The_wall 0 Posted June 10, 2013 Auto mi je što se tiče izgleda groblje... hauba i krov su skroz izbljedjeli na suncu, od poliranja ništa jer sam ga več tolko puta polirao da auto jednostavno nije više crven nego bijelo crven, znači vidi se špric kit. Problem je u tome što se taj auto kompletno lakirat izpočetka i sve zajedno limarit itd. meni i mom džepu ne isplati jer ima puno felera, i trebao bi izdvojit 6-7 soma kuna. Pa sam htio pitat nekog tko se kuži kak bi ispao auto kad bi se onim zelenim grubim spužvicama izmatirao lak i neke sitnice pokitale i onda samo na to 2 ruke farbe i to je to? znači bez kompletnog skidanja boje sa auta do lima, limarenja, kitanja i šprickitanja cijelog auta. uopče mi nije bitno što bi se vidle neke sitne udubine, bitno mi je samo da se malo boja osvježi da nije bljedo bijelo-crven... znači jel moguče samo matirat farbu onim okruglim zelenim grubim spužvicama i onda lak baza jednu ruku recimo i bezbojni sjajni i to je to? jer bi onda ja cijeli auto sam sa spužvicama izmatirao i pokitao neke sitnice, pa bi ga odfuro do lakirera da ga pošprica jednu ruku farbe, jer mislim da bi na taj način najjeftinije prošo. hvala pozz. Share this post Link to post Share on other sites
Dariosmb 0 Posted June 12, 2013 Jesi mozda razmisljao o foliji, ispalo bi te jetinije od lakiranja. Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted June 12, 2013 Koliko para toliko muzike.... Moze se sve ali kako ce to ispasti i koliko ce to biti dugotrajno na tebi je da riskiras Share this post Link to post Share on other sites
The_wall 0 Posted June 14, 2013 da folija kombinacija zvuči dobro, ali treba to dobro napravit, budem malo potražio topice o tome... može biti samo ljepši ako ga i sa valjkom pofarbam . Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted June 14, 2013 najbolja solucija i najjeftinija, sto ja sebi planiram napraviti, a to mi je susjed lakirer rekao da napravimo, kupit cemo lak bezbojni i dec boje od auta. Prvo cu ga izmatirati sa vodobrusnim 2000 lagano, lagano pa ce na prelaz proci malo gdje treba i zalit cemo ga lakom, i mirna bosna, najjeftinije a najbolje. Naravno naci ce ih se tu par pametologa koji ce srat kako to nevalja ali i jabih volio da imam milju eura za lakiranje nanovo cijelog auta. samo da nadodam nedavno je to radio jednom liku i auto je ispao odlicno, inace je plavi auto bio , boja je dosla kao nova. eto, toliko od mene Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted June 14, 2013 Pitanje, pitanje, pitanje. Nedavno sam lakirao obrvu na dvojci, baza + 3 ruke bezbojnog svakih 40 minuta. Ispalo je savršeno. Nakon tri dana sušenja postavim obrvu ali sam je pritom trebao malo savinuti da bi sjela po rubu maske i opet sve 5. Danas nakon 7 dana sušenja izvezem auto van na sunce i ispuca mi lak na lajsni, sitne pukotine na mjestima gdje se lajsna najviše protegla. Da li lakirati ponovno jer sam poštivao sva pravila struke ili ošlajfati sa 1500/2000/2500 pa prepolirati? Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted June 14, 2013 mozes, ali mislim da bi najbolje bilo kada to sve napravis bacis jos jednu ruku laka, njezno, po mogucnosti dok je na autu da ti nebi pucalo opet koji lak si koristio? u spreju ili iz šprice? Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted June 15, 2013 mozes, ali mislim da bi najbolje bilo kada to sve napravis bacis jos jednu ruku laka, njezno, po mogucnosti dok je na autu da ti nebi pucalo opet koji lak si koristio? u spreju ili iz šprice? Ma ništa od drugog sloja boje, ne radi se to tako. Ipak sam se odlučio na skidanje na nulu i nanovo: baza i 2 ruke bezbojnog. Mislim da sam previše zalio. Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted June 23, 2013 Ma ništa od drugog sloja boje, ne radi se to tako. Ipak sam se odlučio na skidanje na nulu i nanovo: baza i 2 ruke bezbojnog. Mislim da sam previše zalio. moras u lak dodati elastin aditiv ako mislis naprezati element, istotako to ide na branike, a i ovo 40min izmedju slojeva ti je predugo, nisu se pravo ni povezali slojevi i treba paziti debljinu nanosa, ako je HS lak ruka i pol ide, ako je MS onda 2-3 pune ruke, a pretpostavljam da je lakirano na ovim garaza-van uvjetima a ne lakirnica, svejedno izmedju slojeva ostavi samo 15ak minuta susenje za lak, a za bazu dok nije suha Share this post Link to post Share on other sites
ivan@turbo 0 Posted June 23, 2013 moras u lak dodati elastin aditiv ako mislis naprezati element, istotako to ide na branike, a i ovo 40min izmedju slojeva ti je predugo, nisu se pravo ni povezali slojevi i treba paziti debljinu nanosa, ako je HS lak ruka i pol ide, ako je MS onda 2-3 pune ruke, a pretpostavljam da je lakirano na ovim garaza-van uvjetima a ne lakirnica, svejedno izmedju slojeva ostavi samo 15ak minuta susenje za lak, a za bazu dok nije suha Bas kako je receno zavisi ti od laka je li Hs ili Ms i nema potrebe tri ruke prelazit obicno prede se prva ruka lagano u magli a drugu upotpunis i to je to. A sadq sto ti je lak popuco postoji viaw razloga od podloge pa debljine laka naj bolje ti je sve saslajfat pa bacit filer i onda 600,800,1200 i oboji.znaci bacis bazu kada ona matira bacas bezbojni lagano u malgi onda ga popuni i to je to Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted June 24, 2013 Auto mi je što se tiče izgleda groblje... hauba i krov su skroz izbljedjeli na suncu, od poliranja ništa jer sam ga več tolko puta polirao da auto jednostavno nije više crven nego bijelo crven, znači vidi se špric kit. Problem je u tome što se taj auto kompletno lakirat izpočetka i sve zajedno limarit itd. meni i mom džepu ne isplati jer ima puno felera, i trebao bi izdvojit 6-7 soma kuna. Pa sam htio pitat nekog tko se kuži kak bi ispao auto kad bi se onim zelenim grubim spužvicama izmatirao lak i neke sitnice pokitale i onda samo na to 2 ruke farbe i to je to? znači bez kompletnog skidanja boje sa auta do lima, limarenja, kitanja i šprickitanja cijelog auta. uopče mi nije bitno što bi se vidle neke sitne udubine, bitno mi je samo da se malo boja osvježi da nije bljedo bijelo-crven... znači jel moguče samo matirat farbu onim okruglim zelenim grubim spužvicama i onda lak baza jednu ruku recimo i bezbojni sjajni i to je to? jer bi onda ja cijeli auto sam sa spužvicama izmatirao i pokitao neke sitnice, pa bi ga odfuro do lakirera da ga pošprica jednu ruku farbe, jer mislim da bi na taj način najjeftinije prošo. hvala pozz. Jesi razmisljao o plasti dip-u? Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted June 24, 2013 plasti dip je obično govno https://m.facebook.com/media/set/?set=a.468...=1&refid=17 Share this post Link to post Share on other sites
The_wall 0 Posted June 25, 2013 najbolja solucija i najjeftinija, sto ja sebi planiram napraviti, a to mi je susjed lakirer rekao da napravimo, kupit cemo lak bezbojni i dec boje od auta. Prvo cu ga izmatirati sa vodobrusnim 2000 lagano, lagano pa ce na prelaz proci malo gdje treba i zalit cemo ga lakom, i mirna bosna, najjeftinije a najbolje. Naravno naci ce ih se tu par pametologa koji ce srat kako to nevalja ali i jabih volio da imam milju eura za lakiranje nanovo cijelog auta. samo da nadodam nedavno je to radio jednom liku i auto je ispao odlicno, inace je plavi auto bio , boja je dosla kao nova. eto, toliko od mene da zvuči ko dobra kombinacija.. Share this post Link to post Share on other sites