adamovic85 0 Posted September 1, 2013 E ovako radi se o golfu 4 v5-125 kw.Pocela mi se paliti lampica motora,prvo mi je na dijagnostici izbacivalo senzor bregaste .Zamjenio sam oba al opet isto ,kada ponistim gresku nema je dok god neupalim auto i radi nekih 10-15 sekundi opet isto se ponavalja.majstor mi je rekao da je to neki varijabilni ventil bregaste koji moze biti negdje oko lanaca unutra ili sa vanjske strane iza motora i da on palenje pomijera zato kao gubi na vuci i odma pali gresku.A osijetio sam nekad auto ide super ,a nekad kao da izgubi snagu.Radi normalno,pali samo sto se osijeti da izgubi snagu.E sad problem je sto ni jedan majstor kod nas nezna tacno sta je to i gdje bude i niko nesmije poceti sa popravkom.Ovo mi je izbacivalo od greski 17458-Bank 1,izduvna bregasta ventil podesavanja 1 (N318) Otvoreno kolo P 1050 -35-00 -- 16399- Bank 1 Bregasta B(izduvni) Napredna tacka nije dosegnuta (Over Retarded) P0015 -35-10 -- Naizmjenican Tako da bi volio kad bi mi neko pomogao koji dio da trazim i kako se tacno zove i gdje bude. Share this post Link to post Share on other sites
darac mk1 0 Posted September 2, 2013 Prije da ti se lanac rastegnuo pa nije motor u fazi 100% tako hoce to na vr-u. Share this post Link to post Share on other sites
adamovic85 0 Posted September 3, 2013 Ma nije se lanac rastegnuo auto je preslo 260 000 hiljada i cuo bi se lanac da je los. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted September 3, 2013 (edited) lanac se mjenja svakih 100 000 a tko zna kad je taj mjenjan? i nece se cut lanac ako je los,cut ce se klizaci lanca..tj. skije.. i ovo sto darac kaze je najvise moguce! meni je to prijavljivao,lanac se rastegnuo,klizaci jako losi itd.. na cijelom razvodu ako je los,fulas uzubljenje i nije u fazi motor.. Edited September 3, 2013 by jopa_vr6 Share this post Link to post Share on other sites
adamovic85 0 Posted September 3, 2013 Hm aj znaj mozda i jeste to.Al sta i da skinem kod nas nema toga kupiti novog.nemam pojma za 10 dana vozim u ovlasteni servis nek kupusaju valjda ce uraditi nesto. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted September 3, 2013 u svakim auto dijelovima mora bit.. to je isto kao i za svaki drugi auto.. ako nema narucit ce. tako je i meni bilo na vr-u Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted September 3, 2013 Preko vag com,a u jednom mjernom bloku mozes provjerit retardaciju faze i po tome znaš koliko je rastegnut lanac/pojeden natezač- Imače mana kod mjenjanja ulja kod petaka i šetstaka .. Share this post Link to post Share on other sites
adamovic85 0 Posted September 12, 2013 Ipak je variator bregaste na izduvu.Imaju 2 variatora usisa i izduva.Samo sto ga je tesko zamjeniti sve se mora mora poskidati,usis ,poklopac ventila .. I kosta samo 250 eura u servisu ,a neradi se zamjenski samo orginalan.Ako gdje ima ovaj motor u rashodu nek javlja . Share this post Link to post Share on other sites