0
kikih

Skidanje Insekata sa automobila

Recommended Posts

ej....

Počele su vručine a samim time u zraku ima vise letečih objekata (muha,komaraca....) ......... do sad sam uvjek auto prao čarlijem ili auto šamponom ali mi je muka skidati te vražje posušene insekte...

Na tržištu ima mnogo odstranjivača insekata za automobil pa molim vase prijedloge tko što koristi ,koje sredstvo dobro skida a da pritom nebi došlo do oštečivanja laka i plastika..

Hvala

imas bas spuzvicu za ta sran*a , dost grubo izgleda al uglavnom skida

pa imas sredstva tipa sonax ..bilo koja benzinska

poneses 100kn i opremis se

Sonax ili Nigrin sprej i nema greske, oboje skidaju sve od vinske musice do debelog hrusta. Cijena je oko 70 kn a mislim da ima i nesto jeftinije ali manje "pakovanje". Nikako grebat sa grubim spuzvama, ode lak u roku odmah. Pogotovo na novim autima a metalik lekovima.

ja koristim obicni nigrin iz kauflanda, 30ak kuna je mozda pola litre, uvijek je u gepeku, stanem naspricam sajbu, za par sekundi obrisem i sve ih je skinulo, isto tako i na branik i haubu naspricam i jako dobro skida s obzirom za koje je novce.

sad sta se dogada s lakom, neznam, ne drzim dugo max minutu da djeluje i isperem odmah dobro.

sigurno bolje nego strugati sa nekim spuzvicama po laku

Ili jednostavno kad perete auto, prvo ga namočite vodom..sačekate i sve muhe idu sa normalnim šamponom dole ili u samoposlužnim autopraonama pod pritiskom i još ako je sa toplom vodom! Uvjek tako perem, prvo namočim auto vodom, sačekam i našamponiram auto!!

pa nisam rekel da je spuzva smirgel papir neg da sam malo grublje izgleda i ful je mekana , spuzva ko spuzva

ima neko od Mequiarsa nešto takvo?

model?

ja imam ovo http://www.partes.hr/index.php?page=artikl...;id=050.599.033 i nisam nesto previse zadovoljan. Mislim razgradi on ostatke musica ali opet ti to moras brisat rucnikom od mikrofibre e onda tek nastaje sranje jer sve te musice zaglave u rucniku... onda ne preostaje nista drugo nego pranje u masini. jos jedna mana je da ostavlja bijele tragove na plastičnim površinama, cijeli lip mi je bio bijel. Po meni najbolja solucija mini wash i deri, naravno ne sa 2 cm :rolleyes: Ove spuzvice od mequiarsa nisam probao ali kad si svaki dan na autoputu mislim da bi poludio nakon nekog vremena da svakodnevno malom spuzvicom skidas musice.

Edited by jura_TDI

Mafrasol. Kupis litru 65kn, razrijedis na 15 litara vode i peres. Sve skida. Pospricas, ostavi 1 minutu i peri. Sve ide dolje. Musice, katran, crno od kocnica,sve....

Vec 4 godine samo s tim sve perem....

Edited by Kera

Gdje ima tog mafrasola u Varaždinu?

Kod mene..... Hahaha

kera previse ti je jaka koncetracija

moguce posljedice mogu biti jako skupe

sa dimerom treba isto biti jako oprezan, proizvodac navodi omjer 1:80-100 za predpranje automobila

zasad su se ok pokazali:

Poorboys Bug Squash

Chemical Guys bug bugger&tar remover

koliko sam iz prakse vidio najbolje je ako imate vosak na autu

mušice buno brže i lakše idu dole

"specijalne" spužva i četke izbjegavati jer mogu dosta ogrebati lak a onda pomaže samo poliranje

0