mujke 0 Posted July 17, 2013 (edited) Pozdrav, Imam problem na svom golfu.Motor je 1.8 16v PL oznaka 95 kw. Nemirno radi na leru, tj variraju obrtaji..Hoce kao da se ugasi pa se podignu, onda recimo nekad radi na 1500 a nekad se cak popne na 2000. Ranije je bio plin u golfu i to sam izbacio, promjenio pumpu goriva,novu, promjenio sam svjecice,nove ubacio, kablove takodje, cistio sam leptir gasa, i promjenio sam motoric ler gasa, i to probao sam 3 i svaki put je isto. Auto ponekad izbacuje crn dim kad mu dodam malo veci gas,a nekad dima skoro pa i nema..U vuci je sve bilo dobro do prije par dana.Auto ide do 4500 hiljade obrtaja i samo trzne,nemoze dalje,a nekad opet ide normala. Takodje, k glavu sam zamjenio, stara je bila totalni haus,dok recimo ova sad nije nikad stelovana,i klapna ona ispod gume je ravna..Jos nesto sto mi je zanimljivo je, kad u mjestu pritisnem kocnicu, obrtaji se podignu na 2000 i tako radi par minuta,bez obzira sto pustim kocnicu. Ako ima neko da mi da neki savjet na sta da obratim paznju i sta da zamjenim bih vrlo zahvalan.U planu sam raditi komplet servis i da pokusam ovo rijesiti.Jer motor kao motor mi djeluje jos uvjek dobar,i nekako osjetim da jos uvjek ima dobru snagu,,ali eto... Znaci zadnja opcija je da izbacim motor. Jos sam zaboravio naglasiti,da pali odlicno bez gasa kada je hladan, i kada npr predjem 30-40 kilometara i stanem ugasim, i kad palim,upali odmah, ali ako ostavim nekih 10-15 minuta,onda dugo vergla i nemoze bez gasa upaliti.. Pozz Edited July 17, 2013 by mujke Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted July 17, 2013 probaj sa diznama... Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 17, 2013 probaj sa diznama... To sam u planu sutra provjeriti.Hvala na javljanju Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 19, 2013 dizne isprobao, moje nisu bile nesto,pa sam probao druge i bilo je malo promjene,ali auto i dalje kad se zagrije,ide do 4 nekad i do 3 hiljade obrtaja i samo pocne trzati..trokirati..:S ima li jos neko neki savjet Share this post Link to post Share on other sites
Typhoon 0 Posted July 19, 2013 Ova fora sa kočnicom ti se najčešće dešava radi falsh vazduha. Vjerovatno ti je otišao nepovratni ventil koji se nalazi na vakum crijevu (ili je ono puklo) koje ide sa usisne grane na servo od kočnica. Vrlo je moguće da ti on pravi problem i kod ostalih stvari koje ti se dešavaju. Pregledaj sva vakum crijeva koja imaš pod haubom i pogledaj dobro usisno crijevo koje ti ide sa leptira na K-glevu, K-glava je baš osjetljiva na falsh vazduh. Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 19, 2013 Ova fora sa kočnicom ti se najčešće dešava radi falsh vazduha. Vjerovatno ti je otišao nepovratni ventil koji se nalazi na vakum crijevu (ili je ono puklo) koje ide sa usisne grane na servo od kočnica. Vrlo je moguće da ti on pravi problem i kod ostalih stvari koje ti se dešavaju. Pregledaj sva vakum crijeva koja imaš pod haubom i pogledaj dobro usisno crijevo koje ti ide sa leptira na K-glevu, K-glava je baš osjetljiva na falsh vazduh. Pogledam opet to sve pa cu vidjeti ima li kakve promjene..Pozz i hvala ti na javljanju Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 19, 2013 izmjeren pritisak na pumpi, 7 bari baca...I jos jedna stvar..Auto dok radi majstor pokusavao smanjiti gorivo na k glavi,i djeluje kao da g klava ne reaguje..Ne desevaju se nikakve promjene na radu motora :S Share this post Link to post Share on other sites
