Dugi 0 Posted July 16, 2013 Pozz svima! Več duže vrijeme pratim forum, al nisam aktivan u raspravama... :/ eto da i ja potražim koji savijet od ekipe. dakle, vozim vw passata b3 karavana 93 godiste vec 5 godina i prezadovoljan sam, i naravno kao i svi ostali, težim da mi auto na nešto izgleda. auto kad sam kupio, isao sam na atest plina i auto je izgledao otprilike ovako: http://s1069.photobucket.com/user/Tomislav...C00074.jpg.html http://s1069.photobucket.com/user/Tomislav...?sort=3&o=9 http://s1069.photobucket.com/user/Tomislav...?sort=3&o=8 sve je ok sa autom, ali onako, prednji kraj je bio relativno visok i to je meni bilo ružno pa sam ga malo spustio i uredio pa auto sada izgleda ovako: http://s1069.photobucket.com/user/Tomislav...?sort=3&o=0 http://s1069.photobucket.com/user/Tomislav...?sort=3&o=2 e, sad... dodjem na tehnički danas u VG i naravno šta mi se dogodi? sruši me! kaže meni kontrolor ovako: vrati ga u početno stanje i sve ok. do tada nema boga da prođeš tehnički... znači digni auto, stavi zatvorenu masku, skini lip i vrati onaj njegov original, ne smijem imati iza dvije cijevi na auspuhu...... svasta nesto je on meni nabrojao..... za sve to opet bi trebo na atest?????????? šta da radim? pomooooooć¨!!!!!!! svaki savjet je dobrodošao unaprijed hvala! Share this post Link to post Share on other sites
bobila 0 Posted July 16, 2013 jedino sta mos je vratit ga u original stanje...nema vise prolazenja tehnickog lako zbog j.... kamera i slikanja auta Share this post Link to post Share on other sites
AAA-VŽ 0 Posted July 16, 2013 Zbog lipa ti nemoze nista.KAo ni zbog spustanja. Al farovi i zmige ti neprolaze nikako,ove obrve katastrofa. Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted July 16, 2013 I bolje da te srusio, auto izgleda kao da ga je Sasa Matic slagao. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted July 16, 2013 Zbog lipa ti nemoze nista.KAo ni zbog spustanja. Al farovi i zmige ti neprolaze nikako,ove obrve katastrofa. Može i zbog spuštanja, treba proći onu visinsku razliku kad nagnu auto pod kutem, a auto ne smije da začeše, u slučaju da prodje to, onda mu se priznaju izmjene na ovjesu, ja još mislim da mora imati kao neki TUV za tu izmjenu na ovjesu Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 16, 2013 Zbog lipa ti nemoze nista.KAo ni zbog spustanja. Al farovi i zmige ti neprolaze nikako,ove obrve katastrofa. obrve su skinute, zmigavci sutra idu novi. Share this post Link to post Share on other sites
AAA-VŽ 0 Posted July 16, 2013 (edited) Može i zbog spuštanja, treba proći onu visinsku razliku kad nagnu auto pod kutem, a auto ne smije da začeše, u slučaju da prodje to, onda mu se priznaju izmjene na ovjesu, ja još mislim da mora imati kao neki TUV za tu izmjenu na ovjesu to je tocno al njegov moze proci to se jasno vidi,nije prenizak! a sto se tice tuv-a mislim da tog jos kod nas nema,eto znat cu kroz dva dana ,jer i ja imam tehnicki Edited July 16, 2013 by AAA-VŽ Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 16, 2013 to je tocno al njegov moze proci to se jasno vidi,nije prenizak! pa sad, sta se visine tice, nisam jos ni jednom zapeo za ni jednog lezeceg, danas na kanalu u stanici od lipa one ograde oko kanala (ne znam kak se to zove strucno) ima jedno 2 cm. Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 16, 2013 to je tocno al njegov moze proci to se jasno vidi,nije prenizak! a sto se tice tuv-a mislim da tog jos kod nas nema,eto znat cu kroz dva dana ,jer i ja imam tehnicki sta je TUV? Share this post Link to post Share on other sites
AAA-VŽ 0 Posted July 16, 2013 tuv je kod nas kao homologacija ili atest. Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 16, 2013 tuv je kod nas kao homologacija ili atest. aaaaaaaaaaaaaaaa........ ok. Share this post Link to post Share on other sites
Sonny11kr 0 Posted July 16, 2013 radim na tehničkom...nebi prošo zbog žmigavaca,naljepnice na šofer šajbi,maske.........visina nije bitna bitno da ide na kanal... kolega TIHAČ s četvorkom je bio kod mene na tehničkom auto nizak kolega mu je radio nije imo nikakvih problema zbog visine a za auspuh nezznam nisam ga vidio Share this post Link to post Share on other sites
AAA-VŽ 0 Posted July 16, 2013 Sonny Krapina,ako smijem pitat sto si tocno po zanimanju? Share this post Link to post Share on other sites
