kikih 0 Posted June 13, 2013 ej.... Počele su vručine a samim time u zraku ima vise letečih objekata (muha,komaraca....) ......... do sad sam uvjek auto prao čarlijem ili auto šamponom ali mi je muka skidati te vražje posušene insekte... Na tržištu ima mnogo odstranjivača insekata za automobil pa molim vase prijedloge tko što koristi ,koje sredstvo dobro skida a da pritom nebi došlo do oštečivanja laka i plastika.. Hvala Share this post Link to post Share on other sites
kameni 0 Posted June 13, 2013 imas bas spuzvicu za ta sran*a , dost grubo izgleda al uglavnom skida Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 13, 2013 pa imas sredstva tipa sonax ..bilo koja benzinska poneses 100kn i opremis se Share this post Link to post Share on other sites
Bube 1 Posted June 13, 2013 Sonax ili Nigrin sprej i nema greske, oboje skidaju sve od vinske musice do debelog hrusta. Cijena je oko 70 kn a mislim da ima i nesto jeftinije ali manje "pakovanje". Nikako grebat sa grubim spuzvama, ode lak u roku odmah. Pogotovo na novim autima a metalik lekovima. Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted June 13, 2013 ima neko od Mequiarsa nešto takvo? model? Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted June 13, 2013 ja koristim obicni nigrin iz kauflanda, 30ak kuna je mozda pola litre, uvijek je u gepeku, stanem naspricam sajbu, za par sekundi obrisem i sve ih je skinulo, isto tako i na branik i haubu naspricam i jako dobro skida s obzirom za koje je novce. sad sta se dogada s lakom, neznam, ne drzim dugo max minutu da djeluje i isperem odmah dobro. sigurno bolje nego strugati sa nekim spuzvicama po laku Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted June 14, 2013 ima neko od Mequiarsa nešto takvo? model? imam spuzvu ,moram vidit kak se tocno zove ,brutalna stvar ,brises kao sa gumicom a ne ostaju tragovi na laku ako vise volis tekuce onda ovo http://www.partes.hr/index.php?page=artikl...;id=050.520.007 Share this post Link to post Share on other sites
Ronaldo 16V 0 Posted June 14, 2013 Ili jednostavno kad perete auto, prvo ga namočite vodom..sačekate i sve muhe idu sa normalnim šamponom dole ili u samoposlužnim autopraonama pod pritiskom i još ako je sa toplom vodom! Uvjek tako perem, prvo namočim auto vodom, sačekam i našamponiram auto!! Share this post Link to post Share on other sites
kameni 0 Posted June 14, 2013 pa nisam rekel da je spuzva smirgel papir neg da sam malo grublje izgleda i ful je mekana , spuzva ko spuzva Share this post Link to post Share on other sites
jura_TDI 0 Posted June 14, 2013 (edited) ima neko od Mequiarsa nešto takvo? model? ja imam ovo http://www.partes.hr/index.php?page=artikl...;id=050.599.033 i nisam nesto previse zadovoljan. Mislim razgradi on ostatke musica ali opet ti to moras brisat rucnikom od mikrofibre e onda tek nastaje sranje jer sve te musice zaglave u rucniku... onda ne preostaje nista drugo nego pranje u masini. jos jedna mana je da ostavlja bijele tragove na plastičnim površinama, cijeli lip mi je bio bijel. Po meni najbolja solucija mini wash i deri, naravno ne sa 2 cm Ove spuzvice od mequiarsa nisam probao ali kad si svaki dan na autoputu mislim da bi poludio nakon nekog vremena da svakodnevno malom spuzvicom skidas musice. Edited June 14, 2013 by jura_TDI Share this post Link to post Share on other sites
nino1511 0 Posted June 14, 2013 Probao sam puno različitih proizvoda, ali najbolje idu dole s dimerom. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted June 14, 2013 (edited) Dimer Edited June 14, 2013 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Kera 0 Posted June 16, 2013 (edited) Mafrasol. Kupis litru 65kn, razrijedis na 15 litara vode i peres. Sve skida. Pospricas, ostavi 1 minutu i peri. Sve ide dolje. Musice, katran, crno od kocnica,sve.... Vec 4 godine samo s tim sve perem.... Edited June 16, 2013 by Kera Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted June 16, 2013 Gdje ima tog mafrasola u Varaždinu? Share this post Link to post Share on other sites
Kera 0 Posted June 19, 2013 Gdje ima tog mafrasola u Varaždinu? Kod mene..... Hahaha Share this post Link to post Share on other sites
Keza 0 Posted June 20, 2013 kera previse ti je jaka koncetracija moguce posljedice mogu biti jako skupe sa dimerom treba isto biti jako oprezan, proizvodac navodi omjer 1:80-100 za predpranje automobila zasad su se ok pokazali: Poorboys Bug Squash Chemical Guys bug bugger&tar remover koliko sam iz prakse vidio najbolje je ako imate vosak na autu mušice buno brže i lakše idu dole "specijalne" spužva i četke izbjegavati jer mogu dosta ogrebati lak a onda pomaže samo poliranje Share this post Link to post Share on other sites