116-TDI 0 Posted August 25, 2013 Radi se o mk4 1.9TDI Od jucer je odjednom prvo poludila kazalja od goriva...kako skrecem u zavoju tako se ona pomice prema nuli, signalizira rezervu, pa se vrati u polozaj koliko zapravo ima goriva Nakon dvije minute "krepala" je kazaljka koja pokazuje brzinu Kilometri se ne broje Skuzio sam i da ne radi tempomat Ne radi ni putno racunalo tj. radi ali ne pokazuje tocne informacije (jucer mi je prosjecna potrosnja bila 53litre ) i stalno je vani 18 stupnjeva I ne rade rikverc svijetla...promjenio sam sijalice i dalje nista, provjerio multimetrom i napon ne dolazi do sijalice uopce Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted August 25, 2013 Kazaljka goriva,brzinomjer,kilometraza,tempomat=senzor brzine na mjenjacu,janeki dan promijenio CIjena je oko 15 eura Imas 2 tipe,tj kockasti dzek i zaobljeni na jednom kraju Rikverc svjetla= prekidac namjenjacu,mijenjao i to nedavno Cijena 27 eura,ali skuzio da pase od golfa 2 koji kosta 6 eura Ili je mozda i osigurac Za putno racunalo nezz tacno ali 99% je povezano sa senzorom brzine Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted August 26, 2013 hvala lijepo na odgovoru da li taj senzor mogu sam promijeniti ili auto mora na dizalicu? gdje se on nalazi? Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted August 26, 2013 ovdje je ocito problem sa tablom. vcds- instruments pa vidi greske Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted August 26, 2013 (edited) jel mi moze netko napisati kataloski broj tog senzora brzine i kataloski broj prekidaca za rikverc svijetla? mk4 1.9tdi, '99 godiste, 85kw hvala Edited August 26, 2013 by 116-TDI Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted August 26, 2013 ovdje je ocito problem sa tablom. vcds- instruments pa vidi greske Kod mene nije bio,u svakoj krivini pisti rezerva i kazaljka bjezi u rezervu,nakon sekunde s evrati,auto mi je bio mocart mali,bas onako muzikalan Ne mjeri ni brzinu ni predjenu kilometrazu A ne treba ti dizalica,samo volje i sat posla lagano Nalazi ti se na mjenjacu,iznad vozaceve poluosovine,nepristupacan je dosta.Treba ukloniti aku,kutiju filtera od vecih dijelova da bi dosao do njega.Drzi ga 1 torx saraf i "vile" koje ga obuhvate. Ja msm da je torx 35 Kataloske ti nemam nazalost Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted August 27, 2013 Kod mene nije bio,u svakoj krivini pisti rezerva i kazaljka bjezi u rezervu,nakon sekunde s evrati,auto mi je bio mocart mali,bas onako muzikalan Ne mjeri ni brzinu ni predjenu kilometrazu A ne treba ti dizalica,samo volje i sat posla lagano Nalazi ti se na mjenjacu,iznad vozaceve poluosovine,nepristupacan je dosta.Treba ukloniti aku,kutiju filtera od vecih dijelova da bi dosao do njega.Drzi ga 1 torx saraf i "vile" koje ga obuhvate. Ja msm da je torx 35 Kataloske ti nemam nazalost e upravo to je kod mene + tempomat tabla kao šlogirana hehehe desna strana oduzeta, lijeva radi najgore od svega mi je to sto mi je majstor na godisnjem i nije kod kuce ako odem kod nekog drugog onda prvo moram pripremit 50kn za dobar dan Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted August 27, 2013 e upravo to je kod mene + tempomat tabla kao šlogirana hehehe desna strana oduzeta, lijeva radi najgore od svega mi je to sto mi je majstor na godisnjem i nije kod kuce ako odem kod nekog drugog onda prvo moram pripremit 50kn za dobar dan Tempomat ti ne moze raditi bez senzora brzine a pretpostavljam ne moze ni bord i potrosnja jer ja msm da kao i izracun koristi i brzinu kretanja Majstor ti ne treba,torx,10ku i 13ku gedoru,ravni odvijac i lagano. Ako se mozes strpiti ujutro ti ja poslikam sami proces i sve pa ti objavim Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted August 28, 2013 Tempomat ti ne moze raditi bez senzora brzine a pretpostavljam ne moze ni bord i potrosnja jer ja msm da kao i izracun koristi i brzinu kretanja Majstor ti ne treba,torx,10ku i 13ku gedoru,ravni odvijac i lagano. Ako se mozes strpiti ujutro ti ja poslikam sami proces i sve pa ti objavim cekam Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted September 3, 2013 evo danas sam napravio jednu stvar koju sam trebao napraviti odmah prvi dan sto su poceli problemi. provjerio sve osigurace i jedan je pregoren. na rednom broju 7, ali neznam za sto sluzi, jer je na onoj krartici nacrtana samo knjizica ako netko moze reci od cega je taj osigurac? uglavnom, kad sam ga zamjenio cuo se zvuk kao da u tabli nesto zuji i stalo. rikverc svijetla - rade tempomat - radi km/h kazaljka i kilomteri - radi putno racunalo - radi Share this post Link to post Share on other sites
toniBW 0 Posted September 3, 2013 (edited) Eto sam si rekao sve, osigurac broj 7, osigurac od rikverc svjetala i od senzora brzine, tj kmh-a a to zujanje se javi svaki put kad tabla ili dio table ostane bez napona, kazaljke se vracaju u nulti polozaj i to traje sekundu-dvije... Edited September 3, 2013 by toniBW Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted September 3, 2013 a vec sam bio pripremio 100€ za senzore i prekidace na kraju popravak kostao kunu hehe Share this post Link to post Share on other sites