0
shegyman

Polo 6n 1999god 1.6

Recommended Posts

Zanima me kakav je motor 1.6 u navedenog Pola (rečeno mi je da se takav u G3 ugrađiva)

Kolika mu je normalna potrošnja po gradu/otvorene ceste...

Stari je kupija takav auto za neke jeftinije pare...čini mi se da troši dosta... Glupo pitanje : jel to karburator? haubu san diga jedanput i čini mi se da je na vrhu filter zraka...

Na što pripaziti kod tih motora? Uvik kad se vratin doma čujem ventilator kako još radi par sekundi prije nego se izgasi...u vožnji temp uvik na 90...nisan primjetija da troši vodu...

Možda ja nisan navika pošto moj passat rijetko kad upali ventilator (TDI)

Nepoderiv motor, po meni najoptimalniji motor za tu karoseriju.

Potrošnja 7-8 litara,prosječna, ali sve ovisi o načinu vožnje i sl.

U golf 3 koliko znam nikad se nije ugrađivao 1.6 16V DOHC motor, prije bi bio to 1.6 8V SOHC motor.

to je 1.6 55kW (75ks) motor AEE

stavljao se i u golf 3 i vizualno je slični ko i 1.4 AEX

postoji još i verzija sa 74kW (100ks) 8V koje sam vidio u trojci, u polu ne

i 16V verzija sa 88kW (120ks) ali te nisam vidio još..

imam ga u polu.... na otvorenom trosio 5.5l relacija ZD DU ito s otvorenim termostatom 12ti mjesec :)

Nije nešto živahan al opet dobar i nepoderiv motor. Mane.... račva vode na glavi... ustvari to je vise posljedica godina i lose plastike i agresivnog antifriza.

Te eto dodao bih i osjetljivu getribu točnije jedan ležaj na snopu... pa ako zuji treba podhitno sanirat.

Pretezno su i ti motori bili u opremljenijim polićima...

Osobno posjedujem taj 1.6 motor 8v 100hp.Ovaj motor jeste, slazem se poznat kao nepoderiv motor, medjutim voli malo vise da gucne.Neko je naveo potrosnju od 7-8 litara, slazem se ali KOMBINOVANE VOZNJE, cista gradska ne ide ispod 10 litara,Po meni i nije nesto tih motor, mada nekome to i nije bitno, nekome ne smeta, meni malo! Motor je PREZIVAHAN, hvata moment na relativno malim obrtajima pa sve do visokih.Odnos snage i tezine je idealan, pa se do stotke dolazi za nekih 9-10 sekundi.Pored sponenute getribe, i racve, i TERMOSTAT je nesto sto mu zna da krepava.Ukoliko imas u planu ugradjivati plin ovaj motor je svakako jedan od boljih za uzeti u razmatranje, eto toliko :D

Meni 1.6 75ks troši 7-8

kombinirane vožnje bez obzira

dali vozi žena ili ja.

vjerujem da bi mogao i nešto manje da se više pripazi

kod mene je rijec o verziji 1.6 100 ks.Potrosnja gradske voznje, rijetko kad ide ispod 10l, obicno je to 10-11l.Toliko mu stoji i u tvornickim postavkama.Kombinirane, istina trosi 7-8 litara i ovo sve sto govorim je u okvirima normalne voznje bez stiskanja gasa, uostalom zna se sta se zbiva kada je noga na gasu teska, da ne pametujem previse! :D Ovi 1.6 motori su jednostavno takvi vole gucnuti ali su na glasu kao veoma pouzdani i nepoderivi.J sam imao prije ovg auta 1.8 asconu 115 konja ajnšpric, vjerovali ili ne trosila je do 2l manje goriva gradske voznje.Steta, morao sam je se rijesiti zbog katastrofa limarije, koja je vec dugo opelova boljka.

0