0
duj0

Info. o Passatu b4, 1.9td.

Recommended Posts

Pozdrav ekipa!

Evo kako sam prodao svog Golfica (mk3 96g. 1.6-74kw, klima, 4 el.podizaci, itd.) sada isto sam nasao interesantnog passata 96g. 1.9td. sa istom opremom kao i golf, cak i boja :) pa radi obitelji mi je jako interesantan a pase mi cijena i sve..

Auto je uredan (ako kupim bit ce i slikice) kao sto je bio i golfic, jako me zanima idem u Ponedjeljak pogledat i najvjerovatnije "pazarit"..

Imam u obitelji 1.8B plin, klima pa sto se tice karoserijskih info sve znam..

Najvise me interesira taj motor 1.9td-55kw, kakav je u toj karoseriji, mane i sve ostalo...

Sto trebam gledat, provjerit šprije nego kupim??

Ima puno km. preko 300tkm. a prodavatelj tvdi da je prije 10tkm. promjenio turbinu, glavu motora i i ostale komponente u bloku koje se potrosile.. Ustvari uredio generalno motor...

Inace nisam amater, ali dizela nisam dugo imao, pogotovo ovako starog pa osim onih stvari poput dima na auspuh, dali puse na sipku od ulja, crijevo turbine stisnuti za provjeru turbine i sl.caka sto jos mogu prepoznati kao eventualni problem??

Svi komentari dobro dosli!

Hvala..

Kao i svaki i taj motor ima neke nedostatke, ja ga imam osobno u mom autu ali sam zadovoljan, ne znam koliko je passat tezak ali mislim da je tezi od venta, pa mislim da ce ti i piti malo vise, otvorene ceste je potrosnja oko 5,5 l a grad se meni penje na 7 litara, imaju problema sa pregrijavanjem, obavezno zamijeniti termostat i termo prekidac, racva vode na bloku redovno pusta, takoder imaju problema sa remenicom od radilice, izrazito kratak mjenjac (ubi me boze na autoputu), te nije neka jurilica, pogotovo u takvom velikom autu (barem za moj pojam).

Ako je mjenjano to sto si napisao mogao bi biti ok, ali sve je to relativno, ako imas priliku sjedni u auto i probaj ga provozati, da vidis kako ti se cini, moj je napunio punih 250 tkm i vozi me ko veliki, gdje god sam krenuo sam i stigao, to je ono sto me najvise veseli, a nekih problemcica ce uvijek biti i na to racunaj.

Ako te sta još zanima slobodno pitaj, koliko znam cu ti pomoci ;)

Hvala najprije na odgv.

Za tu racvu znam, mijenjao sam i na golfu benzu. a i na pasatu ovom sta imamo isto, nije neki trosak 40ak. kunica sam platio..

Ta potrosnja me veseli, nisam vise vozac F1 pa me zanima konfor, to znam kakav je pa ga zato i kupujem a vjerujem da nebi trebao biti preslab. Imao sam priliku vozit 88g. 1.9 obicnog dizelka i ako se na vrijeme salta ide i on (uz slab/tezak start kretanje prvom), mislim da ipak ovaj turbak mora ici malo bolje.. Kratak mjenjac me veseli, nemam potrebu autoceste vec putovanja otvorenom cestom uz koje brdasce prema BiH.

To sa pregrijavanjem je i imao mi rodjak sa ovim 1.9 obicnim dizelkom, znaci taj sistem rashladjivanja cu morati redovno kontrolirati..

Probat cu auto ali kada prevalim cca.400km jer auto je u Zagrebu, u Ponedjeljak idem po njeg pa se nadam da sve bude ok i vratim se kuci sa smijeskom... :)

kao trenutni vlasnik passata B4 i kao bivši vlasnik većine inačica tih vozila sa različitim motorima moja jue preporuka da NE kupuješ passata sa tim motorom, ne da taj motor ne valja nego jednostavnoi nije za taj auto.

Bolja opcija je TDi koji je puno življi i manje troši ( 5-6l, dok TD-u potrošnja u passatu lako dođe i na 9)

danas je mala razlika u cijeni između td i tdi modela tako da tu nebi trebao biti problem ali ako je onda je pametnije uzeti 18 benzinca sa 90 ks koji troši 7-9 l a u njega se može i jeftino i kvalitetno ugraditi plin.

mane!

identično kao i na MKIII samo što su passati većinom zdravije limarije al ne svi

Radije uzmi TDi....ja iman međuliniju 96god TDi i sve pohvale...potrošnja 6.5L po gradu, 5 po otvorenoj...ima 270 000 trenutno...a koliko je u njemačkoj još odvozija prije toga, pitaj boga...ja san iša na teren sa kolegama bez problema 1000km u oba smjera. (nas 5 u autu plus pun gepek torbi, a u passata je gepek ko stvoren za švercat ljude priko granice, stane cila familija kineza) malo se mučija uzbrdo uz Vratnik al ostalo bez problema...

0