Guest BigDubravko Posted June 24, 2007 (edited) auto mi se zna zagu??iti nije ono da počne trohirat pa se ugasi nego se samo zagu??i, nekad niti ne sku??im da se ugasio jer se ne čuje, primjetim po servu većinom... to se događa kad stisnem kvačilo (spojku) ali ne svaki put nego kad se njemu hoće... p.s. vozim golf 3 1.4 benzinac jel mo??e mo??da biti do gljive koju sam stavio? Edited June 24, 2007 by BigDubravko Share this post Link to post Share on other sites
Ivo_022 1 Posted June 24, 2007 moj 1.4 MPI isto crkava. krenuti bez gasa (ler gas) je nemoguća misija (1 od 100 uspije). kvačilo nije svaki put isto, nekad hvata kao "na rate" kad ga otpustam . kad se vozi žešće u visokim okretajima i česta šaltanja, zna bit "dobro" kvačilo, a u normalnoj vožnji ne. isto tako i kad volan okrećem na mjestu čuje se kak servo pumpa optereti motor i auto crkne. WTF Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted June 25, 2007 mjerac protoka zraka? Share this post Link to post Share on other sites
Guest BigDubravko Posted June 26, 2007 mjerac protoka zraka? Mjerač protoka zraka???? koliko to ko??ta? Share this post Link to post Share on other sites
mirovg 0 Posted June 26, 2007 auto mi se zna zagu??iti nije ono da počne trohirat pa se ugasi nego se samo zagu??i, nekad niti ne sku??im da se ugasio jer se ne čuje, primjetim po servu većinom... to se događa kad stisnem kvačilo (spojku) ali ne svaki put nego kad se njemu hoće... p.s. vozim golf 3 1.4 benzinac jel mo??e mo??da biti do gljive koju sam stavio? probajte zaklopke gasa očistit sa nitrom...pa nakon toga na tester na osnovno pode??avanje.. Share this post Link to post Share on other sites
MARKA 0 Posted July 3, 2007 mjerac protoka zraka? po cemu to znas, jel ti se to desavalo? Share this post Link to post Share on other sites
Nik 0 Posted July 4, 2007 mislim da i ja imam isti problem! sve radi OK, ali pri zaustavljanju, kad okretaji padnu, dr??im kvačilo a on se samo ugasi... WTF??? Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted July 4, 2007 zaklopku gasa sa spreyom očistit i onda na novo nastavit. - 1.4MPI se nastavlja sam (beri: onda ko je zaklopka poči??čena, 10 minuta gore dole sa punim gasom i mora da se pode??ava sama bez computera - ako to ne radi, treba da se stavi tester, jer nije onda samo to) - ako mi ka??e?? koji vagen ima??, mo??e da ti stavim na forum kako se bez testerja sa upaljivanem i ga??anjem motora pode??ava zaklopku. u golf 3 1.4 mo??e i da je Monopoint, elektro-frga, tamo ima?? 4 napake koje so mo??ne. zaklopka puna umazanije, vakum za ECU nije diht ili je salomljen, element koji dozira pretok benzina nije dobar ili gumilager na kojim stoji frga nije vi??e dobar (utrgan) PS: na MPI motoru ima?? jo?? ventil za ler gas, isto ga očisti ko zaklopku gasa. PS2:na Monopoint motoru nema mjerača pretoka zraka Share this post Link to post Share on other sites
Ivo_022 1 Posted July 4, 2007 polo 6n2 (08/2000) 1.4 MPI 44/60 oznaka motora AKK vjerovatno ta zaklopka , treba ju ocistiti . david Share this post Link to post Share on other sites
Nik 0 Posted July 5, 2007 zaklopku gasa sa spreyom očistit i onda na novo nastavit. - 1.4MPI se nastavlja sam (beri: onda ko je zaklopka poči??čena, 10 minuta gore dole sa punim gasom i mora da se pode??ava sama bez computera - ako to ne radi, treba da se stavi tester, jer nije onda samo to) - ako mi ka??e?? koji vagen ima??, mo??e da ti stavim na forum kako se bez testerja sa upaljivanem i ga??anjem motora pode??ava zaklopku. PS: na MPI motoru ima?? jo?? ventil za ler gas, isto ga očisti ko zaklopku gasa. polo 1.4 '98 god. di se nalazi ta zaklopka i venti za ler gas?? Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted July 5, 2007 sama če da se udesi nakon 200 km i bit če OK. carb spray, bez kontakta! - samo sa spreyem, onda pusti malo da se osu??i onda - 200km normalne vo??nje ili 15 minut nateravanja u 2. i 3. brzini tester (Vag-Com) 01 - motor 08 - funkcija onda ima?? motore da bira?? primer za 1.0 Polo: grupa 001 (Marelli - AEE,AHF) grupa 098 (Motronic - AER/AEX/AKV/ALL/ANX/APQ) izbere?? svoj motor, počeka?? 30 sek. i gotovo. Bri??e?? fehlerje i vozi. A ne radi to uvijek na ta način, tako da se udesi sama nakon ne??to kilometara. Share this post Link to post Share on other sites
suky 0 Posted July 5, 2007 zaklopku gasa sa spreyom očistit i onda na novo nastavit. - 1.4MPI se nastavlja sam (beri: onda ko je zaklopka poči??čena, 10 minuta gore dole sa punim gasom i mora da se pode??ava sama bez computera - ako to ne radi, treba da se stavi tester, jer nije onda samo to) - ako mi ka??e?? koji vagen ima??, mo??e da ti stavim na forum kako se bez testerja sa upaljivanem i ga??anjem motora pode??ava zaklopku. u golf 3 1.4 mo??e i da je Monopoint, elektro-frga, tamo ima?? 4 napake koje so mo??ne. zaklopka puna umazanije, vakum za ECU nije diht ili je salomljen, element koji dozira pretok benzina nije dobar ili gumilager na kojim stoji frga nije vi??e dobar (utrgan) PS: na MPI motoru ima?? jo?? ventil za ler gas, isto ga očisti ko zaklopku gasa. PS2:na Monopoint motoru nema mjerača pretoka zraka potpis,meni se to desavalo vec 2 puta,auto ima 100 tisuca,nije neki problem za napravit a i ne kosta puno ak ne zelis sam radit Share this post Link to post Share on other sites
MARKA 0 Posted July 15, 2007 auto mi se zna zagu??iti nije ono da počne trohirat pa se ugasi nego se samo zagu??i, nekad niti ne sku??im da se ugasio jer se ne čuje, primjetim po servu većinom... to se događa kad stisnem kvačilo (spojku) ali ne svaki put nego kad se njemu hoće... p.s. vozim golf 3 1.4 benzinac ja rijesio svoj problem . ocistio sam klapnu od regulacije zraka preko koje mi je i gas, skinuo dolje nasprico vedeom i obriso i sve vratio znam da nisu isti motori ali vrijedi probati Share this post Link to post Share on other sites