0
kiky17

problem kod spajanja woofera i pojacala

Recommended Posts

Pozdrav svima. radim na tome da si spojim woofer i pojacalo u auto, a nemam kud provuci plus od bunkera do akumulatora..

Nebi htio busiti rupu na autu, pa ako bilo tko ima kakvu ideju, molim vas da predlozite nesto. hvala svima unaprijed. model je polo 6n2, 2000- ta godina, 1.9 diesel. hvala jos jednom

pa imas naprijed kod vozaca jednu gumu mi se cini ja sma tam provukel vec samo samo zaboravil kud

Ako dobro vidimna slikama ispod tanka on antifriza je prolaz.. Neznam stavit sliku preko ajpeda da ti bolje prikazem..

Deci hvala vam na pomoci.. i da, bio si u pravu, ispod posude od antifriza je prolaz, njega cu iskoristiti.

Sad kad je sve spojeno, pojavio se drugi problem. kad upalim auto, a radio je ugasen, iz zvucnika se cuje neko zujanje. kad su zvucnici upaljeni, tog zvuka nema. U cemu bi mogao bit problem?

Ako ti ide +kabel i cincevi po istoj strani auta zna doc do zujanja.

Trebao bi npr + po lijevoj strani do pojacala a cincevi po desnoj..

Da, meni svi kablovi idu po desnoj strani? Ako nastavim ovako voziti, dal mozda riskiram kakvo pregorijevanje zvucinka ili instalacija,da ne kazem da mi se cijeli auto zapali?

E to ti stvarno neznam, stavi si kakotrebapa si miran :)

Da, meni svi kablovi idu po desnoj strani? Ako nastavim ovako voziti, dal mozda riskiram kakvo pregorijevanje zvucinka ili instalacija,da ne kazem da mi se cijeli auto zapali?

Ne riskiras nista ako su ti žice ok, tj da nisu izolacije oštećene, jer ako jesu, ne pomaže ti ako ih odvojiš od činčeva :D Može jedino doći do nekih smetnji ali i ne mora, ja sam imao kvalitetne kablove, provucene sve jedne do drugih i nije se nista culo ;)

Kablovi nisu osteceni, kupio sam ih nove, platio sam ih 320 kn, iako se ne kuzim bas u to, smatram da bi cijena trebala opravdati kvalitetu. ili se mozda varam?

Kablovi nisu osteceni, kupio sam ih nove, platio sam ih 320 kn, iako se ne kuzim bas u to, smatram da bi cijena trebala opravdati kvalitetu. ili se mozda varam?

to je ok, ako te budu mucili šumovi onda preporučam da premjestis činčeve na drugu stranu (mada se na wooferu nebi trebao osjetit šum, barem ja ga nisam cuo do sada), mada nekada šumove proizvodi i altrenator ali to je već druga štorija ;) Uživaj! ;)

Osobno imam problem sa remote žicom koja je skupa s činč kablom(ugrađena u njega) pa iako mi je razdvojeno napajanje od činča imam lagano zujanje...Morat ću povući zasebno remote istom stranom kao i napajanje pa vidjeti hoće li to donijeti poboljanje..Remote ću otpojiti s radija i spojiti ga na kavez od kazića, a drugi kraj na masu od pojačala..

Vjerujem da hoće..Problem je također i to to mi činčevi prolaze kraj struje od pumpe benzina, ali zasad neću preseljavati nita..

Edited by Roki

Zujanje zna radit i alternator...

Edited by Mouse-RI

Sad kad je sve spojeno, pojavio se drugi problem. kad upalim auto, a radio je ugasen, iz zvucnika se cuje neko zujanje. kad su zvucnici upaljeni, tog zvuka nema. U cemu bi mogao bit problem?

Mislim da tu ipak nesto nije dobro spojeno. Ili na radiju ili na pojacalu.

Rem.kabal se mozda negdje dira sa strujom...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

90% ljudi spaja taj tanki kabal na činčevima kao remote i rijetko kome zuji.

Raskopaj auto i isprobavaj redom što bi moglo biti :)

nema veze remote s naponskim. nemoze zujat ako se dira s naponskim jer mnogi ljudi brikaju naponski kod pojacala na remote i nema sumova. Moj prijedlog za pocetak promjeni cinceve i razvuci ih po drugoj strani.

Koji radio je u pitanju?

Kako ti je spojena masa pojačala?

Probaj ištekat chinch iz pojačala pa upali radio, ako onda ne zuji.

Probaj još jedan chinch provuć kroz auto pa vidi jel zuji s njim.

U pitanju je kenwood kdc u30 r. masa je spojena preko vijka u bunkeru, pokusali smo pojacati masu na radiu al nije dalo gotovo nikakav efekt. ako mi je radio 4x50, i na njega su spojeni prednji zvucnici snage oko 100 w (zvucnici su tvornicki), dali ja mogu na taj radio spojiti i straznje zvucnike, snage oko 200w, bez da ih spojim na pojacalo? Dali ce zvucnici raditi smanjenom snagom ili riskiram da sve pregori?

U pitanju je kenwood kdc u30 r. masa je spojena preko vijka u bunkeru, pokusali smo pojacati masu na radiu al nije dalo gotovo nikakav efekt. ako mi je radio 4x50, i na njega su spojeni prednji zvucnici snage oko 100 w (zvucnici su tvornicki), dali ja mogu na taj radio spojiti i straznje zvucnike, snage oko 200w, bez da ih spojim na pojacalo? Dali ce zvucnici raditi smanjenom snagom ili riskiram da sve pregori?

Radio koji imaš daje cca 23w po kanalu i to je sasvim dovoljno za prednje zvučnike..Ako su otraga elipse one imaju cca 50w(možda i više ako su jača serija) i radio nema dovoljno snage za ih pokrenuti(svirat će ali ne jednako glasno kao preko pojačala) + postoji mogućnost ako jako pojačaš glasnoću da ti izgore izlazi na radiju..

Nezz vise kaj da radim. prvo smo kablove od pojacala i kablove od zvucnika razdvojili, da svaki ide po svojoj strani auta (kablovi pojacala po lijevoj, kablovi zvucnika po desnoj) . nismo dobili nikakve rezultate, pokusali smo pojacati masu, ni to nije pomoglo.. zadnja ideja mi je da spojim straznje zvucnike direktno na radio, bez pojacala. Valjda nece nekaj pregoriti..

Jeftinije komponente-zujanje. Mislim da je stvar u pojačalu.

Ne vjerujem bas da je stvar u pojacalu, pojacalo je Magnat,snage 1000w, staro mj dana.

0