filipmk3 0 Posted June 13, 2013 Bok! Trebam neke informacije od znalaca! Dakle trenutno u autu imam 1.8 55kw benzniski motor, sa ugrađenim plinom.Želja mi je stavit a naišo sam na jedan takav motor 1.8 GT 66kw iz trojke.Po slici kolko primjetim je potpuno isti motor.E sad me zanimaju koje su razlike izmedu ta dva motora, te ako se odlučim na presadnju organa, dal mi paše struja i getriba sa mojeg 55kw na tog 66kw,, te instalacija plina dal bi se isto podudarala na šaraf. Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted June 13, 2013 Treba ti bregasta,ispusna grana i kompjuter. Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted June 13, 2013 Ako već mijenjaš odi barem na 2.0 8v motor, tu ćeš osjetiti nešto razlike u snazi, potrošnja ista, a i sve ti ide na šaraf - možeš ostaviti getribu, poluosovine, druga struja samo...radio sam sebi identičnu stvar i prezadovoljan sam. Radit swap samo za 10kW više po meni ne vrijedi tog truda, investicije i te povećanje snage koju nećeš zapravo ni osjetiti... Share this post Link to post Share on other sites
filipmk3 0 Posted June 13, 2013 Ako već mijenjaš odi barem na 2.0 8v motor, tu ćeš osjetiti nešto razlike u snazi, potrošnja ista, a i sve ti ide na šaraf - možeš ostaviti getribu, poluosovine, druga struja samo...radio sam sebi identičnu stvar i prezadovoljan sam. Radit swap samo za 10kW više po meni ne vrijedi tog truda, investicije i te povećanje snage koju nećeš zapravo ni osjetiti... Mislio sam stavit taj 90ks i jos gore smchiptuning,Nije mi sad bas bitna neka velika konjaža,,jer sa tim autom dnevno radim 80km do posla i nazad.Znači gledam da mi plin ostane u autu i da sam spojim na drugi motor,,,naravno monopoint mora biti.A taj 2.0 nije kolko znam....? Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted June 13, 2013 Da nije, 2.0 je digifant Imao sam 1.8 75 konja monopoint i to je auto do trgovine i nazad sve ostalo je frustrirajuće a i potrošnja mu je oko 10l, vozio sam ovaj 1.8 90 konja i nije mi nešto puno bolje išao pa sam ubacio ovaj 2.0 115 konja i auto je simpatičan trenutno, zadovoljava Potrošnja je nekih 7-8 otvorene ceste tako da pobjeđuje stari motor u svim aspektima, opravdani swap skroz... Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted June 14, 2013 (edited) Mislio sam stavit taj 90ks i jos gore smchiptuning,Nije mi sad bas bitna neka velika konjaža,,jer sa tim autom dnevno radim 80km do posla i nazad.Znači gledam da mi plin ostane u autu i da sam spojim na drugi motor,,,naravno monopoint mora biti.A taj 2.0 nije kolko znam....? Ja sam godinu i pol putovao svakodnevno Sisak-Zagreb, Sisak-Bregana, Sisak-Goričan, obilazio Hrvatsku uzduž i poprijeko, bio i u Cavtatu na kavi, napravio nešto sitno ispod 60 000 km s tim 2.0 motorom, nije bio 2E nego AGG i bio prezadovoljan potrošnjom koja je u prosjeku bila 7 L kombinirane vožnje. Na otvorenom se spusti i na 6, zagrebačke špice dignu prosjek i na 9, općenito Sisak locco vožnja i 2/3 otvorene ceste su oko sedmice. U usporedbi sa 1.8 monopoint: troši manje, ide dosta bolje: održavanje isto. Edited June 14, 2013 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
filipmk3 0 Posted June 16, 2013 Hmmm moram se raspitat kolko bi dosla ugradnja plina na 2.0 a ovaj prodat,jos je pod garancijom.Hvala na savjetu ekipa,,odgovorili ste me od 90ks Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted June 16, 2013 Motor 90ks imas u oglasima za 500kn navodno u dobrom stanju. Nije istina da se ne osjeti razlika vento kojeg imam sada ide puno bolje od tvog cabrija dok je bio kod mene. Share this post Link to post Share on other sites
filipmk3 0 Posted June 17, 2013 Motor 90ks imas u oglasima za 500kn navodno u dobrom stanju. Nije istina da se ne osjeti razlika vento kojeg imam sada ide puno bolje od tvog cabrija dok je bio kod mene. A da ima ih u oglasima za jeftine pare, dok ovaj 2.0 jos i drzi cjenu neku. Neznam moram razmislit sto cu.Ovo mi je fkt bezveze,,trosi 10L a nejde bas nikak,,auto za penziće Share this post Link to post Share on other sites