Sonny11kr 0 Posted July 16, 2013 prometni tehničar pa nadzornik tehničke ispravnosti vozila Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 16, 2013 radim na tehničkom...nebi prošo zbog žmigavaca,naljepnice na šofer šajbi,maske.........visina nije bitna bitno da ide na kanal... kolega TIHAČ s četvorkom je bio kod mene na tehničkom auto nizak kolega mu je radio nije imo nikakvih problema zbog visine a za auspuh nezznam nisam ga vidio ok, to sve ide dolje sto je poljepljeno. a koja je fora sa maskom? Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 16, 2013 radim na tehničkom...nebi prošo zbog žmigavaca,naljepnice na šofer šajbi,maske.........visina nije bitna bitno da ide na kanal... kolega TIHAČ s četvorkom je bio kod mene na tehničkom auto nizak kolega mu je radio nije imo nikakvih problema zbog visine a za auspuh nezznam nisam ga vidio sta se tice maske jel se moze upisati u knjizicu ili nesto? sta se tice visine auta, nije on sad ful nisko. vise mi je ovaj reko da ne smijem imat taj lip..... bez obzira sto idem preko kanala. kao, promjenjen je izgled.... tako nesto. Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted July 16, 2013 Ma ti samo auto vrati u original, osim što ćeš proći tehnički i biti legalan, auto će ti ujedno i lijepše izgledati Share this post Link to post Share on other sites
AAA-VŽ 0 Posted July 17, 2013 prometni tehničar pa nadzornik tehničke ispravnosti vozila [/quot i ja sam nadzornik teh isp. vozila Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted July 17, 2013 Samo malo, maska bez znaka i sl vise ne prolazi ili to samo ove s mrezicama i sl.? Za obrve mi je jasno, a lip mi isto bas nije logican da ga radi toga ruši i proglasi auto neispravnim. Žmigavci takoder imaju smisla> to me nejvise i "svrbi" :plac > moji su u farovima umjesto u braniku a to bas i nije kako bi trebalo bit. Share this post Link to post Share on other sites
Sonny11kr 0 Posted July 17, 2013 žmigavci mogu bit ili bjeli ili žuti...masta nemože biti samo ta mrežica pred hladnjacima pred hladnjacima mora bit dobra zažtita jer bi tebi sad kamenčič bez problema probio hladnjak Share this post Link to post Share on other sites
Sonny11kr 0 Posted July 17, 2013 sta se tice maske jel se moze upisati u knjizicu ili nesto? sta se tice visine auta, nije on sad ful nisko. vise mi je ovaj reko da ne smijem imat taj lip..... bez obzira sto idem preko kanala. kao, promjenjen je izgled.... tako nesto. daj malo gledaj prije tehničkog svi vračaju auto u orginal imaš 30 min posla stavio org.lip masku žmigavce i prošo si vratiš se doma staviš sve kak si imo u gotovo Share this post Link to post Share on other sites
Sonny11kr 0 Posted July 17, 2013 Samo malo, maska bez znaka i sl vise ne prolazi ili to samo ove s mrezicama i sl.? Za obrve mi je jasno, a lip mi isto bas nije logican da ga radi toga ruši i proglasi auto neispravnim. Žmigavci takoder imaju smisla> to me nejvise i "svrbi" :plac > moji su u farovima umjesto u braniku a to bas i nije kako bi trebalo bit. ove s mrežicom može bit crni žmigavac ali mu nesmije biti smanjena svjetlost..trebali bi bit u njemu naranđasta lampica ili naranđasta leča Share this post Link to post Share on other sites
corry 0 Posted July 17, 2013 Ma ni to mi za masku nije logicno isto ali ok. Po nekoj logici je i mrezica mozda i sigurnije nego neke originalne maske. Iako su meni ruzne te s mrezicama i ja bi ih samo radi toga zabranio Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 17, 2013 eto mene opet. evo da podijelim sa vama sto je danas meni rekao kontrolor.(bio sam u prolazu kroz vg poslovno, i vidio sam da nema guzve pa sam svratio u sztpv) ovako: sve sta se radi na izgledu auta treba imati certifikat proizvodjaca, i potvrdu ovlastene osobe koja je to ugradila, ali se mora na atest (1000 kn). znaci: - lip koji je kupljen u Advanti po cijeni od 156 kn bi trebao imati cetrifikat ispravnosti i uporabnu dozvolu. -maska kao sto je moja teoretski ne moze proc tehnicki jer je samogradnja. ( na sto sam ja upitao sta ako kupim original ABT masku) cak i takva originalna mora imati sve papire...... -sto dovodi do zakljucka ako netko ima u planu tako nesto raditi, skupit sve papire i onda na atest.... jbg...... Share this post Link to post Share on other sites
Dugi 0 Posted July 17, 2013 to je tocno al njegov moze proci to se jasno vidi,nije prenizak! a sto se tice tuv-a mislim da tog jos kod nas nema,eto znat cu kroz dva dana ,jer i ja imam tehnicki eto ja bio i pitao. s obzirom da je auto spusten za 3-4 cm (1 krug) da li ce utjecat na prolaznost kad sve ovo dotjeram u pocetno stanje, i naravno kaze on meni da ga moram dic na visinu kako je bio. ne zanima ga kako. hocu li podlagati drvene kajle pod oprugu ili kupit nove opruge, ugl auto mora u zrak. ove sitnice mi i nisu problem, al ovo bogami jest.... Share this post Link to post Share on other sites