0
mile1989

Bijeli dim

Recommended Posts

Riječ je o Fiat Ducatu 1.9TD 98god (druga generacija) , kad "odleži" dan dva pa se pali, prvih 2min (na mjestu) nemirno radi i baca bijeli dim, kad se ugrije sve ok, čak fino i radi i crnog dima baca u granicama normale, teorije sa kondenzacijom su iskljucene jer se baš vidi da je dim a ne para, rashladne nisam primjetio da fali, radna temperatura u vožnji 90 (nekad čak i malo opadne do 85 od prilike)...

Znam da nije VW al motor je motor ( pod tim ne mislim na kvalitetu :) )

taj dim mogu biti i dizne, tako je i meni bilo na regati a kompresija na sva 4 cilindra bila 30.

Jedno stavno dok ne probiju sve dizne motor kao da radi na 3 pa na 4 cilindra trese i stucka i onda proradi.

Ne znam da li ti imas cok ja sam imao, kad bih povukao cok, znaci veca kolicina nafte nije ni stucka ni dimio ujutro.

Nadam se da sam pomogao

Pretpostavljam da je taj motor u golfu r32? jer ako nije u vw-u onda nema sta radit u ovom dijelu foruma.

Hmm. Imao sam slican slucaj, kod mene je isto malo teze palio, a kad je upalio prvih par min,

je bacao bijeli dim. promijenio sam grijace, od tada sve 5, nezz dali je to i u tvom slucaju rijesenje.

nadam se da sam barem djelomicno pomogao

Evo rjeseno, dizne su bile za mjenjanje, thx "sale" a gospodina RAZZOR-a bi zamolio ako nema sto pametnije za napisati da se suzdrzi i od bezveznih komentara... hvala

0