116-TDI 0 Posted September 14, 2013 problemcic... mk4 1.9TDI 85kw, '99, 6 brzina unazad 15ak dana auto pri ubrzanju cuka tj. kao da motor sije (napred-nazad) i pri gasenju se dosta zatrese. promjenio sam nosac motora na mjenjacu i tresnja pri gasenju je nestala ali cukanje je ostalo... majstor je promjenio i vakuum crijeva koja su bila dotrajala ali zbog nedostatka vremena nismo detaljno uspjeli israzivati sto bi bio uzrok cukanju ako se postepeno ubrzava cukanja tj. tog sijanja nema ili ga ima ali jako jako malo i slabo osjetno ako se naglo doda gas onda je cukanje izrazenije help! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 14, 2013 Strujna letvica za dizne zna davat takve simptome.. Greske nema? Share this post Link to post Share on other sites
Sarajlic 0 Posted September 15, 2013 Strujna letvica za dizne zna davat takve simptome.. Greske nema? Upravo,probaj istekati sve konektore na diznama,naspricat malo kontakt spreja i ustekati i istekati par puta pa vidi U vecini slucajeva mi je pomoglo dosad Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted November 9, 2013 stvar je ovakva....otkako ga malo vise "ganjam" problem se malo manje ostjeti ali jos uvijek to nije to majstor ne zeli provjeriti strujnu letvicu za dizne jer kaze ako je u tome problem onda bi stalno trzao i pri laganom ubrzanju on je rekao da je auto utusen od gradske voznje i da zbog toga imam taj problem jel moze netko uslikati ili detaljnije pojasniti gdje se to nalazi da ja sam pogledam? hvala Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted November 14, 2013 Skini poklopac ventila i tu je. Share this post Link to post Share on other sites
Layo404 0 Posted November 15, 2013 Imao sličan problem na passatu 85kW , trzanje motora, nepravilan rad itd... zamjenio sam komplet gumica na sve 4 dizne i sada je ok Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted November 15, 2013 dal vam je trzao od 2000 okretaja nadalje...bas imam jednog passata 130ks s tim problemom..strujna letv mjenjana,no i dalje trza. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 15, 2013 moze li se preko vag.coma kontrolirat turbina tj regulacija punjenja? Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted January 21, 2014 moje jos nije rijeseno..pffff diagnostika ne ocitava nikakve greske...probali smo i drugi senzor temperature, tandem pumpa, senzor protoka zraka, zamjenili filter goriva, novo ulje i filter ulja, zraka, ocistili turbinu, zamjenili aktuator turbine...spajana je diagnostika "na živo" u vožnji i u onom trenutku kad motor pocne tresti javlja se MAF senzor da ima male oscilacije ali sve u granicama...kao da motor pri naglom dodavanju gasa ne primi dovoljno goriva i tu onda remeti i maf....gorivo stalno tocim na petrolu, nekad obicni eurod, a nekad onaj njihov qmaxneznam sta bi vise isprobao, zamjenio Imao sličan problem na passatu 85kW , trzanje motora, nepravilan rad itd... zamjenio sam komplet gumica na sve 4 dizne i sada je ok da, kod mene je tako, ali jos nismo probali gumice mjenjati probamo kroz sat vremena jer je u radioni guzva boli glava dal vam je trzao od 2000 okretaja nadalje... da Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted January 21, 2014 sve si probao kaj košta više ili previše nego da si stisnuo stopice na strujnoj letvici od dizni najprije? Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted January 21, 2014 evo i to smo maloprije. nema promjene. Share this post Link to post Share on other sites
Boro-TDI 0 Posted January 21, 2014 kad su na mom passatu (130) bili takvi simptomi, trzal, cukal je preko 2000 okretaja non stop dok na kraju(nekih mjesec dana vožnje) turbina nije uopće punila.bilo je do začađene turbine i egr je mijenjan jer je membrana otišla ak se dobro sjećam, to je bilo pred nekih 5-6 godina. a kad je otišla strujna letvica, onda su se osjetile vibracije i radil je vjerojatno na tri cilindra, ali kad si ga ugasil i upalil je opet išal normalno barem par km i onda opet isto. Share this post Link to post Share on other sites
116-TDI 0 Posted January 22, 2014 ocistili turbinu, zamjenili aktuator turbine, pregledan egr Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted May 2, 2014 i jesi li riješija problem? Share this post Link to post Share on other sites