Typhoon 0 Posted July 19, 2013 (edited) Ako imaš PL-ovu K-glavu ona se pored glavnog imbusa štima i podešavanjem otpora na bočnom djelu gdje se kopča lambda sonda. Probaj lambdu otkopčati pa se provozaj, možda te i ona zeza... Edited July 19, 2013 by Typhoon Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 19, 2013 Ako imaš PL-ovu K-glavu ona se pored glavnog imbusa štima i podešavanjem otpora na bočnom djelu gdje se kopča lambda sonda. Probaj lambdu otkopčati pa se provozaj, možda te i ona zeza... iskopcavao sam lambda sondu, i tad promjeni rad motora,ali nisam probao voziti bez nje.. Share this post Link to post Share on other sites
GTITDI 0 Posted July 19, 2013 kolega to van sve i stavi ABF iz golfa 3 i imat ceš osmjeh od uha do uha a taj PL če ti samo živaca popit i novaca vjeruj mi govorim ti iz vlastitog iskustva Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted July 19, 2013 Uvjek se nadje netko s "pametnijim rijesenjem"... Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 20, 2013 Uvjek se nadje netko s "pametnijim rijesenjem"... upravo tako.. Share this post Link to post Share on other sites
zokaGTI 0 Posted July 23, 2013 (edited) Imao iste probleme, i sam riješavao pa obrati pažnju na sljedeće: Vakum, pregledaj sve cijevi redom negdje ti vuce fals zrak garant. Dizne, su ti garantirano katastrofa i nemoj probavati sa starima ako nisi ziher da rade ok Tlak goriva, premjerit ako imas gdje na K glavi imas regulator tlaka on mora davati 5,2 bara a WUR 3'4 bara i na WUR-u se stela tlat. I kad sve to rijesis postelaj smjesu na K glavi, to moras kod majstora, CO ti mora biti izmedju 0,5 i 1,5 A to sto ti cukne na visokim obrtajima moguce da ti je sito na pumpi prljavo pa pumpa ostaje bez goriva ili ti ona mala u rezervaru ne baca dovoljno a moguce i filter goriva. Pitaj na PM ako negdje zapne. I ja sam Tuzlak ali slabo dolazim tamo, mozda pocetkom sljedeceg mjeseca budem dolazio pa da se nadjemo da ti pogledam to. Edited July 23, 2013 by zokaGTI Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 23, 2013 ZokaGTI, druze sve je to pregledano vise puta..Svi vakumi su uredni,pumpe goriva uredne,zamjenjeno je x stvari ali auto opet isto.Ali valja traziti i dalje.U svakom slucaju Hvala ti..Pa ako bude sta zapelo opet javim se.. Sad me jedna druga stvar interesuje,a da ne otvaram drugu temu. Motor koji je 90-to godiste, jeli se moze upasovati na moju trenutnu instalaciju( model 1988 godina) ? Kod mene je ona tabla sa osiguracima ce1, a ovaj motor je bio na ce2..I jeli mogu ustimati kilometar sat na ovu svoju ? Kod mene je sat bio sa 2 dzeka,ali na njemu neradi par stvari a ovaj sad sto sam dobio je sa 1 dzekom..? Share this post Link to post Share on other sites
mujke 0 Posted July 29, 2013 (edited) Problem je rijesen konacno..Jest da sam morao promjeniti skoro sve ali sta je tu je..Dizne nove (polovne ali odlicne),pumpa u rezervoaru nova,K glava druga,od modela 90 godiste, lamba sonda,kablovi svjecica i svjecice nove...pregledao komplet instalaciju i zamjenio sve sto je imalo sumljivo bilo i sredio.. Sto se tice ispravnosti,mislim da je sve uredu.Odlicno radi na leru, i ima snagu,ali sam sad izgubio zvuk koji je bio prije,onaj sto dolazi iz K-glave..Evo nasao sam video na youtube,,i ranije mi je bio identican zvuk a sad je skroz drugaciji,nesto sasvim obicno.. Jesam li sta pogrijesio ili trebam jos sta odraditi da bih vratio stari zvuk ? Pozzz Edited July 29, 2013 by mujke Share this post Link to post Share on other sites