shifty 0 Posted June 16, 2007 Ovako, kupio sam prije par dana GOlf IV 1.6 98. godina i prešo 195 tisuća. već nakon dva dana sam primjetio da se ponekad nešto čudno čuje pod haubom (struganje) , i da otežano ulazi u prvu brzinu. Nedugo nakon toga sam skužio da nešto struže kad pustim gas da motor koći. Moj mehaničar je prvo rekao da je korpa od lamele otišla - promjenjeno komplet lamela, čuje se idalje... Sad kaže da to može samo još bit getriba/diferencijal... Jel mi netko može reć što još dolazi u obzir? Jel se to uopće isplati popravljat? -auto je pre do jaja i šteta je ga ostavit da stoji na mjestu ps, auto je najvjerojatnije negdje zakačio, vidi se da je varen lonac od ulja. Moguće da je getriba ostala bez ulja pa da je riknula... to je bi-bi Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted June 16, 2007 Mozda se sincroni cuju,uglavnom ja imam kuciste getribe u svojem sdi-u od 1.6 ,jer je mojekuciste od sdi.a napuklo Ajd predstavi auto pod temom-vasi auti i projekti Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 17, 2007 Struze kad se pusti gas tako da se koči motorom..... da.. mestar ima dobru predpostavku. Jesi li mozda gledao ulje u getrivbi..... jel ga ima na onom gornjem čepu.... ako necuri zavuci prst unutra i trebao bi "napipat" ulje.... Ako je ulje sive boje..... nesto je u getribi.... Share this post Link to post Share on other sites
shifty 0 Posted June 17, 2007 gledo sam još dok sam bio kod majstora.. ulje je crno i ima ga čim skineš čep, nemoraš ni zavlačit previše prst... jel to znaći da ču možda jeftinije proć nego što sam očekivao? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 18, 2007 Da to znači "mo??da" Share this post Link to post Share on other sites
Arki 0 Posted June 20, 2007 Tako je isto bilo sa mojim Polom. Iz cetvrte sam prebacio u trecu (normalna voznja...), i cim sam pustio kuplung pojavio se zvuk kao getriba radi na suho...Kada sam dao gas, zvuk je prestao... Raspalo mi se pola getribe, diferencijal i tak...Na kraju sam imao 1,3 i 5 brzinu. Sretno Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted June 20, 2007 isti zvuk se meni na 16v pojavio vise puta i svaki put se dif raspao,i nekidan na povratku iz karlovca isti vrag na pustanje gasa nesto se lomi ali opet odvezla se u st i sljedeci tjedan u goricu i nazad...i jos vozi Share this post Link to post Share on other sites