0
Guest shexuel

turbina na pierburg 2e2 karburator

Recommended Posts

svi karburatori rade na vakum (podtlak) koj povlaci gorivo kao sto si rekao, ali kad stavis turbo vise nema vakuma nego se radi pritisak (tlak) i vise nema sto povlacit gorivo nego ga jos gura nazad u karb i pocinje izlazit na oduske ili probije negdje drugdje.. kad turbo karburatora je drukciji sistem jer tlak ulazi u karb i on gura benzin van... da spojis ovo sto si rekao bi ti auto normalno radio na minimumu ali cim bi turbina pocela puhat i napravila tlak jednostavno vise nebi imao benzina jer bi nestalo vakuma i nebi ga imalo sta povlacit..

stavi od 5gtt to ti je provjereno da dobro radi i na njemu se jos prosire dizne i stavi se jaca pumpa benzina i moze se dorbro izvuc snaga... a za to stavit ti nije velika nauka usisna grana ostaje tvoja samo se flandja malo preradi jer su dosta slicni karbusi...

Napokon da je netko potvrdio moju teoriju !

:)

Guest shexuel

tu si definitno upravu ukoliko taj zrak ne ide nigdje i ako se koristi neki veliki turbo, ipak motor mora nesto usisati. onda ako stoji ovaj tvoj dio da na karburatorima sa podtlakom nece raditi onda carbovi 2ee ce raditi ne rade na vacum kao ovi, ubrizgavaju elektronski ???. samo bi trebalo doraditi ili dodatni pumpu za veci pritisak goriva i slicno.

nisi ni prvi ni zadnji koj oce na kompliciraniji i upitan nacin rjesit taj problem, ali vecina ih prije ili poslije nabavi karbus od nekog turbaka i rjesi sve probleme.. ne kazem da se nemoze sve se moze napravit samo je pitanje sto je jednostavnije i jeftiije i nakraju i bolje. ja ti imam karbus od r5gtt ako te zanima 800kn je cjena stavis to i ne razmisljas o nikakvim tlakovima i podtlakovima nego stisnes gas i uzivas. :vozi:palacg

Meni je tako jako kad netko postavi pitanje, odgovori mu se, a on fantazira i dalje po svome...

tamo u onom mom topicu i sad an vw showu su neki vidjeli da sam pojio fi 120 cijev od nape sa ferge na masku narpijed..

i na benzu je to dobro radilo, pogotovo na vecim okretajima kad motor jako sishe pa vuce i vise benze i vise zraka koji mu se malo upuhuje, i osjetila se razliak u voznji pri vecim okretajima...

dok na plin zbog flandje, na visokim okretajim isto je radilo dobro motor je jako srkao pa je uspio povuc dovoljno plina i vecu kolicinu upuhanoh zraka. medjutim stanem an semaforu a auto crkne :) i vec sam poludio... i onda sam skuzio caku... vozis se zrak se upuhuje,i odjednom kocnica i dodje do efekta da se zrak upuhne unutra u momentu kocenja a okretaji padnu na ler 800 okr cca i naravno dobije previse zrakai odma crkne... bio sam lud zasto se to dogadja, i nikako skuzit, al skuzio i fakat je "caka" za 5 :)

btw - cijevi za napu vise nema :) sad je samo sportski filter i fino se cuje...

0