za antenu( ak imas antenu na izvlacenje se pokrece motoric i antena se dize) koji ti moze ostat nespojen roza zica: mislim da je to za neku semu oko osvjetljenja (tako je nesto bilo kod mene) takoder mislim da nemoras sapajati crvena zica: to ti je ta zica koja bi trebala biti na plusu od kljuca( sto ce reci da radio ne radi dok nije kljuc unutra, ili dok nije kontakt upaljen) zuta zica: to ti je stalni plus (pomocu njega ti se ne gube memorije stanica i slicne postavke na radiu) crna zivca: masa Plavo bijela zica : to je pobuda za pojacalo ak ces ga imat narandasta zica: nesto s telefonom ne znam tocno za zvucnike semu valjda razumijes i sam da ti ne pisem toliko. ono bitno je da ako ne mozes naci taj plus sa kljuca, spoji zutu sa crvenom, i tako ce ti radio moci biti upaljen stalno bez obzira na kljuc. naravno spoji masu i to je u principu to, slijedi spajanje antene i zvucnika, za koje moras vidit gdje ti je koji kabel i koje boje, ako znas koje zice su ti od zvucnikaa ne znas koji je koji, za to upotrebi malu aaa baterijicu (spoji je na zice i cut cess lagano pucketanje u zvucniku kada spojis bateriju) i tako ces skuziti od kojeg je zvucnika koja zica ima jos tu toga dosta sto ce te zanimati pa pitaj, ne mogu se sjetit svega sto bi ti trebalo sada ipak sam još malo mamuran Hvala Edited June 9, 2013 by nitrous-oxygen Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted June 9, 2013 nitrous-oxygen said: http://static2.tme.eu/katalog_pics/8/3/b/8...6909/zrs-50.jpg ovo ti je muski euro konektor, koji dolazi na svim radijima i predpostavljam da je tako i na tvom, on se ubode na zenski konektor koji vecina novih auta ima serijski vec u sebi ali tvoj nema pa ga ti trebas staviti a on izgleda ovako: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...unit_in_car.JPG ovaj zenski konektro lijepo spoji na svoju inastalaciju i kasnije ces moci mjenjat radio kada ti se prohtije, tih euro jekova imas u trgovinama gdje prodaju neku elektro robu što se tice drugog pitanja, najme, vrlo je jednostavno, prvo sa probirkom nadi plus, te ga oznaci nekako, predpostavljam da golf ima samo stalan plus i da bi za kontakt trebao vuci plus s bravice a to je zajebancija za laika. sad cu ti i opisati sta ti koja zica sluzi koliko budem znao, neko strucnije neka me dopuni Plava zica: ti je plus za antenu( ak imas antenu na izvlacenje se pokrece motoric i antena se dize) koji ti moze ostat nespojen roza zica: mislim da je to za neku semu oko osvjetljenja (tako je nesto bilo kod mene) takoder mislim da nemoras sapajati crvena zica: to ti je ta zica koja bi trebala biti na plusu od kljuca( sto ce reci da radio ne radi dok nije kljuc unutra, ili dok nije kontakt upaljen) zuta zica: to ti je stalni plus (pomocu njega ti se ne gube memorije stanica i slicne postavke na radiu) crna zivca: masa Plavo bijela zica : to je pobuda za pojacalo ak ces ga imat narandasta zica: nesto s telefonom ne znam tocno za zvucnike semu valjda razumijes i sam da ti ne pisem toliko. ono bitno je da ako ne mozes naci taj plus sa kljuca, spoji zutu sa crvenom, i tako ce ti radio moci biti upaljen stalno bez obzira na kljuc. naravno spoji masu i to je u principu to, slijedi spajanje antene i zvucnika, za koje moras vidit gdje ti je koji kabel i koje boje, ako znas koje zice su ti od zvucnikaa ne znas koji je koji, za to upotrebi malu aaa baterijicu (spoji je na zice i cut cess lagano pucketanje u zvucniku kada spojis bateriju) i tako ces skuziti od kojeg je zvucnika koja zica ima jos tu toga dosta sto ce te zanimati pa pitaj, ne mogu se sjetit svega sto bi ti trebalo sada ipak sam još malo mamuran Hvala . Hahahaha, dobro si imao sve volje objašnjavati, hvala na pomoći ma znao sam ja okoprilike sve zašto je to kad sam uspio naći upute, a bez ikakvih uputa pojma imao nisam, znam nešto engleskog, samo nisam razumio zašto je ta roza, ako me razumiješ A taj konektor taj mali imam na novom radiju sa njim, maloprije sam spojio sve da radi, uglavnom rozu, plavu, narančastu i plavobilu nisam spojio, njih sam izolirao. Žutu i crvenu sam spojio odmah na crvenu jer mi ne ide na kontakt uopće crvena, nego odmah prema akumulator, pa ne bi mi radio LG uopće bez tog. A pošto imam samo dva zvučnika nazad u njemu, znao sam da su mi preostale 4 žice za njih, samo pazio na minus i plus, zelenu i zeleno crnu na iste te od auta sam spojio, i tako ove dvije isto i to je to, radi kao zvrk sad Hvala još jednom što si mi pokušao pomoći Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted September 27, 2014 pozdrav, može mala pomoć oko spajanja radia više iz opreza. sutra ću ubacit novo radio u auto, staro san izvadio i ubacio kavez. Onaj jedan konektor je samo za zvučnike i njega sam skužio kako ukopčat. drugi konektor me malo muči zbog boja žica jer neznam šta je ova žica accesory i dali se spaja na ovu crveno-bilu, isto tako telefon (?) ostaje neukopčan a remote za pojačalo je na prošlom radiu bio direktno spojen na žicu, ne priko konektora. Pokuša san izvadit pin iz konktora za remote al neide tako da bi njega onda direktno spojio na žicu. dal je to onda "sigurno" ovako spojit? evo slika tih konektora http://postimg.org/image/4asmzee8b/ Share this post Link to post Share on other sites