misc_maker 0 Posted July 4, 2013 pozz, znaci golf v gti 2007.....nekidan mi se upalila lampica "check engine"..ocitao sam gresku preko vcds-a i veli greska senzora protoka zraka....ponistio gresku ali nakon nekog vremena ponovno se upalila lampica. Ovlasteni veli treba ispitat al vjerojatno treba mjenjat maf sesnor (ja jos pitao dal se to moze ocistit sta, al veli on mi to ne radimo-sad kolko je to ciscenje pametno ili ne neznam). Citam po netu i svi navode kao osjetis na akceleraciji na nemirnom radu motora..ali meni auto ide super. Sad me zanima sta bi moglo jos bit u vezi toga da javi tu gresku a da nije maf senzor. Jel moze bit PCV ventil?? Ajd da cujem misljenja... tnx Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted July 4, 2013 A za početak ištekaj maf i provozaj. Vidi ima li razlike, ako nema onda je valjda gecrkt. Ali mene brine nakon poništavanja greške se pojavila opet ali nakon nekog vremena, znači nije odmah. Da je crknuo upalio bi grešku kod prvog stiskanja... Share this post Link to post Share on other sites
misc_maker 0 Posted July 4, 2013 A za početak ištekaj maf i provozaj. Vidi ima li razlike, ako nema onda je valjda gecrkt. Ali mene brine nakon poništavanja greške se pojavila opet ali nakon nekog vremena, znači nije odmah. Da je crknuo upalio bi grešku kod prvog stiskanja... Znaci ponistio sam gresku...napravio koja 4 km doma..u par navrata sam i malo nagazio na papucicu gasa al se nije nist upalilo ...lampica se upalila kad sam sljedeci put upalio auto...tako mi se i prvi put upalila kod paljenja auta...?'! Share this post Link to post Share on other sites
MATAVR6 0 Posted July 4, 2013 Imaš li kod nekoga posuditi ispravan da probaš? Share this post Link to post Share on other sites
misc_maker 0 Posted July 4, 2013 Imaš li kod nekoga posuditi ispravan da probaš? Ma imam par frendova sa gti-ima..al neznam ....uvijek covjek kad nesta posudi lose zavrsi..da i njemu nebi sta sjebo... Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted July 4, 2013 (edited) Javila se tebi greska odmah kod prvog paljenja motora.. Tj. Kad si krenuo.. Ali lampica od check engina se upali tek kasnije.. Ili kod prvog sljedeceg paljenja.. Tfsi i bez mafa moze raditi u safe mapi preko map senzora.. Zato ti neosjetis neku razliku u voznji.. Pcv nema veze sa mafom.. Izmjer sta maf cita u voznji pa ces znati dali dobro mjeri ili ne.. Edited July 4, 2013 by Beli Share this post Link to post Share on other sites
misc_maker 0 Posted July 4, 2013 Javila se tebi greska odmah kod prvog paljenja motora.. Tj. Kad si krenuo.. Ali lampica od check engina se upali tek kasnije.. Ili kod prvog sljedeceg paljenja.. Tfsi i bez mafa moze raditi u safe mapi preko map senzora.. Zato ti neosjetis neku razliku u voznji.. Pcv nema veze sa mafom.. Izmjer sta maf cita u voznji pa ces znati dali dobro mjeri ili ne.. Pitam ja kod ovlastenog kao jel moguce da samo treba ocistit senzor il sta...jel mozda samo u tome caka..vele oni da oni to ne rade..pa sad citam vamo tamo dosta o tom ciscenju..vidim da se ti kuzis, sta ti mislis o tome? Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted July 4, 2013 Pitam ja kod ovlastenog kao jel moguce da samo treba ocistit senzor il sta...jel mozda samo u tome caka..vele oni da oni to ne rade..pa sad citam vamo tamo dosta o tom ciscenju..vidim da se ti kuzis, sta ti mislis o tome? Ciscenje moze biti kratkotrajno rjesenje, ali da bi znski da nakon ciscenja doista radi ispravno, treba vrsiti mjerenje na stolu za protoke.. i na kraju dodjemo da je isplativije uzeti novog originalnog i imas 2 god. Garancije Share this post Link to post Share on other sites
misc_maker 0 Posted July 4, 2013 Ciscenje moze biti kratkotrajno rjesenje, ali da bi znski da nakon ciscenja doista radi ispravno, treba vrsiti mjerenje na stolu za protoke.. i na kraju dodjemo da je isplativije uzeti novog originalnog i imas 2 god. Garancije Ma slazem se da je isplativije uzet novo..al opet 1300 i nesta kuna, ako se ne varam, nije mala lova....bilo bi dobro da ostane u dzepu.. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted March 8, 2014 Mogu li na 1.8t privremeno isključiti MAF jer mi je oštečen i auto "pizdi"? Isključim ga u filteru?? Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted March 8, 2014 Mogu li na 1.8t privremeno isključiti MAF jer mi je oštečen i auto "pizdi"? Isključim ga u filteru?? imam ti originalni ispravni MAF za tvoj 1.8T motor.. a nije dobro odštekati jer tvoj motor nema MAP senzor nevidi tlak, te nemaš ispravni boost conrol.. kod novijih 1.8T motora sa MAP senzora možeš iskopčati i raditi će koliko toliko OK Share this post Link to post Share on other sites
VWEDRAN 0 Posted March 8, 2014 Ako govorite u onoj "kutijici" koja ide poslije filtera imam pitanjce.. Kad sam kupio auto Golf 3 1,9 TDi 96' mi je taj djek bio iskopcan, nakon konzultacije sa mehanicarom sam ga ukopcao i nisam osjetio razliku u ubrzanju i radu motora. Dali to znaci da ne radi? Tnx unaprijed Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted March 8, 2014 imam ti originalni ispravni MAF za tvoj 1.8T motor.. 50% novog platim ako mi daš godinu garancije Ako ga ima netko blizu mene bilo bi još najbolje da sam siguran da je zbog njega. Share this post Link to post Share on other sites